Een kurkvloer en vloerverwarming gaan prima samen!

Een kurkvloer in combinatie met vloerverwarming is een ideale combinatie. Een kurkvloer houdt de vloer langer warm en zal het hele jaar comfortabel aanvoelen.

Vloerverwarming en een kurkvloer
Vloerverwarming is niet meer weg te denken. Praktisch elke nieuwbouw woning wordt opgeleverd met vloerverwarming als hoofdverwarming.
Er is veel onduidelijkheid over het toepassen van een kurkvloer in combinatie met vloerverwarming. In deze blog leggen we uit wat er komt kijken bij een kurkvloer en vloerverwarming.

Een kurkvloer is van nature isolerend
Door de miljoenen luchtcellen die in een kurkvloer zitten, zijn kurkvloeren van nature isolerend en zal de vloer altijd warmer aanvoelen dan bijvoorbeeld een laminaat of een PVC vloer. Dit is de reden dat een kurkvloer veelal in slaapkamers wordt toegepast omdat je dan geen koude voeten krijgt.

Warmte van de vloerverwarming gaat door de kurkvloer heen
Vaak wordt er gedacht dat de isolerende werking van kurk de vloerverwarming juist tegen zal werken. Dit is echter niet het geval. Kurkvloeren zijn zo hard geperst dat je hier op kunt lopen en (zware) spullen op kunt zetten zonder de vloer te beschadigen. Deze harde persing maakt het ook mogelijk dat de warmte van de vloerverwarming prima door de kurkvloer heen zal gaan.

De thermische weerstand van een kurkvloer
Wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming dient wordt er als stelregel een maximale thermische weerstand van 0,14 W/m²K aangehouden. Wanneer je bij aanschaf van een kurkvloer zorgt dat de weerstand onder deze waarde ligt is vloerverwarming geen enkel probleem. Onze collectie klik kurkvloeren van Granorte en Wicanders hebben veelal een maximale warmteweerstand van 0,10 W/m²K. Bij verlijmde kurkvloeren is dit zelfs 0,06 W/m²K. Zowel onze verlijmde kurkvloeren als klik kurkvloeren zijn dus prima geschikt voor vloerverwarming.

Aandachtspunten bij een kurkvloer en vloerverwarming
Bij de montage van een kurkvloer op vloerverwarming zijn er aan aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is van belang dat de vloerverwarming na installatie van de vloer geleidelijk aan wordt opgestart.
De eerste week na installatie mag de vloerverwarming 12 uur per dag aanstaan, wel op een zo laag mogelijke temperatuur. Vanaf de tweede week mag de installatie volledig draaien en mag de temperatuur geleidelijk aan worden opgevoerd. Na twee weken draaien mag de vloerverwarming vanaf de derde week normaal gebruikt worden.

Een kurkvloer en vloerverwarming zijn de perfecte keuze
Met deze blog hopen we de belangrijkste feiten over kurk en vloerverwarming duidelijk te hebben gemaakt. Een ding is zeker: Kurk en vloerverwarming zijn een prima combinatie! Mocht er nog meer informatie nodig zijn, neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom voor een advies op maat.

https://www.kurk24.nl/blogs/prikbord/een-kurkvloer-en-vloerverwarming/?fbclid=IwAR3HT_3-q5ACKXV1yBpIs2TQA-uQ0CL_5TsR7FL-XjX0nawkHHgpFc8ut34

Denk klimaat en milieubewust met kurk. Haal de natuur in huis met een schitterende kurkvloer / kurkwand. Of ervaar het gemak van onze vele kurkartikelen!

Kurk24 B.V.
De Noesten 70A
9431 TG Westerbork

0593-56 52 28

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag
Van 10:00 tot 16:00 geopend!

Een afspraak op een andere dag
is ook mogelijk.

https://www.kurk24.nl/
  • Prijs n.o.t.k.
  • Datum plaatsing 21-02-20
  • Adverteerder Kurk 24
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 24-12-2017
  • Plaatsnaam Westerbork
  • Telefoon 0593-565228
  • Bekeken 20 x
  • Snelcode info 22929764

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice