Asbest inventariseren? Bouwmeester Asbestinventarisatie

Asbest inventariseren? Bouwmeester Asbestinventarisatie

Nieuw in Midden-Drenthe Bouwmeester Asbestinventarisatie

Historie
Bouwmeester asbestinventarisatie is een bedrijf welke is ontstaan uit een boeren familie. Mijn voorvaderen waren boeren uit de omgeving Hoogeveen die later zijn verhuisd naar Pesse om daar naast het boeren leven diensten te leveren voor buren en andere boeren. Noaberhulp.
Zo is in de jaren 60 het loon- en grondverzetbedrijf Bouwmeester opgestart, welke diensten verrichtte aan boeren en later ook aan bouw gerelateerde bedrijven. In deze tijd werden ook veel (boeren) loodsen gebouwd waar asbest in is verwerkt. Asbest werd verwerkt in vele materialen, met vooral de bekende asbestcementplaat welke veel werd toegepast op daken van deze loodsen. Destijds werden de platen veelal gezaagd en bewerkt. Pas veel later bleek dit erg slecht voor de gezondheid te zijn. De huidige overheid heeft bepaald dat alle asbest gesaneerd dient te worden voor 2024. Om opnieuw een steentje bij te dragen aan de onze samenleving heb ik, Andre Bouwmeester (eigenaar van Bouwmeester asbestinventarisatie), een opleiding gevolgd waarmee ik deskundig asbest inventarisator geworden en heb ik geleerd wat de gevaren hiervan zijn en wat het allemaal met onze gezondheid kan doen. Met deze kennis heb ik mijn asbest inventarisatiebedrijf opgestart en hoop ik u hiermee van dienst te zijn.

Asbestinventarisatie

Hoe we omgaan met asbest in onze samenleving is vastgelegd in een aantal wetten. De overheid wil zoveel mogelijk asbest uit onze leefomgeving verwijderen. Dit moet op een verantwoorde manier gebeuren. Voor een verwijdering zijn strenge regels opgesteld om het gevaar voor mens en milieu te minimaliseren. Zo mogen alleen gecertificeerde bedrijven en personen in risicovolle situaties asbest inventarisaties uitvoeren. Bouwmeester asbestinventarisatie beschikt over deze kwalificaties.
Het gebruik van asbest is vanaf 1993 verboden. Woningen of gebouwen die vóór dit jaartal zijn gebouwd bevatten dus mogelijk asbest. Daarom is een inspectie van deze gebouwen verplicht als er verbouwd of gesloopt gaat worden.
Voorafgaand aan renovatie- of sloopwerkzaamheden, zijn eigenaren van gebouwen bij oudere gebouwen verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. De wet bepaalt dat asbestinventarisaties moeten worden uitgevoerd door een deskundig, gecertificeerd bedrijf. Ook in het kader van een veilige woon-werkomgeving laten eigenaren van gebouwen en beheerders een asbestonderzoek uitvoeren voordat werkzaamheden plaatsvinden.

Voor meer informatie neem contact op met:

Bouwmeester Asbestinventarisatie
Andre Bouwmeester
De Noesten 70
9431 TG Westerbork
Tel: +31 (0)6-55853450
info@bouwmeesterasbestinventarisatie.nl

En bezoek onze website voor meer informatie:

http://www.asbestinventariseren.nl/

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice