Material Planner

Actief Werkt!Als Material Planner ben je verantwoordelijk voor het tijdig aanleveren van de grondstoffen en/of verpakkingsmaterialen voor de productie locaties Leeuwarden en Heerenveen bij onze opdrachtgever.

Je analyseert verbruik en leverpatronen en bepaalt de planning parameters die hier bij passen en onderhoudt deze in het SAP systeem.

Je plaatst de Purchase Orders in SAP volgens de door SAP voorgestelde bestelhoeveelheden en op basis van de door jou onderhouden parameters.

Je volgt de status van de Purchase Orders actief op met de leverancier tot aan daadwerkelijke levering.

Je werkt nauw samen met de productieplanners en kunt snel de impact van een gewijzigde planning doorvertalen naar wijzigingen in de materiaalbehoefte op korte termijn.

Je monitort de operationele performance van de verschillende leveranciers en werkt nauw samen met de afdeling procurement in geval van problemen.

Je bent verantwoordelijk voor het meten en rapporteren van de OTIF (On Time/In Full) KPI voor je leveranciers en de Root Cause Analysis en Corrective Actions om de OTIF performance op het juiste niveau te krijgen/houden.

Je beheert de voorraad niveaus van de producten waarvoor je verantwoordelijk bent. Eventuele voorraad verschillen corrigeer je in samenwerking met het warehouse team en je voert de root cause en corrective action uit.

Je zoekt continue naar manieren om je werkproces te verbeteren/eenvoudiger te maken.
Je werkt nauw samen met de Master Planners met betrekking tot de langere termijn planning, de productie planners met betrekking tot de productie planning, de Inkopers met betrekking tot de relatie met de leveranciers en het Warehouse (intern en extern) met betrekking tot aanleveringen en voorraden. Met andere woorden; een echte spin in het web met een grote verantwoordelijkheid!

Dit alles voer je uit samen met een aantal collega Material Planners. Je werkt vanaf zowel de locatie Leeuwarden als Heerenveen.

Je rapporteert aan de Manager Logistiek & Planning en bent onderdeel van het Supply Chain team bij onze opdrachtgever.
Functie-eisen


HBO werk- en denkniveau;
Het vermogen om data te analyseren, systemen en processen te doorgronden en mogelijkheden tot verbetering te ontdekken en door te voeren;
Idealiter een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie;
Kennis van SAP, MS Excel;
Bij voorkeur ervaring met levensmiddelenproducten;
Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
Arbeidsvoorwaarden


Een platte organisatie waarin je veel vrijheid, ruimte en verantwoordelijkheid krijgt.
Je maakt impact, jouw werk is zichtbaar en doet er toe!
De ruimte en mogelijkheid om te ondernemen en bouwen.
Je gaat werken in een uitdagende organisatie, waar ruimte is voor eigen initiatief en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een collegiale werksfeer.
Sollicitatieprocedure


Ons referentienummer: 201809386


Locatie: Leeuwarden

Salaris indicatie:

Uur:

URL: https://www.jobbird.com/nl/vacature/15705585/actief-werkt-material-planner-leeuwarden
  • Prijs n.v.t.
  • Datum plaatsing 08-01-19
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder Actief Werkt!
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 08-01-2019
  • Plaatsnaam Leeuwarden / Ljouwert
  • Telefoon n.v.t.
  • Gezien 1 x
  • Snelcode info 21570685

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.