Betonnen of Natuurstenen vloer Impregneren?

prijs
n.v.t.
datum plaatsing
12-08-15
conditie
nieuw
adverteerder
Gevelprof B.V.
type
aangeboden
adverteert sinds
22-03-2013
plaatsnaam
Zoeterwoude
telefoon
0717511788
gezien
36 x
snelcode info
5721543

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Doe-het-zelf en Verbouw > Vloerdelen en Plavuizen

KENMERKEN:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Ophalen of Verzenden
 ● Type: Plavuizen

OMSCHRIJVING:

REMMERS FUNCOSIL OFS is een professioneel impregneermiddel speciaal ontwikkeld om betonnen, natuurstenen of hardstenen vloeren vuil en waterafstotend te maken.

 

Toepassing

Remmers Funcosil OFS is een milieuvriendelijke impregneervloeistof op waterbasis die uitermate geschikt is voor vloeren binnen en buiten.  Wordt ook toegepast voor het behandelen van wanden en vloeren van minerale bouwmaterialen (bijv. silicaatgebonden natuursteen, zoals Obernkirchener zandsteen). Olie-, vet-, water- en vuilwerende eigenschappen. Beschikbaar in 1, 5 en 30 Liter verpakking. LET OP!!! De 1 liter verpakking heeft geen etiket! Deze wordt namelijk niet door de leverancier geleverd, maar maken wij zelf uit een originele 5 liter verpakking.

Opmerking:
Op marmeren en andere zuurgevoelige en slecht zuigende ondergronden waarvan het oppervlak gepolitoerd is alsook op tegels, (gelijkmatige benatting, zuiging, glansvermindering, enz.) dient vooraf een proef opgezet te worden. Dit is ook aan te bevelen op ondergronden welke in het verleden reeds met andere producten behandeld zijn.

Voordelen van impregneren/hydrofoberen met Funcosil OFS

 ● Voorkomen problemen met vochtdoorslag.
 ● Olie-, vet-, water- en vuilwerend
 ● Voorkomen problemen met vorstschade, zoutuitbloeingen, kalkuitwassingen, chemische corrosie, enz.
 ● Voorkomen schimmel-, mos- en algengroei.
 ● Materialen worden sneller droog, raken minder snel vervuilt en gaan langer mee.


Wordt ingezet bij
       . Betonnen aanrechtbladen.
 ● Nieuwe en bestaande (gevlinderde) betonvloeren welke niet zijn voorzien van een zgn. “curing compound”
 ● Vloeren in keukens en restaurants van o.a. natuursteen  ter voorkoming van indringing van vuil (olie, vet, huishoudmiddelen)
 ● Als onderhoudsimpregnering voor minerale ondergronden op vloeren en wanden, binnen en buiten


Ondergrond

Restanten (bijv. tenside), vooraf verwijderen. Deze kunnen anders de werking van het product nadelig beïnvloeden. Voorwaarden voor een optimale impregnerende werking is de opname van het middel. Dit is weer afhankelijk van het poriënvolume van de te behandelen ondergrond alsmede het vochtgehalte. Daarom moet de ondergrond zo droog mogelijk zijn. 
Het moet uitgesloten zijn dat water en daarin opgeloste zouten achter de behandelde zone kunnen komen. Hoge zoutconcentraties kunnen leiden tot schade, welke door een behandeling met Funcosil OFS niet kunnen worden voorkomen. Vloeren mogen niet behandeld zijn met washoudende producten.

Verwerking

Om een goed resultaat te bereiken, dient u onderstaande stappen in acht te nemen;

 ● Ondergrond in juiste staat brengen (zie “Ondergrond” hierboven)
 ● Het impregneermiddel op de vloer vol en zat aanbrengen. Nadat het impregneermiddel volledig in de ondergrond is opgenomen, de behandeling nog één- of tweemaal nat-in-nat herhalen.
 ● Het impregneermiddel wordt op wanden drukloos, vloeiend, vol en zat opgebracht. Nadat het middel in de ondergrond is opgenomen de behandeling herhalen. Alle vlakken nadien afnemen met een wisser. Om fouten te vermijden de te behandelen vlakken in gedeelten behandelen zonder onderbreking.
 ● Opmerking: Er zijn materialen welke door de impregnering iets donkerder kunnen worden, wij adviseren dan ook altijd een proef op te zetten. Bij verwerking op vloeren er op letten dat er geen materiaaloverschot op het oppervlak zichtbaar blijft. Materiaaloverschot met een rubber vloertrekker of niet pluizende doeken verwijderen. Ongelijkmatige verbruikshoeveelheden, tocht en grote temperatuursverschillen op de ondergrond kunnen leiden tot een ongelijke optische uitstraling van het oppervlak. Op aaneengesloten vlakken alleen materialen met hetzelfde chargenummer verwerken.
 ● Het gereedschap, lagedrukspuit, MV2-pomp, kwast, verfroller, enz. reinigen met water.


Als onderhoud voor de behandelde vloer wordt warm water gebruikt waaraan toegevoegd 1,5% tot 2% Funcosil OFS (een beker Funcosil OFS op 10 liter schoonmaakwater).

Verbruik (indicatie)

Afhankelijk van de porositeit:

 ● Kalkzandsteen: ca. 0,25-0,6 ltr/m2
 ● Klinker: ca. 0,25-0,5 ltr/m2
 ● Natuursteen: ca. 0,5-1,0 ltr/m2
 ● Terracotta: ca. 0,3-0,8 ltr/m2
 ● Beton: ca. 0,25-0,4 ltr/m2


De verbruikshoeveelheden kunnen exact worden vastgesteld aan een proefvlak van 1 tot 2 m2. Op dit vlak kan ook de effectiviteit en de optische uitstraling van de behandeling getest en gecontroleerd worden.

Eigenschappen van het product:

 ● Olie-, vet- en vuilwerend
 ● Zeer goed waterafstotend
 ● Oplosmiddelvrij
 ● Dampdoorlatend
 ● Goed verwerkbaarADVERTEERDER:
Naam: Gevelprof B.V.
Tel: 0717511788
Website: http://redirect.advertentieplanet.nl/4421065/ko

GEVELPROF B.V.
Hoge Rijndijk 207
2382AL Zoeterwoude-Rijndijk
Tel: 071-7511788
www.gevelprof.nl
info@gevelprof.nl
Openingstijden: Ma t/m vr 8:00 - 17:00
Za: Op afspraak
Zo: Gesloten

Deel deze advertentie met:
|