SelectKijker | Meade Telescoop ETX- 90PE GoTo

prijs
€ 829
datum plaatsing
08-09-12
conditie
nieuw
adverteerder
SelectKijker
type
aangeboden
adverteert sinds
30-10-2012
plaatsnaam
Dronryp
telefoon
0517820208
gezien
61 x
snelcode info
1782847

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Bestel nu en ontvang 5% KassaKorting!
Als je nu een bestelling plaatst via onze webshop, ontvang je 5% KassaKorting bij bestellingen vanaf ? 50,-
Dit geldt ook voor onze aanbiedingen in de Shop!

GRATIS VERZENDING bij bestellingen vanaf ? 25,-

Waarom bij ons kopen:

geen verzendkosten bij bestellingen boven ? 25,-
Voor 12.00 uur besteld en betaald volgende dag in huis
Veilig winkelen (QShops gecertificeerd)
Veilig betalen

SelectKijker
Verrekijkers-Spottingscopes-Telescopen
Holpaed 16a
9035 AG Dronrijp
Telefoon 0517 820 208

De Meade ETX-90PE is een zeer populaire telescoop en uitermate geschikt voor iedere amateur astronoom. De ETX-90PE telescoop onderscheidt zich van de meeste telescopen omdat het zoeken van objecten en het uitlijnen van de telescoop dankzij de Meade AutoStar controller een zeer eenvoudige handeling is. De gemotoriseerde telescoop heeft een bibliotheek met 30.000 objecten. Via de AutoStar handcontroller wordt allerlei informatie gegeven met betrekking tot het object dat bekeken wordt. Met een brandpuntsafstand van1250 mm en een lensopening van 90 mm geeft dit een focal ratio van f/13,9. Dit houdt in dat deze telescoop uitermate geschikt is voor het bekijken en eventueel digitaal vastleggen van planeten en manen. Vanzelfsprekend kan men ook sterrenclusters en deepsky-objecten waarnemen. Er moet dan wel vanuit gegaan worden dat de heel zwakke deepsky-objecten vaag of niet waarneembaar zullen zijn. Dit alles heeft ook met de kwaliteit van de astronomical seeing te maken. Voor het digitaal vastleggen van deepsky-objecten is het verzamelen van zoveel mogelijk licht noodzakelijk. Er zullen dus meerdere opnames van het object gemaakt moeten worden. Deze opnames zullen later samengevoegd (gestacked) moeten worden zodat al het licht van de foto's gecombineerd worden tot ??n foto.

Easy Align
Meade ETX-AT telescopen zijn allen uitgevoerd met Easy Align en met SmartFinder. De telescoop moet met de ingebouwde waterpas eerst vlak neergezet worden. Met behulp van het meegeleverde kompas wordt de telescoop op het Noorden gericht. Via de Handcontroller wordt de locatie en tijd ingevoerd. De telescoop zal zichzelf uitlijnen met behulp van de LNT en de gebruiker ??n voor ??n een uitlijnster geven. Deze uitlijnster kan via de meegeleverde red dot finder gecentreerd worden. Deze wijze van uitlijnen maakt het "op de pool zetten" een stuk eenvoudiger. "Vroeger" moest deze procedure handmatig uitgevoerd worden.

LNT - Level North Technology
Dankzij de nieuwe Meade LNT (Level North Technology) in combinatie met het EasyAlign en SmartFinder kan de telescoop heel makkelijk, totaal waterpas naar het noorden uitgelijnd worden en de tijd wordt dan automatisch ingesteld. U kunt nu een object voor initialiseren uitzoeken en met de nieuwe SmartFinder technologie gaat u met de rode punt van de red dot finder naar het te initialiserende object en de uiterst precieze positionering staat niets meer in de weg. Zo eenvoudig is het. Met optionele software is de ETX eenvoudig op de PC aan te sluiten en met de MEADE DSI Deep Sky Imager (DSI) kunnen ongelooflijk mooie foto's gemaakt worden. Deze technieken te samen maken de wereld van astronomie een stuk toegankelijker.

Meade AutoStar
De ETX-90PE werkt net als professionele observatiecentra. De meegeleverde Meade AutoStar bevat meer dan 30.000 hemelobjecten zoals de maan, planeten, sterren, nevels, melkwegstelsels, satellieten en kometen. Met eenvoudige bediening van de AutoStar die samenwerkt met de ingebouwde motoren zijn deze objecten snel, nauwkeurig en betrouwbaar te vinden. De AutoStar controller helpt u snel te vinden, en naar meer dan 30.000 objecten in de nachtelijke hemel doen gaan. Bekijk planeten, sterren, sterrenstelsels, nevels en kometen, alles in een simpele druk op de knop. De Meade AutoStar is voorgeprogrammeerd met een aantal rondleidingen, waaronder die voor de populaire Tonight's Best.

Maksutov-Cassegrain
Dit compacte Maksutov-Cassegrain systeem is ideaal voor observatie van maan- en planeten. Dankzij de Maksutov constructie is de telescoop compact en daardoor handig te vervoeren, maar heeft de telescoop wel een groot brandpuntafstand waardoor een behoorlijke vergroting haalbaar is. De Maksutov corrector plaat corrigeert voor minimale afbuiging van het licht en is zeer helder en contrastrijk. Het gebruikte glasmateriaal in de telescoop is BK-7 glas. De spiegels zijn gemaakt van Pyrex. Pyrex garandeert uitzonderlijke thermische stabiliteit.

UHTC - Ultra High Transmission Coatings
De telescoop heeft Ultra High Transmission Coatings (UHTC). Deze coating verhoogd de beeldkwaliteit omdat het ontworpen is voor optimalisatie van de visuele, fotografische en CCD beeldvorming van de Meade maan, planeten, sterren, melkwegstelsels en nevels zullen door de UHTC-coating een stuk helderder weergegeven worden. Dankzij de Ultra High Transmission Coating is het beeld 20% helderder dan bij telescopen met een standaard coating.

Montering/Motoren
De ETX montering is uitgerust met volgmotoren in beide assen. Hierdoor kunnen astronomische objecten automatisch worden gevolgd en in combinatie met de meegeleverde AutoStar automatisch worden gezocht! De telescoop kan op het meegeleverde degelijke veldstatief worden geplaatst, daarnaast is hij ook als tafelmodel, dus zonder statief te gebruiken.

Leveringsomvang
? Meade ETX-90PE Maksutov-Cassegrain OTA
? Meade Serie 4000 1,25 Inch (31,7 mm) oculair 26 mm
? LNT (Level North Technology) Module
? Interne flip-mirror voor 90? of 180? inkijk
? Dubbele vorkmontering
? Red dot finder
? #497 Meade AutoStar met handcontroller
? #884 Meade Veldstatief
? AutoStar SuiteT
? Handleiding

Kijk voor alle specificaties op onze website


Website: http://link.advertentieplanet.nl/ko/1642104


[ geplaatst via AdvertentiePlanet.nl ]

Deel deze advertentie met:
|
Horen en zien...