Frankrijk 2 Euro 2018 Simone Veil

Simone Veil (1927-2017) was een vooraanstaande Franse Politica. Haar Meisjesnaam was Jacob en als tiener heeft ze Auschwitz en Bergen-Belsen overleefd waar haar ouders en broer vermoord zijn. Simone Veil was in de jaren 70 van de vorige Eeuw minister van Gezondheidszorg en onder haar leiding werd abortus in 1975 in Frankrijk gelegaliseerd. Na haar ministerschap werd ze van 1979 tot 1983 de eerste vrouwelijke voorzitter van het Europees Parlement. Daarna bleef ze nog 10 jaar lang Europarlementariër waar ze gold als een pleitbezorger voor een verregaande samenwerking in Europa. In haar latere jaren heeft ze zich volop ingezet voor het feit dat de Holocaust niet vergeten mag worden. Ze is op 1 juli 2018 samen met haar enkele jaren voor haar overleden echtgenoot bijgezet in het Panthéon in Parijs. Dit is heel bijzonder, want er zijn slechts 5 vrouwen die in het Panthéon begraven zijn. Ter herinnering aan Simone Veil heeft Frankrijk een bijzondere 2 Euromunt uitgegeven. Op de munt ziet men een afbeelding van Simone Veil. Haar Auschwitz deportatie registratienummer 78651 ziet men op haar Hals. Op de achtergrond van de munt ziet men de stoelen van het Europees Parlement. Men ziet ook het jaartal 1975, het jaar dat Abortus in Frankrijk werd gelegaliseerd. Verder zit men het jaartal 2018 en de letters RF, de afkorting van de Republiek Frankrijk. Aan de linker bovenkant van de munt ziet men haar naam Simone Veil met daaronder haar geboortejaar 1927 en jaar van overlijden 2017. In de buitenste ring van de munt ziet men de 12 sterren van Europa waarbij opvalt dat het haar van Simone Veil en een deel van de banken van het Europese parlement doorlopen in de buitenste ring van de munt.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): FR18-2EURO6


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 3,45
  • Datum plaatsing 06-08-20
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 16 x
  • Snelcode info 19261143
Bezorgservice