Morgnieux TA 1200 cirkelmaaier voor minitrekkers, 1,20 mtr
 ● Cirkelmaaier 120 cm voor minitrekkers

 ● Verzwaarde aandrijflijn
 ● Verstevigde wielhouders
 ● Eenvoudig te smeren meslagers
 ● V-snaar aandrijving
DetailsMinitrekker cirkelmaaier 1,20 meterCirkelmaaier met v-snaar aandrijving
Cirkelmaaiers van Morgnieux op drie fronten verbeterd

VERZWAARDE AANDRIJFLIJN VERSTEVIGDE WIELHOUDERS MESLAGERS EENVOUDIGER TE SMEREN

De driemescirkelmaaiers van Morgnieux (TA1200, TA1500 en TA1800) zijn in meerdere opzichten verbeterd, waardoor het werken ermee nog prettiger is.

De belangrijkste aanpassing is de verzwaarde aandrijflijn. Deze is nu uitgerust met 17 millimeter dikke V-snaren uit de BX-serie (zie afbeelding). Ook zijn de wielhouders verstevigd en zijn de meslagers eenvoudiger te smeren doordat de beplating niet meer verwijderd hoeft te worden.

Wat niet veranderd is, zijn de poedercoating lak en zware rubberen loopwielen. Ook de gewasuitworp geschiedt onveranderd over de volledige breedte van de machine.De driemescirkelmaaiers van Morgnieux zijn leverbaar in drie werkbreedtes: 1,2 meter, 1,5 meter en 1,8 meter. Met een speciale kit zijn de maaiers ook in te zetten als mulchmaaiers.

 ● Zware gietijzeren transmissie
 ● indirecte V-snaar aandrijving van de messen
 ● Gewasuitworp over de volledige breedte van de machine
 ● Deze cirkelmaaier met achteruitworp is verkrijgbaar in vier werkbreedtes.
 ● De maaihoogte is instelbaar door middel van de vier in hoogte verstelbare zwenkwielen.
 ● De gewasuitworp vindt plaats over de gehele werkbreedte van de maaier.
 ● De maaier is uitgevoerd met zwaar gelagerde meshouders en daardoor zeer geschikt voor de professionele gebruikers en de veeleisende particulier.
 ● Optioneel verkrijgbaar: mulchkit en aftakas met vrijloopkoppeling.
 ● West-Europese machine kwaliteitModelWerkbreedte

Benodigd vermogen

Gewicht

Aantal messen

Snijhoogte


DuoFlow TA 1200

1,2 meter

15-40 pk

150 kg

3

30-100mm


DuoFlow TA 1500

1,5 meter

20-40 pk

155 kg

3

30-100mm


DuoFlow TA 1850

1,8 meter

30-40 pk

200 kg

3

30-100mm


DuoFlow TA 2250

2,25 meter

35-40 pk

240 kg

5

30-100mmUitleg verschillende maaitechnieken:


Algemeen

Er zijn veel verschillende methoden om uw gras te maaien, maar welke methode is het meest geschikt?

Om u te begeleiden in de juiste keuze, is onderstaande uitleg van de verschillende maaitechnieken gemaakt. Maaiers worden onderscheiden in onderstaande maaitechnieken:


 ● Cirkelmaaiers
 ● Weidebloters
 ● Klepelmaaiers
 ● Zwadmaaiers


Bovenstaande maaitechnieken worden toegepast met twee verschillende doeleinden. De cirkelmaaier, weidebloter en klepelmaaier is bedoeld voor het maaien van het gewas zonder dit verder te gebruiken. De zwadmaaier maait het gewas waarna het meestal gebruikt wordt voor voederwinning.

Cirkelmaaier

De cirkelmaaier is voorzien van een of meerdere messen waarmee het gras wordt afgesneden. Het gewas wordt aan de zijkant of achterkant van de maaier uitgeworpen of opgevangen. De cirkelmaaier kan vaak als optie uitgevoerd worden met een mulchkit (dit wil zeggen dat het gras verhakseld wordt, zodat dit tussen het gewas valt).

Een cirkelmaaier laat een erg net maaibeeld achter. Het gewas wordt netjes afgesneden waardoor er een net gazon ontstaat. De circelmaaier is dus erg goed toepasbaar voor werkzaamheden waar u hoge eisen stelt aan het maairesultaat. De maaier is uitermate geschikt voor het maaien van het gazon om uw huis, op uw camping of ergens anders. De cirkelmaaier is niet bedoeld voor omstandigheden zoals bijv. gras met takken en molshopen.

Weidebloter

De weidebloter is een maaier welke voorzien is van een of meerdere zware messen waarmee het gewas wordt afgesneden en verhakseld. Het gewas wordt aan de achterkant uitgeworpen. De weidebloter laat een minder mooi maaibeeld achter dan een cirkelmaaier, maar kan beter tegen zware omstandigheden zoals heel hoog gewas met een enkele tak of molshoop.

De weidebloter is ontworpen om hoog gras te maaien en dit te verhakselen. De weidebloter is geschikt voor het uitmaaien van de weide of berm met hoog gewas.

Klepelmaaier

De klepelmaaier maait het gewas af volgens een ander principe dan de bovenstaande 2 maaitechnieken. De klepelmaaier maait het gewas door een ronddraaiende wals met daaraan bevestigde klepels. Deze klepels snijden het gewas af waarna het achteraan uitgeworpen wordt.

De klepelmaaier kan tegen zware omstandigheden. De maaier kan hoog gewas maaien met daarin takken en oneffenheden. Deze worden allemaal versnipperd door de zware klepels.

De klepelmaaier is uitermate geschikt voor het maaien in uw boomgaard, weide, ruwe begroeiing of lichte opslag (afhankelijk van type klepels) of andere omstandigheden waar veel zwaar gewas aanwezig is. Nadeel van het klepelen is de hoge vermogensbehoefte van deze machine.

Zwadmaaier

De zwadmaaier is uitgevoerd met trommels waaraan messen bevestigd zitten welke het gewas zo laag mogelijk afsnijden. Nadat het gewas afgesneden is wordt dit achter de machine in een zwad neergelegd. De zwadmaaier is bedoeld voor het afmaaien van het gewas zodat dit gebruikt kan worden voor de voederwinning.

Aan deze uitleg kunnen geen rechten ontleend wordenExtra informatie
Artikelnummer 13-CM120-3
Naam artikel Morgnieux TA 1200 cirkelmaaier voor minitrekkers, 1,20 mtr
Merk Morgnieux
Staat Nieuw
Eenheid 1 stuk
Gewicht (kg) 150
Vermogen 15-40 pk
Werkbreedte 1,2 mtr
Verzendcode (VC) Volume zending - VC13
Verwachte levertijd als voorradig enkele dagen


Meer productinformatie vind je op de Landbouwwinkel website.
ZEER SCHERPE PRIJZEN!! Ook vind je op onze site vele andere tuin- park-, mini- en quadwerktuigen, landbouwmechanisatie, stal- en weidetechniek, boerderij- en manegetoebehoren, schuilstallen, dierbenodigdheden. Wijzigingen van prijzen, details, foto's en uitvoeringen voorbehouden. Bezoek aan ons kantooradres in Mechelen (NL) uitsluitend na telefonische afspraak.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Ophalen of Verzenden


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 1.548,80
  • Datum plaatsing 12-06-19
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Landbouwwinkel
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 16-03-2018
  • Plaatsnaam Gulpen-Wittem / Simpelveld / Vaals / Voerendaal
  • Telefoon 0434552665
  • Gezien 5 x
  • Snelcode info 21181342
Financieren
Verzekeren