AgriPlaza ook voor taxeren en taxaties

Een opkomend thema is het waarderen van duurzame energietoepassingen bij agrarisch vastgoed, zoals zonnepanelen, windturbines en biogasinstallaties. AgriPlaza werkt volgens de NRVT normen en is een ervaren en gecertificeerd professional, die beschikt over informatie van veel transacties en erkende waardebepalingen door de jaren heen. De periodieke hercertificering bij Nederlands Register Vastgoed Taxateurs en de educatieverplichtingen bij de NVM zien er op toe dat de kennis op hoog niveau blijft. Dat geeft vertrouwen.


Gecertificeerde taxateur
Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde NRVT-taxateur de taxatie uitvoert. Dat kan bij AgriPlaza, onze makelaars zijn bij uitstek geschikt een taxatie voor u uit te voeren. Wij zijn zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie. De brede praktijkervaring en het NVM-uitwisselingssysteem – als voortreffelijke informatiebron – zijn daarnaast de garantie voor een goede, zo objectief mogelijke taxatie.

De NVM heeft haar agrarisch taxatiemodel aangepast aan de International Valuation Standards (IVS) en voldoet hiermee aan landelijke en internationale normen. Het agrarisch taxatierapport is gekoppeld aan de NVM Taxatierichtlijn Agrarisch Vastgoed.

Hoofddoel hiervan is dat alle NVM-taxateurs werken vanuit dezelfde uitgangspunten. Tevens maakt het agrarische taxaties inzichtelijk, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar. Het omvat randvoorwaarden voor de opdrachtverlening, onderzoekvereisten, uitvoering en verslaglegging van taxaties.

Hiermee scheppen wij vanaf het begin helderheid aan u als opdrachtgever. Daarnaast hanteren NVM-makelaars tijdens een taxatie allen dezelfde norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de NEN2580. Het hanteren van één uniforme meetwijze levert als voordeel op dat NVM-taxaties op dezelfde manier plaatsvinden.

Hoe verloopt de daadwerkelijke taxatie: De AgriPlaza makelaar taxeert op een afgesproken tijdstip uw onroerend goed. Hiervoor heeft hij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen nodig. Tijdens een taxatie let hij op de de volgende factoren:

de staat van onderhoud
de inhoud en de oppervlakte
de functionele indeling
de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan
de mate van isolatie en energiezuinigheid
verplichtingen en rechten, zoals overpad, erfpacht, productierechten en betalingsrechten
de ligging en de omgeving
de marktsituatie
de gebruiks(on)mogelijkheden op grond van overheidsvoorschriften
wet- en regelgeving van toepassing zijnde op uw agrarische bedrijfsvoering.

Hierna worden al deze bevindingen in een taxatierapport vastgelegd. Dit is een uniform TEGoVA-taxatierapport. Hiermee kunt u, afhankelijk van uw doel, bijvoorbeeld een financieringsaanvraag doen.

N.B. Het taxatierapport is geen garantie dat u de hypotheek of het geld krijgt. Wanneer verschillende taxateurs uw onroerend goed taxeren, kunnen de uitkomsten verschillen. Een taxatie is immers een deskundige schatting van de waarde.

AgriPlaza, uw bedrijf in vertrouwde handen!


AgriPlaza Makelaars
Industrieweg 4 f
9482 TT Tynaarlo
(0592) 54 54 51
info@agriplaza.eu

www.agriplaza.eu | www.agriplazamooiwonen.nl
  • Prijs n.o.t.k.
  • Datum plaatsing 04-05-21
  • Adverteerder AgriPlaza Makelaars
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 16-04-2020
  • Plaatsnaam Midden-Drenthe overig
  • Telefoon 0592-545451
  • Bekeken 870 x
  • Snelcode info 23058496

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail