De menselijke mens - Juliaan van Acker

prijs
€ 10
datum plaatsing
24-07-17
conditie
gebruikt
adverteerder
Jan
type
aangeboden
adverteert sinds
11-06-2011
plaatsnaam
Oss
telefoon
n.v.t.
gezien
1 x
snelcode info
1224555

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Titel: De menselijke mens
Auteur: Juliaan van Acker
1e druk | 1994. Mens en maatschappij algemeen, Nederlandstalig.
ISBN 9789066651319

Flaptekst:
Vooraanstaande persoonlijkheden uit de politiek of uit andere maatschappelijke geledingen, benadrukken de noodzaak van hogere waarden en normen om uit de huidige crisis en malaise te ontsnappen. Sommige verwijzen naar traditionele waarden uit het verleden, anderen stellen ons mens- en wereldbeeld radicaal in vraag. Juliaan Van Acker, hoogleraar orthopedagogiek te Nijmegen, sluit zich bij de laatsten aan en inspireert zich hierbij op filosofen als Kierkegaard, Levinas en Chalier.

Volgens Van Acker riskeert de mens steeds meer zijn menselijkheid te verliezen. De mens raakt betoverd door de spectaculaire wetenschappelijke en technische ontwikkelingen, of hij kan tot aan zijn dood probleemloos leven in de welvaarts- en verzorgingsstaat. Wij realiseren ons onvoldoende wat het betekent dat in de hoogst ontwikkelde beschaving een meerderheid hiermee tevreden is en geen verdere vragen stelt, bijvoorbeeld over de verantwoordelijkheid van de mens tegenover een Ander.
Als we de andere mensen, -die nabij zijn of veraf en de toekomstige generaties-, en de natuur zien als iets dat ons is toevertrouwd, leren we een minder baatzuchtige en soberder houding aan te nemen. Hoe dit kan worden toegepast in het dagelijks leven, in de samenleving of in de geestelijke gezondheidszorg, wordt in dit boek uiteengezet.


Bekijk ook mijn andere boeken

(eventuele verzendkosten € 2,- voor koper)

Deel deze advertentie met:
|
de beste slechtweervoorziening