Een huis of een thuis?

Vier muren vormen nog geen thuis - hoewel het een paleis is dat gevuld kan zijn met alle elegantie en materiele zaken die met geld te koop zijn!
Het ware gezinsleven zelf is veel belangrijker dan het huis en zijn versieringen!
En dat maakt een thuis! Met een thuis wordt het gezinsleven bedoeld waar in tedere liefde, in respect en in harmonie met elkaar en voor elkaar geleefd wordt.
Een thuis waar God en Zijn principes centraal staan!

We gaan sommige huizen binnen en ze zijn vol van zoetheid, zoals velden met zomerbloemen die vol van prachtige geur zijn. Alles is op orde, schoonheid, zachtheid, warmte, liefde, respect, harmonie en vrede.
We gaan andere huizen binnen, waar we schokkend egoïsme, schokkende hardheid en schokkende wanorde aantreffen.

Dit verschil is niet toevallig! Vele mensen, om verantwoording te ontwijken, noemen het toeval, maar dat is het niet. Wat zou het triest zijn als dit alleen maar afhangt van toeval! Nee, het is geen toeval, dit heeft alles te maken met keuzes en prioriteiten!
Het zijn invloeden die in elk huis aan het werk zijn, die precies het resultaat opleveren van keuzes en een beeld zijn van de werkelijke prioriteiten. Geen gezinsleven kan ooit beter zijn dan het leven van degenen die het zelf maken!
Huizen zijn “de echte scholen” waar mannen en vrouwen worden opgeleid, en vaders en moeders zijn de echte leraren en bouwers van het leven!

Helaas is het doel dat de meeste ouders voor hun huis hebben, om een ​​zo goed en op prachtig mogelijk huis te hebben, ingericht in een zo rijk mogelijke stijl en er vervolgens net zo comfortabel in te leven als zij zelf zijn.
En ja, dat is misschien een huis, maar geen “thuis”.

Het echte idee van “een thuis” is dat het een plek is voor volmaakte lichamelijke groei, volmaakte psychische groei, volmaakte emotionele groei en volmaakte geestelijke groei.
Een “thuis” is een plek waar de ouders zelf kunnen groeien, om te groeien tot schoonheid van karakter; om te groeien in geestelijke verfijning, in kennis, in kracht, in wijsheid, in geduld, in zachtaardigheid, in vriendelijkheid en in alle christelijke deugden.
Het is een plek voor kinderen om op te groeien, om te groeien tot fysieke kracht en gezondheid, tot emotioneel stabiele volwassenen en om getraind te worden in alles wat hen tot ware en nobele mannen en vrouwen zal maken.

Er wordt een echt “thuis” ingericht en het hele leven wordt geordend, met het definitieve doel van het trainen, voor het opbouwen en voor het sturen van ons menselijke leven gevormd in christelijke symmetrie, gevuld met verheven impulsen en aspiraties, beheerst door principes van rechtschapenheid en eer, en aangepast de plichten aangaan in relatie tot de worstelingen van het leven met geestelijke wijsheid en kracht.

Gert-Jan van Zanten
Harderwijk
0627166663
ponty-curee@live.nl
www.webbijbel.nl
  • Prijs gratis
  • Datum plaatsing 23-11-22
  • Adverteerder Gert-Jan
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 24-06-2016
  • Plaatsnaam Harderwijk / Zeewolde
  • Telefoon 0627166663
  • Bekeken 21 x
  • Snelcode info 25360604

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.