Tieners zit stil! op school

prijs
€ 12,50
datum plaatsing
21-04-17
conditie
nieuw
adverteerder
Gonnie
type
aangeboden
adverteert sinds
10-01-2014
plaatsnaam
De Goorn
telefoon
0229-542328
gezien
1 x
snelcode info
4179029

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners voor het omgaan met tieners met ADHD.
Geschreven door Rita Bollaert en Marc Derudder.

Samenvatting:
Als jongeren ADHD hebben, vraagt dat om een deskundige en doordachte aanpak. Dat is zeker het geval wanneer ze de basisschool achter de rug hebben, en in het voortgezet onderwijs zijn aanbeland. Dit boek biedt vele tientallen bruikbare tips voor het omgaan met ADHD in het algemeen, maar vooral ook voor de omgang met tieners met ADHD. Ouders en leerkrachten die extra investeren in aandacht voor de problemen van deze tieners, zorgen immers voor een aangenamer schoolklimaat, dat beter tegemoet komt aan de mogelijkheden en de beperkingen van deze jonge mensen.
Een uniek auteursduo zette de schouders onder dit project, elk vanuit de eigen specialiteit.
Rita Bollaert is moeder, was leerkracht en is nu medewerkster van het Centrum ZIT STIL.
Marc Derudder is vader, leerkracht, leerlingenbegeleider en vrijwilliger bij ZIT STIL.

Recensie:
Kinderen met ADHD die in de puberteit komen, kunnen het de omgeving nogal moeilijk maken. Door een gebrekkige concentratie, te grote spontaniteit, impulsiviteit en ongeremdheid is het voor het kind en alle betrokkenen vaak een hele klus om op een goede manier door het onderwijsprogramma heen te komen. In dit boek worden allerlei methoden aangereikt die ouders en docenten kunnen gebruiken om de puber te helpen in het leerproces. Het stellen van grenzen en het bieden van structuur thuis en op school kunnen bijvoorbeeld preventief werken. Daarnaast is een begeleidingsplan en een duidelijke aanpak van ongewenst gedrag vereist. Dit boek biedt veel sprekende voorbeelden waaruit de problemen van pubers met ADHD duidelijk wordt. Vervolgens worden bijzonder duidelijke en praktische handvatten aangereikt om de pubers te helpen. Voor ouders, docenten en mensen uit de hulpverlening die te maken hebben met pubers met ADHD een zeer bruikbaar boek.

Het boek is uiteindelijk niet gelezen. U kunt het voor €12,50 (+ bijdrage van €2 in de verzendkosten) van mij overnemen.

Deel deze advertentie met:
|
de beste slechtweervoorziening