Dorpshuis Langedijk

HET BEHOUDEN HUIS

Dorpsstraat 850 

1724 NV Oudkarspel

0226 - 75 30 63

www.behoudenhuisoudkarspel.nl

info@behoudenhuisoudkarspel.nl

 

 

 

Wat is er te doen in Het Behouden Huis in Oudkarspel?

Dinsdags: 2e en 4e dinsdag v.d. maand: KLAVERJASSEN

Start 14.00 uur, maar liefst iets eerder aanwezig (om 13.30). Er wordt gespeeld met steeds wisselende partners en er is voor iedereen een prijsje. Er worden er wel 10 partijen tegelijk gespeeld. € 4,00 euro inclusief koffie of thee.

Woensdags: 3e wo v.d. maand om 18.00 uur: HUISDINER

Met het Huisdiner bieden we iedereen, die daaraan behoefte heeft, de mogelijkheid om een keer per maand aan een gezellige en lekkere maaltijd deel te nemen tegen een prijs van € 7,50 per persoon. Geef u wel even van te voren op (uiterlijk op de vrijdagavond voor de betreffende 3e woensdag). Zie voor de juiste data van het diner onze website.

Woensdag: 4e wo v.d. maand 14.00-16.00 uur: REPAIRCAFÉ

Er staat op deze middag een team van monteurs klaar om uw kapotte spullen een nieuw leven te geven. Kijk voor meer informatie op repaircafe.org

Donderdags 13.30 uur: DOET EN ONTMOET

Doet en Ontmoet is een open inloop, vrij toegankelijk, waar je welkom bent voor zomaar een praatje of een kopje koffie drinken. Iedere donderdagmiddag staat om 13.30 uur de koffie klaar en zijn vrijwilligers aanwezig om je welkom te heten.

Vrijdags 10-12 uur - HAAK- EN BREIHUIS

Samen haken en breien is gezellig. En je hebt nog leuke contacten ook. Patronen uitwisselen, ideeën opdoen, leren en inspireren. Dat is het idee achter het Haak- en Breihuis. Oefenmateriaal is aanwezig en je betaalt alleen voor het kopje koffie (1 euro).

Vrijdags 18.30-19.45 uur – KNUTSELEN MET KINDEREN VANAF 7 JAAR

Een team vrijwilligers staat klaar om de jongens en meisjes te helpen en te begeleiden bij hun werkstukken en projecten. Voor een kleine vergoeding van € 1,50 (per kind per avond) kan iedereen aan de slag.

Nieuws van de KNUTSELCLUB

Beste Ouders,
Nog 4 vrijdagen en dan is het knutselseizoen 2017-2018 in Het Behouden Huis voorbij; 
deze vrijdagen zijn a.s. vrijdag 30 maart (ook op Goede Vrijdag wordt er dus geknutseld) en de vrijdagen 6, 13 en 20 april.
Het nieuwe seizoen 2018-2019 starten wij op vrijdag 14 september. En ook dit nieuwe seizoen kost het knutselen slechts € 1,50 per keer.
Noteert u al deze data in uw agenda?

Om een misverstand uit de weg te ruimen: er wordt gedacht dat als kinderen 12 jaar zijn of naar het voortgezet onderwijs gaan, dat zij dan niet meer mogen knutselen.
Uw kind is altijd welkom, ook al is hij of zij 12 jaar of ouder.

Vriendelijke groet,
Corrie Beers - coördinator knutselclub
 

 

Anna en Irma in Op herhaling in het Behouden Huis!

Zaterdag 14 april 2018Kaarten à € 10,00 zijn te reserveren via de website www.annaursem.nl.
 


Op zaterdag 14 april 2018 staat in Het Behouden Huis de voorstelling Op herhaling op het programma, gespeeld en gezongen door Anna en Irma.
Dit muzikale duo bestaat uit Anna Ursem en Irma van Zelm. Irma, uit Heerhugowaard-Noord, speelt piano en gitaar en zingt. Haar dochter Anna, uit Zuid-Scharwoude, zingt en speelt piano. Daarnaast bespelen ze afwisselend nog andere instrumenten waaronder cajon en accordeon.

Anna heeft een prachtig warm stemgeluid en is behoorlijk veelzijdig. Ze kan zeer uiteenlopende nummers prachtig en heel overtuigend brengen. Ze raakt de luisteraars recht in het hart.

 
Hun repertoire bestaat uit covers van oude en nieuwe popmuziek, door henzelf in een nieuw jasje gestoken. Voor hun voorstelling Op herhaling hebben ze de muzikale hoogtepunten uit hun 3 voorgaande avondvullende programma’s geselecteerd en deze samengevoegd tot een nieuwe show. Eigenlijk één langgerekt hoogtepunt dus. Voor wie al eens bij een voorstelling van Anna en Irma is geweest zal het een feest van herkenning zijn.


In de voorstelling komen nummers langs van Ilse de Lange, Linda Ronstadt, The Beatles, Janis Ian, Abba en Queen maar ook Nederlandstalig repertoire van Boudewijn de Groot, Simone Kleinsma, Brigitte Kaandorp en Guus Meeuwis staat op het programma.

KORENDAG op zondag 15 april

In Het Behouden Huis


Op zondag 15 april is het weer zover. Dan vindt de jaarlijkse Korendag plaats. Deze muzikale manifestatie is intussen uitgegroeid tot een van de toppers binnen het evenementenprogramma van Het Behouden Huis.
 
/files/27371/27370394

Ook dit jaar kun je tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van het optreden van maar liefst 5 koren uit onze regio:

– Shantykoor De Raddraaiers
– Popkoor Time to Sing
– Smartlappenkoor Simpel Hollands
– Popkoor Cheezzz
– Gospelkoor Joy

Ieder koor brengt 2 x 15 minuten een gevarieerd aanbod uit hun repertoire ten gehore. Heerlijke muziek met een eigentijdse en lichtvoetige inslag. ‘Zingen met Willem van Doorn en Jan Steltenpool’ zorgt tijdens de pauze voor een leuk intermezzo.

De toegang is vrij. En wil je na afloop nog even gezellig nazitten in de ontmoetingsruimte van Het Behouden Huis? Dat kan, want de bar is open tot 20.00 uur.

Kijk op www.behoudenhuisoudkarspel.nl voor het volledige programma met de tijdstippen van optreden van ieder koor.
 

Voor alle activiteiten mail naar: info@behoudenhuisoudkarspel.nl

Dorpstraat 850, Oudkarspel

Extra info: www.behoudenhuisoudkarspel.nl

 

/files/17281/17280178   


          

 

   /files/25042/25041987      Meer weten over Koopplein?

                                                           bel of mail 06-13172977,

                                                           langedijk@koopplein.nl