Letland 2 x 2,5 Euro 2017 Eduards Veidenbaums

Je bent net als een vallende ster in de hemel, zo omschreef een vriend van Eduards Veidenbaums deze beroemde dichter uit Letland. Eduards Veidenbaums (1867-1892) schreef revolutionaire gedichten die in die tijd streng verboden waren. Zijn teksten en omschrijvingen werden vaak in muziekstukken verwerkt en soms als gezegdes tot op de dag van vandaag nog gebruikt! Voorbeelden hiervan zijn "de wolken die voorbijkomen als witte zwanen". Of "mijn gedachten zijn diep". Eduards Veidenbaums studeerde aan de universiteit van Tartu. Karakteristiek van Eduard Veidenbaums was zijn brilletje wat hij altijd droeg. Het ging in die tijd economisch slechter en hij probeerde zo veel mogelijk te bezuinigen. Ook op eten, drinken en kleding. In de winter van 1891-1892 reisde hij een paar uur in een te dunne jas en liep hij tuberculose op. Dit werd hem fataal en hij stierf in mei 1892 op de jonge leeftijd van slechts 25 jaar. Het grootste deel van zijn werken werd na zijn dood gepubliceerd. Om te herinneren dat het in het jaar 2017 precies 150 jaar geleden is dat Eduards Veidenbaums geboren is, heeft Letland een hele bijzondere set met twee munten met een nominale waarde van elk 2,5 Euro uitgegeven.Op de voorkant van deze munten ziet men een aantal voorbij drijvende wolken. Ook ziet men een paar typische teksten van Veidenbaums, vertaald als "Ik zou ze graag heel ver willen volgen" en "ver weg waar de winter nooit komt". Op de éne munt ziet men het jaartal 2017 in een wolk en bij de andere munt ziet men de waarde aanduiding van 2,5 Euro onder de wolk. De achterzijde van beide munten is nagenoeg gelijk, men ziet een spoor van voetstappen in de sneeuw, de sneeuw en kou die hem fataal werd. Op de éne munt ziet men zijn voornaam Eduards met aan de onderkant de waarde aanduiding van 2,5 Euro en aan de andere kant zijn achternaam Veidenbaums met aan de onderkant het jaartal 2017. De beide munten worden op een unieke wijze gepresenteerd, in een luxe verpakking waarbij een koppelstuk is aangebracht om beide munten de vorm van een brilletje te geven, het karakteristieke brilletje van Veidenbaums! Samen met deze luxe verpakking wordt uiteraard ook een certificaat geleverd.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): LV17-5VEIDE


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 94,50
  • Datum plaatsing 30-07-21
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 7 x
  • Snelcode info 22212646
Bezorgservice