Duitsland 20 Euro 2018 Peter Behrens

Peter Behrens was een beroemde Duitse kunstenaar, Architect en ontwerper. Hij geldt als de uitvinder van de "Corporate Design" (Huisstijl). Peter Behrens ) 1868 - 1940 wordt beschouwd als de pionier van de moderne industriële vormgeving. Hij was een van de belangrijkste kunstenaars aan het begin van de 20e eeuw. Hij ontwierp diverse gebouwen b.v. voor Mannesmann, Continental en Hoechst. Het bekendste gebouw wat hij ontwierp was de legendarische Turbinehal van AEG in Berlijn. Zijn inspiratie in de diverse gebouwen had als resultaat dat industriële gebouwen ook heel mooi kunnen zijn. Ter herdenking van de 150e geboortedag van Peter Behrens heeft Duitsland een bijzondere munt van 20 Euro uitgegeven. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van Peter Behrens naar rechts kijkend. Op de achtergrond ziet men de Turbinehal van AEG in Berlijn met haar karakteristieke grote verticale ramen. In een cirkel ziet men de tekst 150. Geburtstag Peter Behrens. Op de achtergrond van de munt ziet men de Rijksadelaar waarbij opvalt dat de vleugels in perfecte harmonie zijn met de lijnen van de ramen van de Turbinehal op de voorkant van de munt. Aan de bovenkant van de munt ziet men de landsnaam Bundesrepublik Deutschland (Bondsrepubliek Duitsland) met links en rechts daarvan twee maal zes sterren van Europa. Aan de onderkant van deze prachtige zilveren munt ziet men de waarde aanduiding van 20 Euro en het jaartal 2018. Aan de rechterkant van de munt ziet men ook de letter A, deze geeft de slagplaats aan van de munt welke Berlijn is. Het randschrift van de munt luidt IM UEBRIGEN AUTODIDAKT (In de andere autodidact).

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): DE18-20PEBE


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 26,50
  • Datum plaatsing 01-07-20
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 21 x
  • Snelcode info 20548421
Bezorgservice