Luxe B&B in de Dordogne met zwembad en fantastisch uitzicht

Prijs is een vanaf prijs per dag


In het mooiste gedeelte van de Dordogne, de Périgord Noir, ligt Les Trois Collines. Dé perfecte uitvalsbasis voor alle toeristische attracties die deze streek rijk is. Op zeer korte afstand vindt u vele kastelen, tuinen, grotten, middeleeuwse plaatsjes, golfcourses, fiets-, wandel- en paardrijroutes, enz…
Kenmerkend voor onze B&B zijn rust, ruimte, uitzicht, comfort en lekker eten en drinken. Alle kamers beschikken over grote bedden (90x200cm) en een ensuite badkamer met eigen douche en toilet. De 4 kamers op de begane grond hebben bovendien allen twee openslaande deuren naar een privé terras met tafel, stoelen en parasol.
In de ruime tuin met fantastisch panoramisch uitzicht bevindt zich het zwembad (5×10 m) met voldoende ligbedden. Hiernaast zijn er nog diverse terrasjes en zitjes voor onze gasten.
Verschillende keren per week bieden wij diner aan. Lunchen is ook mogelijk.
WIFI is gratis beschikbaar.
Voor meer informatie zie onze website: www.lestroiscollines.eu


Faciliteiten


 ● Kinderbed
 ● Kinderstoel
 ● TV
 ● Internet
 ● Wi-Fi
 ● Haardroger
 ● Zwembad
 ● Privé-zwembad
 ● Koelkast


Buitenfaciliteiten


 ● Tuintafel (6 stuks)
 ● Tuinstoelen (16 stuks)
 ● Ligbedden (10 stuks)
 ● Parasols (7 stuks)
 ● Privéterras
 ● Terrasverlichting


Bijzonderheden


 ● Vrijstaand
 ● Niet-roken
 ● Veilig voor kleine kinderenActiviteiten


 ● Golfbaan
 ● Fietsroute
 ● Wandelpad
 ● Mountainbikeroute
 ● Paardrijroute
 ● Vlieg- / zweefsport
 ● Vissen
 ● Watersport
 ● BergsportOmschrijving activiteiten

Wij geven een korte opsomming van een aantal toeristische/sportieve activiteiten die u op zeer korte afstand van ons chambres dhôtes kunt bezoeken/doen en waarvan wij vinden dat zij echt de moeite waard zijn . Er is natuurlijk veel meer te bezoeken en te doen in onze regio maar dit kunt u allemaal vinden in de gids die op uw kamer ligt. Van bijna alle hieronder genoemde activiteiten hebben wij voor onze gasten nog foldermateriaal liggen.

Kastelen:
-Kasteel van Castelnaud. Een fraai gerenoveerd en ingericht gevechtskasteel boven op een rots met schitterend uitzicht over de rivier de Dordogne. Vooral voor kinderen heel leuk.
-Kasteel van Fenelon Mooi kasteel en volledig gemeubileerd en gestoffeerd (14e t/m 19e eeuw)met één ster uit de Michelin gids. Helemaal te bezoeken zonder gids.
-Kasteel Les Milandes. Het schitterende woonkasteeltje waar Joséphine Baker met al haar weeskinderen heeft gewoond. Heel haar bewogen leven wordt zichtbaar gemaakt door fotos, haar jurken, meubels etc. In de tuin is er een aantal malen per dag een roofvogelshow. Er is ook uitleg in het Nederlands.
-Forte de Reignac. Bijzonder kasteel waar alleen de façade aan de buitenkant te zien is. Het echte kasteel is in de rotsen gebouwd. Dit kasteel is twee jaar geleden pas voor het publiek geopend.

Grotten:
-Grotten van Maxange. Heel bijzondere grotten, nog niet zo lang geopend voor publiek met een plafond dat bestaat uit allemaal kristallen.
-Lascaux IV. De beroemdste grot van Frankrijk met zijn grottekeningen van allerlei prehistorische dieren. Deze grot is een exacte kopie van de originele, die helaas niet meer toegankelijk is voor het publiek i.v.m. aantasting van de rotstekeningen.

Tuinen:
-De tuinen van Manoir dEyrignac. Schitterend aangelegde tuinen met veel buxus struiken in strakke symmetrische vormen. Heeft een ster uit de Michelin gids.
-De tuinen van Marqueyssac. Deze tuinen, met 6 km aan wandelpaden, ligt op een plateau op een heuveltop. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht over de omgeving met zijn talloze kastelen en dorpjes. In juli en augustus worden de tuinen elke donderdagavond tot middernacht verlicht met 2000 kaarsen en spelen er op verschillende plaatsen in de tuin muziekgroepen.

Steden en dorpen:
-Sarlat. Deze hoofdstad van de Périgord Noir heeft een schitterend bewaard Middeleeuws centrum met tal van huizen met een Renaissance gevel. Veel leuke straatjes met restaurants en winkeltjes en pleinen met terrassen.
-La Roque Gageac Dit pittoreske dorpje ligt tegen een rotswand aangeplakt met aan de voet de rivier de Dordogne. Achter de huizen loopt een voetpad omhoog waarbij je je in de tropen waant door de bijzondere vegetatie.
-Domme. Fraaie bastide op een rots boven de Dordogne met een adembenemende belvedère. Veel kleine winkeltjes, restaurants, terrassen etc. Toeristisch, maar wel de moeite waard om eens gezien te hebben. Op het marktplein is de ingang van een grot waarin de bewoners vroeger schuilden bij vijandelijke aanvallen.

Luchtvaart:
-In de directe omgeving kunnen er ballonvaart tochten worden gemaakt en vluchten met een helikopter of een eenmotorig vliegtuigje.

Water:
-Op de Dordogne of de Vézère kan uitstekend worden gekanood. Er zijn tal van vertrekpunten waar je een kano kunt huren voor een lange of korte tocht.
-Gabares Dit zijn boten met een vlakke onderkant waar vroeger mee op de Dordogne werd gevaren.
Je kunt een tocht van ongeveer een uur maken op de Dordogne.

Markten:
-Elke dag of avond is er wel een markt in de buurt. De beste markten kun je in Sarlat vinden. Woensdagochtend de markt met de regionale producten zoals truffels, kazen, worsten, groenten etc.
Zaterdag de gehele dag de grote markt met allerlei artikelen zoals kleding, fruit, horloges etc.

Wandelen:
-In de directe omgeving van Les Trois Collines zijn meer dan 100 officiële wandeltochten uitgezet zowel voor beginners als gevorderden. Kaarten van deze tochten kunt u bij ons lenen.

Verdere activiteiten in de buurt:
-golfen: in de buurt vindt u vier golfbanen (één 9-holes, drie 18-holes)
-paardrijden
-wijnroute in de omgeving van Bergerac (afstand ongeveer 70 km)
-cabanes : huizen en schuurtjes die geheel bestaan (muren/dak) uit los opgestapelde stenen
-musea: b.v. notenmuseum in Castelnaud
-prehistorische parken en plaatsen: b.v. La Roque Saint-Christophe
-vissen
-fietsen (verhuurbedrijf komt de fietsen bij ons afleveren)


Omgeving


 ● Landelijk
 ● Heuvelachtig
 ● Bosrijk
 ● In/bij een dorpOmschrijving omgeving

Les Trois Collines bevindt zich in de regio Périgord Noir, een onderdeel van het departement Dordogne, tussen de plaatsen Domme, Castelnaud en Daglan. Noir heeft te maken met de talloze bossen die vroeger dit gebied bedekten. Ook nu kenmerkt de Périgord Noir zich nog steeds door ongerepte, heuvelachtige natuurgebieden met schitterende vergezichten. Archeologen denken dat dit gebied al tienduizenden jaren onafgebroken door mensen wordt bewoond. Dit is langer dan waar ook in Europa. Hierdoor zijn er veel prehistorische vondsten gedaan (o.a. grottekeningen). Hiernaast is deze regio ook bekend door zijn talloze kastelen, rivieren en beekjes, tuinen, bastides, grotten, middeleeuwse steden, markten en brocantes en natuurlijk niet te vergeten de truffels, walnoten en de ganzenleverpaté. Het is een regio waar zowel jong als oud zich beslist niet hoeft te vervelen. Ook op sportief gebied is er van alles te beleven.


SPECIFICATIES:

 ● Type vervoer: Eigen vervoer


Bekijk de website van de adverteerder