Katwijkse Visser

prijs
n.o.t.k.
datum plaatsing
27-02-17
conditie
nieuw
adverteerder
Iets teveel van het goede
type
aangeboden
adverteert sinds
15-01-2014
plaatsnaam
Leek / Marum
telefoon
n.v.t.
gezien
1 x
snelcode info
3321266

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Portret van een Katwijkse Visser, van omstreeks 1900. Een karakteristiek portret in olieverf, gemaakt door Jan Schoneveld uit Capelle aan de IJssel. Het werk is gesigneerd en gedateerd, en ingelijst in een strakke blankhouten lijst. De totale afmetingen zijn 43x43 cm.

Biografie Jan C. Schoneveld: 10-01-1949- 21-04-2016.

Zijn beide ouders komen uit Katwijk en zijn na de oorlog naar Twente verhuisd, waar Jan is geboren in 1949 te Almelo. Halverwege de vijftigerjaren is het gezin met 5 kinderen (Jan één na de jongste), door omstandigheden teruggegaan naar het Westen: naar Rotterdam.Sinds zijn vroege jeugd tekent hij dagelijks. In die tijd vooral vrouwen en mode. Na de Academie de Couture gaat hij een jaar werken bij Jacques Estérel in Parijs als jongste ontwerper prêt a porter.

Daarna in Nederland voor verschillende confectiebedrijven. Door de malaise in de confectie gaat hij in de sociale sector werken. 17 jaar geleden is hij van Rotterdam verhuisd naar Capelle aan den IJssel waar hij een kamer heeft ingericht als atelier. In het begin is hij is zich vooral gaan specialiseren in aquarel en bestudeerde hij de anatomie van de mens. Daarnaast werkte hij ook met acryl en olieverf. Hij volgt daarnaast een aantal seizoenen een cursus model- en naaktschilderen bij de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vormgeving Rotterdam).

Deel deze advertentie met:
|
oud en/of mooi...