De wereld van de apen, Walt Disney,1967, goede staat, 96 bl…

Walt Disney-dierenboek met kleurenfoto's en verhalen over apen.
Titel: De wereld van de apen.
Jaar van uitgifte:1967
Uitgever:De Geïllustreerde Pers N.V. Amsterdam
96 pagina's
hard cover
Tekst: Jan van Rheenen.
Foto's: Walt Disney Productions, Tierbilder Okapia, Bruce Coleman Ltd - Photo Researchers.
In goede staat.

Dit is een van de bekende Disney-dierenboeken. Een verzameling interessante verhalen en talrijke wetenswaardigheden over apen, met prachtige kleurenfotos. van o.a. Walt Disney Productions, en professor Grzimek, en een boeiende tekst van de bekende dierenkenner Jan van Rheenen.

Apen hebben altijd sterk de aandacht van de mens getrokken, waarschijnlijk doordat deze vele van zijn eigenschappen in die dieren herkende. Deze belangstelling werd groter dan ooit, nadat Darwin zijn beroemde boek ,De Oorsprong der Soorten had gepubliceerd. Uit enkele slotregels concludeerden talloze lezers dat de mens van de aap afstamt. Deze gevolgtrekking was volkomen misplaatst, maar het is een onuitroeibare misvatting gebleken.
Toch bestaat er tussen aap en mens wel degelijk een zekere verwantschap, hetgeen uit dit boekje duidelijk zal blijken. De auteur vertelt hoe aap èn mens zijn geplaatst in het natuurlijke stelsel, gaat in op de grote verschillen die er tussen deze twee primaten bestaan, maar ook op de soms treffende overeenkomsten die zij vertonen. Zelfs kan geconstateerd worden dat de aap bepaalde, in feite menselijke handelingen beter verricht dan die mens zelfs. Dat hebben bijvoorbeeld proeven met auto rijdende chimpansees en geiten hoedende bavianen overduidelijk aangetoond.
Dit boek geeft aan de ene kant een overzicht van alle bestaande apensoorten, waardoor het als documentatiemateriaal een waardevol bezit is; aan de andere kant is het toch een typisch leesboek, doordat de strikt wetenschappelijke gegevens telkens worden afgewisseld met interessante verhalen en anekdoten over de gedragingen van allerlei apen.

Op verzoek worden verdere detailfoto's toegezonden.
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 09-04-20
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder overvol
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 10-10-2007
  • Plaatsnaam Winterswijk
  • Telefoon 0543-519344
  • Bekeken 32 x
  • Snelcode info 13485541

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice
// Oost-Achterhoek--------------------------------------------------->