SUN-Statements 3 - Krimp!

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur bestel is de volgende dag in huis. Alle bestellingen worden stevig verpakt.
 

SUN-Statements 3 - Krimp!
Gert-Jan Hospers, G.J. Hospers
9789461053619

Kaft of papier verkleurd. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2010. Taal: Nederlands.

De bevolking in delen van Nederland krimpt. Dit komt door de vergrijzing en doordat gezinnen steeds minder kinderen krijgen. Krimp wordt vaak als iets negatiefs wordt gezien, maar er zitten ook aantrekkelijke kanten aan: meer woonruimte bijvoorbeeld. In dit boek laat Gert-Jan Hospers ons de mogelijkheden van krimp zien. Limburg, Zeeland en Groningen hebben al te maken met bevolkingsdaling en vanaf 2025 zal dat ook gelden voor Overijssel en Noord-Brabant. Dit betekent dat huizen, winkels en kantoren leeg komen te staan en dat scholen, theaters en zwembaden moeten sluiten. Hier doemt een beeld op van ongezellige leegstaande panden, maar de vraag is of dat beeld reëel is. Creatieve aanpak Hospers behandelt in het boek de vier B's van krimpbeleid (bagatelliseren, bestrijden, begeleiden en benutten) en concludeert dat de overheid het krimpproces het beste kan begeleiden. Het belangrijkste is dat gemeenten over hun grenzen heenkijken en op regionale schaal gaan denken waar het gaat om nieuwbouw en voorzieningen. Creatieve maatregelen zoals de terugkeer van de SRV en andere mobiele dienstverleners kunnen daarbij helpen. 'In een klein land als Nederland hoeft krimp nooit een probleem te zijn. Maar dan moeten bewoners en bestuurders wel bereid zijn om hun blik te verruimen. Weg met het dorpisme en de kerktorenpolitiek!' SUN Statements De reeks SUN Statements bestaat uit (internationale) essays waarin de auteur een duidelijk standpunt inneemt. Auteurs krijgen de mogelijkheid hun statement naar voren te brengen en in woord en beeld te beargumenteren. 'Krimp!' van Gert-Jan Hospers is het derde deel in deze reeks. Auteursinformatie Gert-Jan Hospers is docent en onderzoeker Economische Geografie aan de Universiteit Twente en bijzonder hoogleraar City- en Regiomarketing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij voorzitter van Stichting Jane, die het gedachtegoed van de Amerikaanse stadsactiviste Jane Jacobs propageert, en maakt hij deel uit van het wetenschappelijk comité van Cittaslow International.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Gebruikt
 ● EAN (artikel code): 9789461053619
 ● Levering: Verzenden
 ● SKU (eigen artikel code): 170701074


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 18,50
  • Datum plaatsing 13-06-19
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder Boekenbalie
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 11-01-2018
  • Plaatsnaam Rotterdam
  • Telefoon +31(0)851302932
  • Gezien 20 x
  • Snelcode info 21192410
Bezorgservice