Vier manieren om extra te verdienen

Of je nu voor iets groots aan het sparen bent of maandelijks wel een extra centje kunt gebruiken zodat je vaker uit eten kunt, iets bijverdienen is nooit mis. Dit kan naast je baan of als inkomstenbron wanneer je bijvoorbeeld voor de kinderen zorgt. Maar wat zijn nou goede manieren om bij te verdienen? Wij delen er vier.

 

Besparen

De allermakkelijkste manier om maandelijks extra geld over te houden is door te besparen op de vaste lasten. Hier hoef je verder weinig voor te doen. Ga een middagje zitten, breng je inkomsten en uitgaven in beeld en kijk waar op te besparen valt. Zo kun je een goedkopere zorgverzekering kiezen, overstappen van energieaanbieder of overbodige abonnementen de deur uit doen.

 

Spullen verkopen

Van kleding waar je op uitgekeken bent tot de Playstation spelletjes van de kinderen die ze niet meer spelen, iedereen heeft wel spullen in huis die niet meer gebruikt worden. Ruim het hele huis op en bekijk welke spullen nog zeker een tweede ronde meekunnen. Deze verkoop je vervolgens op Koopplein.nl. Het plaatsen van een advertentie is helemaal gratis. Niet alleen verdien jij zo wat bij, maar ook is je huis weer netjes en opgeruimd als je spullen die je niet langer gebruikt de deur uit doet.

Ben je een beetje handig? Dan kun je ook zelfgemaakte spullen verkopen. Zo kun jij niet alleen je creativiteit kwijt maar verdien je ook nog aan je hobby. Verkoop bijvoorbeeld zelfgemaakte T-shirts, servies of schilderijen.

 

Online vragenlijsten invullen

Veel bedrijven willen jou betalen voor je mening of consumptiegedrag. Door online vragenlijsten in te vullen kun je een mooi zakcentje bijverdienen. Je gaat hier niet veel mee verdienen, maar dit is wel erg makkelijk tussendoor te doen en kan zelfs vanaf je mobiele telefoon. In ruil voor het invullen van een vragenlijst ontvang je soms geld, maar het kan ook zijn dat je shoptegoed ontvangt in de vorm van bijvoorbeeld een Bol.com cadeaubon.

 

Start een blog

Als je meer tijd hebt kan het lonen om een blog te starten. Hier verdien je niet direct veel geld mee en dit moet ook niet je grootste doel zijn. Misschien heb jij een bijzondere hobby waar je veel kennis over hebt, weet je alles af van het gezinsleven of ben jij specialist op het gebied van katten. Met een eigen blog kun je jouw kennis en passie samen laten komen en op den duur gaan verdienen aan onder andere advertenties of samenwerkingen met bedrijven.

 

Creëer een online cursus

In het verlengde van de bovenste tip, kan het ook slim zijn om een online cursus te maken. Door een online cursus te maken en te verkopen, krijg je geld voor iedere verkochte cursus. Je hoeft hier dus maar één keer tijd in te steken om er de vruchten van te plukken. De skills hiervoor kun je onder andere leren door zelf een (gratis) online cursus te volgen.

Meer tips & weetjes