Banden vullen met Stikstof bij SPObanden in Almere


Uw banden laten bijvullen bij SPO Auto en Bandenservice.
Bij SPO Auto en Bandenservice kun je gratis je bandenspanning laten controleren en corrigeren met lucht. Voor €2,50 per band vullen wij je banden met stikstof.

Kosten Stikstof Vullen
Voor €2,50 per band vullen wij je banden met stikstof.

De voordelen van stikstof in banden
Stikstof in je banden heeft een aantal voordelen, deze worden bereikt doordat de banden langer op spanning blijven. Banden met stikstof verliezen gemiddeld 4 keer minder snel bandenspanning dan banden met lucht. Aangeraden wordt, voor banden gevuld met lucht, om 1 keer in de maand de spanning te controleren. Voor banden met stikstof is 4-5 keer per jaar voldoende. Naast dit voordeel, zijn er nog een aantal voordelen met betrekking tot kosten en veiligheid. Hieronder lees je welke voordelen dit zijn:


 ● Brandstofbesparing, met banden op de juiste spanning verbruikt je auto minder brandstof. Doordat de banden langer op spanning blijven met stikstof, is het brandstofverbruik lager. Gemiddeld levert het vullen met stikstof een besparing op van 4-5%.
 
 ● Langere levensduur van jouw banden, een ander voordeel van het langer op spanning blijven van je banden, is dat de slijtage een stuk lager ligt. Een bandenspanning van 20% lager dan aangeraden, zorgt voor een verhoogde slijtage banden van 30%.
 
 ● Veiligheid, wanneer je bandenspanning lager is, wordt je remweg langer en is de kans op aquaplaning slippen groter.
 
 ● Minder kans op een klapband, Stikstof wordt minder snel warm dan lucht. Dit heeft als voordeel dat de banden minder warm worden en daardoor de kans op een klapband kleiner is. De meeste klapbanden worden veroorzaakt door een combinatie van hitte, ouderdom en verkeerde bandenspanning.
 
 ● Tegen Oxidatie, Lucht bevat waterstof waardoor er zich condens in de band en velg vormt. Hierdoor oxideert het metaal (dit geldt zowel voor lichtmetalen velgen als voor stalen velgen). Oxidatie van het metaal maakt dat er eerder lucht tussen de band en velg kan ontsnappen, hierdoor daalt de bandenspanning op de lange termijn steeds sneller.


Waarom is stikstof in banden beter dan lucht?
De moleculen van stikstof zijn groter dan die van lucht. Doordat rubber nooit 100% luchtdicht is, ontsnappen er moleculen door de band naar buiten waardoor de bandenspanning afneemt. Doordat zuurstofmoleculen kleiner zijn dan stikstof moleculen kun je je voorstellen dat dit proces sneller gaat en de bandenspanning sneller daalt.

Wie hebben stikstof in banden?
Stikstof wordt in een aantal sectoren als standaard gebruikt. Denk aan de transport wereld, vrijwel alle vrachtwagens en trailers hebben vrachtwagenbanden die voorzien zijn van stikstof. Ook vliegtuigen hebben banden die gevuld zijn met stikstof. Een andere sector waaraan je kunt zien dat stikstof de betere keuze is, is de Formule 1. Racewagens worden altijd voorzien van stikstof. Denk bijvoorbeeld aan de 24 uurs van Le Mans waar het op uithoudingsvermogen aankomt van alle onderdelen van de auto, logisch dat hier stikstofgebruikt wordt. Bij autobanden wordt het gebruik van stikstof steeds hoger. Stikstof in autobanden kun je herkennen aan de groene ventiel dop die gebruikt wordt.

Kun je lucht en stikstof mengen?
Stel je hebt stikstof in je autobanden maar merkt onderweg dat je band te weinig spanning heeft, kun je deze dan bijvullen met gewone lucht? Ja, dat kan. Uiteraard gaat door het mengen het effect van stikstof achteruit, maar het is zeker mogelijk. Aangeraden wordt om de banden altijd met stikstof te vullen en bij een te lage spanning naar een bandenspecialist of garage te gaan. Hier kunnen de autobanden vrijwel altijd met stikstof gevuld wordt.

Stikstof en het milieu
Je banden met stikstof vullen heeft een positieve invloed op het milieu. Dit wordt veroorzaakt door de eerder genoemde voordelen van het lagere brandstof verbruik. Je kunt je voorstellen dat wanneer steeds meer mensen banden gevuld met stikstof hebben en hiermee een lager brandstof verbruik hebben, dit positief is voor het milieu. Stikstof is een droog, schoon, onbrandbaar en niet giftig gas en hierdoor helemaal veilig om je banden mee te vullen. Een reden waarom vliegtuigen er gebruik van maken is dat, doordat er geen vocht in stikstof zit, de banden niet kunnen bevriezen. Voor auto’s en vrachtwagens worden zowel zomerbanden 

Voor meer info kunt u ons gerust mailen of bellen 0624743951.
Wij Reageren Direct!!!!

U kunt bij ons ook terecht voor:
- 3D uitlijnen van alle merken Auto`s , Bus en Campers met de nieuwste 
3D uitlijnapparatuur voor €50.
- Velgen Richten/Lassen voor €50
- Opslag voor Banden en Velgen voor €25 per set, Opslagseizoen duurt 6 maanden 
en heeft een uitloop tot 9 maanden.
- Compleet Airco Servicebeurt met vullen en 3 lektesten voor 
€80 incl.BTW voor R134a en €150 incl. BTW voor R123yf
- Auto Glas Reparatie, Niet verzekerd? Sterreparatie €35.
- Banden Trimmen, per band voor €25.
- TPMS Service ( Bandenspanningcontrolesysteem )
- Roetfilter & Katalysator Reiniging service 
- Auto Onderhoud & Reparatie.
- Gebruikte & Nieuwe Banden.
- APK-Keuring
Alle prijzen zijn incl. BTW. 

Openingstijden:
van Maandag tot Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Adresgegevens
SPO Auto en Bandenservice
Bolderweg 44
1332AW Almere
Tel: 0624743951

Trefwoorden:
Gebruikte Banden, Gebruikt, Tweedehands Banden, Banden Almere, Auto Uitlijnen, Banden Uitlijnen, Winterbanden, Zomerbanden, 4 Seizoen, Autobanden, 4x4 Terreinauto, Vrachtauto, Kleintruck, en Personenauto banden Spoautos, Spobanden. Uitlijnen van auto, bedrijfsbus, bestelbus ,bestelauto of camper.

  


SPECIFICATIES:

 ● Paypal e-mailadres: spobanden@gmail.com
 ● Overschrijving: Ja
 ● Visa/Mastercard: Ja
 ● Alkmaar: Ja
 ● Amersfoort: Ja
 ● Amsterdam: Ja
 ● Apeldoorn: Ja
 ● Arnhem: Ja
 ● Breda: Ja
 ● Den Haag: Ja
 ● Drechtsteden: Ja
 ● Drenthe: Ja
 ● Eindhoven: Ja
 ● Friesland: Ja
 ● Groningen: Ja
 ● Haarlem: Ja
 ● Leiden: Ja
 ● Nijmegen: Ja
 ● Noord- en Midden-Limburg: Ja
 ● Rotterdam: Ja
 ● 's-Hertogenbosch: Ja
 ● 't Gooi: Ja
 ● Tilburg: Ja
 ● Twente: Ja
 ● Utrecht: Ja
 ● Zaanstreek/Waterland: Ja
 ● Zeeland: Ja
 ● Zuid-Limburg: Ja
 ● Zwolle: Ja
 ● Buitenland: Ja
 ● Garantie: Ja
 ● Apk-keuring: Ja
 ● Autoruitschadeherstel: Ja
 ● Bandenservice: Ja
 ● Onderhoudsbeurt: Ja
 ● Overige werkzaamheden: Ja


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 2,50
  • Datum plaatsing 05-08-19
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder SPO Auto en Bandenservice
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 21-11-2018
  • Plaatsnaam Almere
  • Telefoon 0624743951
  • Gezien 34 x
  • Snelcode info 21819916