DDR draagteken Kollektiv der sozialistischen Arbeit,2e keer

prijs
bieden
datum plaatsing
30-07-17
conditie
gebruikt
adverteerder
overvol
type
aangeboden
adverteert sinds
10-10-2007
plaatsnaam
Winterswijk
telefoon
0543-519344
gezien
12 x
snelcode info
2057346

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

DDR draagteken Kollektiv der sozialistischen Arbeit,2e verlening
Datering: voor 1972
Afmetingen 12 mm bij 39 mm.
In origineel doosje.
Van dit draagteken zijn 3 exemplaren beschikbaar

Achtergronden
De eretitel "Kollektiv der sozialistischen Arbeit" werd ingesteld op 15 maart 1962. In de periode 1967 - 1972 kon titel steeds opnieuw worden toegekend. Daartoe was een draagteken beschikbaar voor tweevoudige, drievoudige en viervoudige toekenning. Vanaf 1972 werd de titel slechts één maal verleend en deze moest jaarlijks verdedigd worden. Voor toekenning van de eretitel en viervoudige succesvolle verdediging was ook een draagteken beschikbaar.

De eretitel was een maatschappelijk eerbetoon voor bijzondere - tot voorbeeld strekkende - prestaties van een collectief of een individu in de socialistische economie, zoals productiviteitstijging. Ook bij het vervullen van hoge morele, ethische en politiek-ideologische plichten om de overgang naar een communistisch systeem te bewerkstelligen werd de eretitel verleend.

Het draagteken is zwart-rood-goud gekleurd en daarop is het staatswapen van de DRR in tweevoud afgebeeld. De hamer in het DDR-wapen symboliseerde de arbeiders in de fabrieken en is een deel van het communistische symbool van de hamer en sikkel. De passer verwees naar de intelligentsia en de ring van rogge naar de boeren.Het draagteken heeft een haakje waaraan de medaille bevestigd kan worden.

Op verzoek worden verdere detailfoto's toegezonden

Deel deze advertentie met:
|