België 2,5 Euro 2019 Manneken Pis Coincard Nederlands

Manneken Pis is een standbeeldje van een jongetje dat aan het plassen is. Dit standbeeldje is slechts 58 cm hoog en staat in het centrum van Brussel. In het jaar 1619 werd door het Stadsbestuur uit Brussel opdracht gegeven aan de Nederlandse beeldhouwer: Hiëronymus Duquesnoy de Oudere om een plassende fontein te ontwerpen. Manneken Pis is een wereldwijd bekend standbeeldje dat jaarlijks miljoenen bezoekers weet te trekken. Een legende zegt dat er een meteoor vlakbij de stad Brussel was ingeslagen, deze meteoor zou ontploffen als er niemand overheen zou plassen. Diegene die echter de meteoor uit zou plassen zou veranderen in een standbeeld die voor eeuwig zou blijven plassen. Manneken Pis is één van de kleinste standbeelden ter wereld maar hij heeft wel de grootste garderobe ter wereld! Met bijna 1000 verschillende kostuums kan hij zich zelfs driemaal daags verkleden. Zijn oudste kostuums zijn honderden jaren oud! Om te vieren dat Manneken Pis al 400 jaar bestaat is besloten om hier een speciale 2,5 Euro over uit te geven. Op de voorkant van de munt ziet men Manneken Pis weergegeven met zijn iets achterover geleunde houding. Daarnaast ziet men de zuil waar hij staat. Verder ziet men zijn naam: Manneken Pis en de tekst: 400 years (400 jaar). Op de achterkant van de munt ziet men Belgien, Belgique en België staan en wordt de waarde aanduiding van 2,5 Euro weergegeven. Ook ziet men de munttekens van België op de munt staan en wordt de landkaart van Europa getoond. De munt is verpakt in een prachtige Coincard waarbij de Nederlandse versie van de Coincard te herkennen is aan de tekst die zowel in het Nederlands als Engels op de voorkant weergegeven wordt.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): BE19-2,5MAP


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 10
  • Datum plaatsing 13-09-20
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 17 x
  • Snelcode info 23130258
Bezorgservice