Te koop: B& B Sparnakelnest te Orvelte

Bed & Breakfast met bedrijfswoning:

Op een prachtige locatie aan het Oranjekanaal nabij Orvelte is deze in 1912 gebouwde woonboerderij met B&B gelegen op een kavel van 3670m². De goed onderhouden woonboerderij is momenteel in gebruik als B&B, is voor meerdere doeleinden geschikt, bijv. dubbele bewoning (kangoeroewonen) of woonvorm/begeleid zelfstandig wonen. Het geheel combineert landelijk en gezellig wonen, rondom heeft u een fantastisch weids uitzicht over de omliggende landerijen en het object biedt veel privacy.

In 1912 is deze, voor Drentse begrippen, grote boerderij gebouwd en het land (de heidevelden) eromheen ontgonnen. Tot in de zeventiger jaren was er een gemengd agrarisch bedrijf in gevestigd. In 1995 hebben de huidige bewoners het omgebouwd tot een vakantieverblijf. Het voorhuis was al eerder gerenoveerd en daarbij zijn veel oorspronkelijke elementen bewaard gebleven. Het grote achterhuis is in de jaren daarna vakkundig verbouwd tot een volwaardige bed & breakfast accommodatie, genaamd ‘het Sparnakelnest’. Zie de site voor meer informatie: https://sparnakelnest.nl.

Omgeving:

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en Nederland, volgens lezers van de ‘ANWB kampioen’ staat Orvelte in de top vijf. Het geheel bevindt zich aan de noordzijde van het Oranjekanaal nabij natuurgebieden als ‘Orvelterzand’ en de plaatselijke Meeuwenplassen.

Dit gebied grenst aan de boswachterij Schoonloo. Tijdens een wandeling tref je zelfs de Schotse hooglanders aan. Het gezellige dorp Westerbork, met veel voorzieningen als supermarkten, restaurants, scholen en sportverenigingen, ligt op minder dan 10 autominuten. Door de ligging zijn de grotere plaatsen als Emmen en Assen snel te bereiken.

Indeling woonhuis:

Begane grond: entree/hal, ruime woonkeuken met uitzicht over de fraaie tuin, toilet, gang, woonkamer met authentiek deel naar de opkamer (nu in gebruik als kantoor). De woonkamer beschikt over een houtkachel, welke in de wintermaanden extra warmte en gezelligheid uitstraalt. Moderne badkamer met inloopdouche, toilet, bidet, dubbele wastafel en berging.

Een ruime garage en een originele kelder.

Verdieping: overloop met ruime slaapkamer met inbouwkasten.

Indeling B&B:

Begane grond: De bed & breakfast is middels een separate entree bereikbaar, aan de rechterzijde van het object. Aansluitend de centrale huiskamer/eetzaal met vloerverwarming en houtkachel, toegang middels wenteltrap naar verdieping. Een centraal gelegen volwaardige keuken, toilet, vergaderruimte en een voor rolstoelgebruikers aangepaste B&B kamer met eigen badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet.

Verdieping: overloop, technische ruimte met o.a. opstelling zonneboiler, toilet, gang, 4 B&B kamers, elk voorzien van eigen wastafel. 1 badkamer met douche, wastafel en toilet, en 1 badkamer met douche en separaat toilet.

Tuin:

De tuin bestaat uit een terras en een heidetuin met kleine vijver en pergola. De ‘boerderij’ is omgeven door een grote tuin met o.a. fruitbomen en wat klein fruit. Ook is er een moestuin. Het originele stookhok fungeert als opslag. De bossingel markeert de overgang naar het omliggende agrarisch gebied. Aan voorzijde is een fraaie beschutte parkeergelegenheid.

Extra informatie:

– Woning met B&B
– In 2012 daken vernieuwd
– CAI in het gehele gebouw
– Glasvezel aansluiting
– Circulatiesysteem t.b.v. warm tapwater
– Zonnecollector met 200 liter boiler
– In 2011 zijn er 30 zonnepanelen geplaatst (gem. jaaropbrengst 5500 Kwh)
– Landelijk en rustig gelegen aan het Oranjekanaal
– Geheel is grotendeels voorzien van dubbele beglazing
– Ideaal voor combinatie van wonen en werken, dubbele bewoning of een woonvorm
– Verwarming via C.V Remeha Quinta Pro HR 45 van 2011, en deels vloerverwarming
– Het geheel heeft nog authentieke delen als gebinten, balken en bedstee wand
– Bestemmingsplan horeca met beperkt recreatie.
Kortom Drents wonen in optima forma!

Disclaimer:

Zinger Vastgoed streeft er naar de informatie zo actueel en nauwkeurig mogelijk te houden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid ten aan zien van enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. De opgegeven oppervlakten en/ of maten zijn indicatief.
  • Prijs € 575.000
  • Datum plaatsing 05-03-19
  • Adverteerder Zinger Vastgoed
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 16-01-2014
  • Plaatsnaam Westerbork
  • Telefoon 06-10082353
  • Gezien 82 x
  • Snelcode info 21719019

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail