Luxemburg 2 Euro 2019 Charlotte Coincard

In het jaar 2019 is het 100 jaar geleden dat Groothertogin Charlotte de troon van Luxemburg besteeg. Nadat in 1890 door de wettelijke mannelijke opvolging Adolphe de opvolger werd van Koning Willem III en in 1905 opgevolgd werd door Willem IV werd door een grondwetswijziging de opvolging door een vrouw ook mogelijk. Willem IV werd opgevolgd door Groothertogin Adelaida die een zwakke gezondheid had en in 1919 min of meer dringend geadviseerd werd afstand te doen van de troon. Ze werd opgevolgd door haar zusje Charlotte die vanaf 1919 tot en met 1964 maar liefst 45 jaar Groothertogin was! Ter herinnering aan het 100 jarige jubileum van het Groothertogin schap van Charlotte heeft Luxemburg een bijzondere 2 Euromunt uitgegeven. Op de rechterkant van de munt ziet men een afbeelding van Groothertogin Charlotte. Aan de linkerkant van de munt ziet men een afbeelding van haar kleinzoon Henri, de huidige Groothertog van Luxemburg. In een cirkel ziet men de Franse tekst "Centenaire de l'accencion au trône de la Grande-Duchesse Charlotte" (100 jaar troonsbestijging Groothertogin Charlotte). De landsnaam Luxembourg ziet men in het Frans omdat de overige tekst ook in het Frans is. Onderaan de munt wordt het jaartal 2019 weergegeven. Links van het jaartal ziet men de Servaasbrug, dit is het muntteken van de Nederlandse Muntmeester Dhr. Satijn. Rechts van het jaartal ziet men de Nederlandse Mercuriusstaf, dit geeft aan dat de munt is Nederland is geslagen. Er zijn slechts 7. 500 munten geslagen met het Muntteken Servaasbrug! De munt is verpakt in een luxe Coincard.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): LX19-2EURO4


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 47,50
  • Datum plaatsing 01-03-21
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 39 x
  • Snelcode info 21916674
Bezorgservice