M*A*S*H 4077 de cultspeelfilm,nst,111 min,geen ondertitelin…

prijs
bieden
datum plaatsing
12-05-17
conditie
gebruikt
adverteerder
overvol
type
aangeboden
adverteert sinds
10-10-2007
plaatsnaam
Winterswijk
telefoon
0543-519344
gezien
58 x
snelcode info
2077386

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

M*A*S*H 4077,de cultspeelfilm uit 1970.
De film is bekend geworden als een anti-oorlogsfilm en is een hilarische komedie.
Het verhaal speelt zich af rond en in een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse oorlog waar de USA een grote rol speelde.
De hoofdrollen worden gespeeld door 2 chirurgen die zich door humor en puberaalgedrag staande weten te houden tijdens de verschrikkingen van de oorlog.
De film was het begin van een zeer succesvolle en zeer langdurige tv-serie met dezelfde naam.
Er zijn een aantal prijzen aan de film, de hoofdrolspelers en de regisseur toegekend.

Technische gegevens film
111 minuten
nieuwstaat (1 maal gebruikt)
versie (eigen opname of origineel) :zie foto
geen ondertiteling
taal:Engels
Regio 2
2.35:1 16:9

Verhaal
Korea, 1951. De VS is betrokken bij de Koreaanse oorlog en veel gewonden worden opgevangen in verschillende Mobile Army Surgical Hospital (MASH)-eenheden. Twee chirurgen die zijn opgeroepen voor militaire dienst, kapitein "Hawkeye" Pierce en kapitein "Duke" Forrest melden zich het 4077th MASH. Zowel Hawkeye als Pierce gedragen zich als pubers, ze stelen jeeps, zitten achter de zusters aan en stoken hun eigen drank. Maar het zijn goede chirurgen en ze redden levens. Ondanks het feit dat ze de zegen hebben van hun hoogste baas luitenant-kolonel Blake vinden ze toch tegenstand en wel van majoor Frank Burns. Burns is diepgelovig, haat inbreuk op het militaire gezag en is een stijve hark die geen alcohol drinkt. Daarbij is Burns een uitermate slechte chirurg. Hawkeye en Duke weten van Burns af te komen door te vragen om een specialistische chirurg. De nieuwe man is een oude bekende van Hawkeye, kapitein "Trapper"John McIntyre. De laatste arriveert tegelijk met majoor Margaret Houlihan, die leiding gaat geven aan de verpleegsters. Als Blake even weg ziet McIntyre dat Burns zijn fouten probeert te verdoezelen door een ondergeschikte de schuld te geven en slaat hem. Nog diezelfde avond overleggen Burns en Houlihan hoe ze McIntyre en Hawkeye kunnen aanklagen. Dit windt het beiden zo op dat ze zich overgeven aan een woeste vrijpartij. Wat ze echter niet weten dat iemand de microfoon van het omroepsysteem in de tent heeft gelegd. Het hele kamp kan meegenieten en hoort Houlihan zeggen: "Kiss my hot lips" (kus mijn hete lippen). Waarmee een nieuwe bijnaam is geboren en de majoor voortaan Hot Lips wordt genoemd. Als Hawkeye de volgende morgen Burns wat treitert met zijn seksuele escapades gaat de laatste door het lint en wordt afgevoerd in een dwangbuis.
Als blijkt dat tandarts "Painless Pole" Waldowski problemen heeft met zijn libido, denkt hij homoseksueel te zijn geworden en wil zelfmoord plegen. Hawkeye denkt dat het allemaal psychisch is (Waldowski heeft drie verloofdes en een zeer uitgebreide kring minnaressen) en zorgt er voor dat Waldowski een slaappil inneemt in plaats van een gifpil. Als Hawkeye, Trapper en Duke een weddenschap aangaan om te zien of Hot Lips echt blond is, verwijderen ze het douchegordijn als de majoor staat te douchen. Een hysterische Hot Lips eist dat Hawkeye en Trapper worden gearresteerd, maar Blake kiest de kant van zijn chirurgen. Die chirurgen zijn onderwijl bezig om de Zuid-Koreaanse Ho-Jon, een tiener die klusjes voor hen doet, buiten de dienstplicht te houden. Ze geven hem medicijnen om zijn bloeddruk te verhogen, maar de keuringsarts trapt er niet in en Ho Jon moet opkomen. Als ze terugkeren in het kamp wordt Trapper opgeroepen om naar Tokio te komen en daar de zoon van een lid van het Amerikaanse congres te opereren. Trapper neemt Hawkeye mee voor de gezelligheid. Ze opereren succesvol en genieten vervolgens van een middagje in een bordeel, waaraan ook een kinderhuis is verbonden. Een van de baby's wordt ziek en Trapper en Hawkeye opereren het kindje in het militaire ziekenhuis. Als ze worden tegengehouden door het hoofd van de militaire politie die ze wil arresteren voor ongeoorloofd gebruik van medisch materiaal, verdoven ze de man. Een aantal prostituees kleden de man uit en poseren met hem voor foto's. Met dit materiaal chanteren ze de man om hen vrij te laten.
Terug bij de 4077 MASH krijgen ze bezoek van de generaal Hammond. Tijdens een borrel praten ze over Amerikaans voetbal. Hammond pocht over zijn team dat zo goed dit spel beoefent. Hoewel 4077 MASH amper kan voetballen stelt Hawkeye een weddenschap voor van 5000 tot 6000 dollar voor het team dat een vriendschappelijk potje wint. Later onthult hij aan zijn verontruste vrienden een plan om de wedstrijd te winnen. Via Blake doen ze een aanvraag voor een neurochirurg, dr. Oliver Harmon "Spearchucker" Jones, een voormalige Amerikaans voetbalspeler. Verder stelt Hawkeye voor om de helft van het geld in te zetten voor de eerste helft van het spel. Hammond zal dan inmiddels overtuigd zijn van de abominabele kwaliteit van het MASH team en meer willen inzetten voor de tweede helft. In die helft zal Jones worden ingezet. Hoewel het nog bijna mis gaat, het andere team zet ook een oud speler in, weet MASH op het laatste moment te winnen. Niet lang daarna mogen Hawkeye en Duke naar huis. Ze vertrekken zoals ze gekomen zijn in een gestolen jeep.

Rolverdeling

Donald Sutherland - Kapitein Benjamin Franklin "Hawkeye" Pierce
Elliott Gould - Kapitein John Francis Xavier "Trapper John" McIntyre
Tom Skerritt - Kapitein Augustus Bedford "Duke" Forrest
Sally Kellerman - Majoor Margaret "Hot Lips" Houlihan
Robert Duvall - Majoor Frank Burns
Roger Bowen - Luitenant-Kolonel Henry Braymore Blake
René Auberjonois - Vader John Patrick "Dago Red" Mulcahy
John Schuck - Kapitein Walter Koskiusko "The Painless Pole" Waldowski
Carl Gottlieb Kapitein John "Ugly John" Black
Danny Goldman - Kapitein Murrhardt
Corey Fischer - Kapitein Dennis Patrick Bandini
Jo Ann Pflug - Luitenant Maria "Dish" Schneider
Indus Arthur - Luitenant Leslie
Dawne Damon - Kapitein Scorch
Tamara Wilcox-Smith - Kapitein Bridget "Knocko" McCarthy
David Arkin - Sergeant Wade Douglas Vollmer
Gary Burghoff - Korporaal "Radar" O'Reilly
Ken Prymus - Seidman
Fred Williamson - Kapitein Oliver Harmon "Spearchucker" Jones
Michael Murphy - Kapitein Ezekiel Bradbury "Me Lay" Marston IV
Timothy Brown - Korporaal Judson
Bud Cort - soldaat Lorenzo Boone
G. Wood - Brigade-generaal Charlie Hammond
Kim Atwood - Ho-Jon
Bobby Troup - Sergeant Gorman
Marvin Miller - Omroeper

Deel deze advertentie met:
|
beeld en geluid