Senior mechanical engineer

Métier BV
Als mechanical engineer ben je verantwoordelijk voor het maken van het mechanisch ontwerp, de productietekening en de stuklijst van de verkochte installaties van Ventilex. Dit doe je voor de eigen productiefaciliteit in Heerde, waar je dagelijks komt. Je maakt deel uit van het team Mechanical Design, dat bestaat uit 8 mechanical engineers. Daarnaast werk je nauw samen met de lead engineers, inkoop en productie. 

Je ontvangt alle informatie van de lead engineer, die de klantvraag in technische eisen vertaalt. Hij maakt ook een globale lay-out van de installatie, zonder productiedetails. Jij zorgt ervoor dat alle componenten in detail worden uitgewerkt, zodat ze geproduceerd kunnen worden. Ook bepaal je binnen de gestelde afspraken en standaarden hoe de totale constructie wordt opgebouwd. Hierbij houd je continu rekening met de maakbaarheid van het ontwerp en met zaken als het te drogen product, de maatvoering van de installatie en de wensen van de klant. Voor elk component bepaal je de bewerkingsmethoden en maak je een productiemodel en -tekening in Inventor. Vervolgens maak je gedetailleerde stuklijsten in het PDM-pakket Vault Professional.  Ventilex heeft veel bewerkingstechnieken in huis, maar soms is het beter zaken uit te besteden. Jij ondersteunt team Supply Chain met de benodigde tekeningen, specificaties en indien nodig een persoonlijke toelichting. 

Elk ontwerp is klant specifiek en een variant op de productfamilie drogers. Dit vraagt om een slim opgezet standaard ontwerp, dat per project geconfigureerd kan worden. Deze standaard is nog in ontwikkeling en jij bent in staat daaraan een aanzienlijke bijdrage te leveren. 

Ventilex gelooft dat mensen die samenwerken het verschil maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het regelmatig cross-trainen met je collega’s. Continu verbeteren is onderdeel van je werk, net als een continu focus op verkorting van de doorlooptijd van het project. 

Standplaats: Heerde
Functie-eisen


Je hebt een afgeronde opleiding in technische richting en HBO-werk en denkniveau. Daarnaast heb je werkervaring in de machinebouw en bij voorkeur ook met plaatwerk en lassen. Je snapt de basiseisen op het gebied van machineveiligheid. 

 
Arbeidsvoorwaarden

Sollicitatieprocedure


Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.  


Locatie: Heerde

Salaris indicatie:

Uur: 40

URL: https://www.jobbird.com/nl/vacature/15706234/m-tier-bv-senior-mechanical-engineer-heerde
  • Prijs n.v.t.
  • Datum plaatsing 08-01-19
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder Métier BV
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 25-07-2018
  • Plaatsnaam Oldebroek / Heerde / Hattem
  • Telefoon n.v.t.
  • Gezien 4 x
  • Snelcode info 21570173

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.