Opvouwbare picknicktafel


Van paperclip tot bitcoin.

Wat is een bitcoin nou helemaal? Niks meer dan een serie nullen en enen ergens op een dataserver waar de ene persoon wat meer geld voor over heeft dan de andere persoon. Eigenlijk net zo vreemd als een stukje papier dat ineens 100 euro waard wordt als we er ‘100 euro’ op drukken.

Om te bewijzen dat een bitcoin 'alles waard is', wil ik het volgende experiment uitvoeren:

Ik wil via ruilhandel van een paperclip een bitcoin maken.


Dit gaat natuurlijk niet in een stap. Niemand wil zomaar een paperclip geven voor een bitcoin. Ik doe het als volgt: Ik ruil de paperclip voor een voorwerp ‘A’ dat meer waarde heeft dan een paperclip. Voorwerp ‘A’ ruil ik dan weer door voor voorwerp ‘B’, dat waardevoller is dan ‘A’, enz. Het hoeven niet per se voorwerpen te zijn, het mag ook een dienst zijn, als het maar iets is dat een volgend persoon op waarde kan schatten.
De laatste stap is als iemand het laatste voorwerp wil overnemen voor de waarde van 1 bitcoin, of de op dat moment tegenhangende waarde van 1 bitcoin in euro’s. Pas als deze laatste stap is uitgevoerd, is het experiment geslaagd.

Om een bitcoin te genereren uit het ‘niets’ via ruilhandel is al een hele uitdaging; wat het nog wat lastiger maakt, is dat de bitcoin nogal volatiel is. Wat het verder lastig maakt, zijn de laatste stappen en het ruilproces. In het begin zullen het vooral voorwerpen met kleine waarde zijn. Ik wil kijken of het me lukt om dit experiment te voltooien met behulp van de ‘hulpvaardigheid’ van jullie.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan dit experiment? Laat dan weten of je wat wilt ruilen voor het laatste object.


Ruilstappen
1: paperclip -> loopfietsje
2: loopfietsje -> tafelvoetbalspel
3: tafelvoetbalspel -> opvouwbare picknicktafel
4: opvouwbare picknicktafel ->


Het ruilen is begonnen. Ik moet zeggen dat het best goed gaat. Wil jij mij helpen met deze uitdaging? En heb je iets te ruilen? Of weet je iemand anders die iets te ruilen heeft en die mij wil helpen met deze uitdaging? Laat het me weten.

Ik laat deze advertentie onder de naam ‘van paperclip tot bitcoin’ op marktplaats staan en vul de advertentietekst na een ruil steeds aan. Zo kun je de voortgang van het experiment blijven volgen.
  • Prijs ruilen
  • Datum plaatsing 19-05-19
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder Jeroen
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 19-05-2019
  • Plaatsnaam Lansingerland
  • Telefoon n.v.t.
  • Gezien 188 x
  • Snelcode info 22223739

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Financieren
Verzekeren
Bezorgservice