Leginstructie voor het leggen van een kurkvloer

Ben je van plan een kurkvloer te leggen, maar weet je niet precies hoe dit moet? Wij hebben een overzichtelijke leginstructie gemaakt 🔨:

Hoe moeten een kurkvloer gelegd worden en wat is er nodig om de vloer vakkundig te leggen? In deze blog leggen we uit waar aan gedacht moet worden bij montage van een kurkvloer. We proberen dit in een duidelijke leginstructie voor kurkvloeren uit te leggen.

Leginstructie voor een plak kurkvloer (verlijmde kurkvloer)
Vooraf aan het leggen van de vloer:
Het is van belang dat kurktegels kunnen wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte, dit wordt ook wel acclimatiseren genoemd. De kurkvloer dient 24 tot 48 uur in de ruimte te acclimatiseren om werking na het leggen van de vloer te voorkomen. Hierbij mogen de kurktegels in het plastic blijven zitten.

Eisen aan de ondervloer
Een plak kurkvloer bestaat uit 100% kurk en beweegt mee met de ondervloer waarop de vloer gemonteerd zal worden. Het is van belang dat de ondervloer vlak, schoon en droog is. Wanneer een ondervloer niet vlak is, zal de ondervloer na montage doortekenen in de kurkvloer. Een plak kurkvloer kan gelegd worden op een houten of betonnen ondervloer. Bij een ondervloer van beton is het aan te raden deze vooraf glad te schuren of indien nodig te egaliseren. Bij een ondervloer van hout kan deze eventueel verder geëgaliseerd worden door plaatmateriaal (zoals spaanplaat of MDF) over de houten ondervloer heen te monteren.

Inmeten van de kurkvloer in de ruimte
Bij een verlijmde kurkvloer is het van belang dat deze recht in de ruimte komt te liggen. Vast is immers ook echt vast. Aan te raden is dit goed op te meten zodat de vloer er netjes in komt te liggen. Het beste is de middelpunten van de kamer in lengte en de breedte uit te meten. Deze strepen snijden elkaar in het midden, dit punt is het startpunt waar je begint met het leggen van de kurkvloer. Deze strepen zijn met een potlood op de ondervloer te tekenen, deze worden na droging van de lijm weer zichtbaar.

Het lijmen van de kurkvloer en ondervloer
Voor verlijming van de kurkvloer op de houten of betonnen ondervloer is onze tweezijdige contactlijm te gebruiken. Deze lijm dient aangebracht te worden op zowel de kurktegels als de ondervloer. Deze lijm moet geheel droog zijn alvorens er met het leggen van de vloer kan worden gestart. De lijm kan aangebracht worden met een lijmrollen. Wij bieden ook een voorlijm service aan waarbij wij de kurktegels voorlijmen, zodat u zelf enkel de ondervloer nog in de lijm hoeft te zetten.

Het leggen van een plak kurkvloer
Bij montage van de kurkvloer is het van belang dat er verband in de kurkvloer komt, dit geeft de vloer stabiliteit en het het meest natuurlijke resultaat. Veelal wordt er hierbij gebruik gemaakt van leggen in een wild verband. Leggen in dit verband houdt in dat je de nieuwe baan kurkvloer begint met het snijstuk dat bij de vorige baan over is gebleven. De kurktegels zijn hierbij eenvoudig te snijden met een scherp afbreekmes. Klop de tegels goed na met een rubberen hamer voor een optimale hechting. Omdat een plak kurkvloer niet werkt mag deze strak tegen de wanden en kozijnen gelegd worden, een plint is hierbij niet noodzakelijk.

Het lakken van de kurkvloer voor bescherming
Een kurkvloer dient goed beschermd te zijn tegen eventuele vlekken / krassen. Om een kurkvloer goed te beschermen dient de kurkvloer na montage 3x afgelakt te worden met onze kurklak. De kurklak brengt een transparante beschermlaag aan op de vloer die ervoor zorgt dat de vloer makkelijk afgenomen kan worden en bestand is tegen krassen en vuil. Om deze laklaag in goede conditie te houden bieden wij een assortiment onderhoudsmiddelen voor uw kurkvloer aan.

https://www.kurk24.nl/blogs/prikbord/tips-voor-het-leggen-van-een-kurkvloer/?fbclid=IwAR2U8UysyjS_pmDLGp8uNv8yfQoBdLtLjAFPnwgUsyOiTybdGj_Wufxlg8A

Denk klimaat en milieubewust met kurk. Haal de natuur in huis met een schitterende kurkvloer / kurkwand. Of ervaar het gemak van onze vele kurkartikelen!

Kurk24 B.V.
De Noesten 70A
9431 TG Westerbork

0593-56 52 28

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag
Van 10:00 tot 16:00 geopend!

Een afspraak op een andere dag
is ook mogelijk.

https://www.kurk24.nl/
  • Prijs n.o.t.k.
  • Datum plaatsing 21-02-20
  • Adverteerder Kurk 24
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 24-12-2017
  • Plaatsnaam Westerbork
  • Telefoon 0593-565228
  • Bekeken 20 x
  • Snelcode info 22929766

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice