De stoelvan peter is leeg

prijs
bieden
datum plaatsing
22-03-17
adverteerder
AG
type
aangeboden
adverteert sinds
29-02-2008
plaatsnaam
Sliedrecht-Oost
telefoon
0625144246
gezien
1 x
snelcode info
5721338

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

ISBN no 90 5030 4214
kind en rouwverwerking

Peter is een gewone jongen van zes jaar. Hij speelt op zijn skelter met zijn vriendje Jeroen. Op een dag wordt Peter ziek. Hij moet naar het ziekenhuis. Soms gaat het even wat beter, maar tenslotte gaat het toch niet goed: Peter gaat sterven. Iedereen is verdrietig. Jeroen mist zijn vriendje erg. Peters zus Paula is stil, maar zijn oudere zus Karin moet juist veel huilen. Zijn broer Erik is eigenlijk boos. Ze verwerken het verdriet allemaal op een verschillende manier.

In de stoel van Peter is leeg wordt beschreven hoe de ziekte en het overlijden van het jongste kind ingrijpt in het leven van alle gezinsleden. De auteur beschrijft dit verdriet als een pijnlijke werkelijkheid, en geeft een handreiking aan allen die in welke vorm dan ook in aanraking komen met de dood van een jong kind. Met ingehouden emotie wordt het verhaal verteld. De illustraties van Marianne Witvield ondersteunen de tekst op een pakkende manier.

Recensie(s)

De 6-jarige Peter wordt ziek en sterft. Het gezin en de omgeving verwerken elk hun verdriet op een verschillende manier. Bruikbaar om als ouders/opvoeders en kind samen een antwoord te vinden op de vragen die boven komen bij het overlijden van een jong kind. Integer geschreven, eenvoudig verteld verhaal in rustige lay-out en mooi geïllustreerd met zwart-witwaterverftekeningen. In de hoofdstukken 1 t/m 7 gebeurt het meeste. Deze kunnen evt. zelfstandig door de kinderen gelezen worden. Vanaf hoofdstuk 8 komen de rouwverwerking, de vragen, het gesprek aan de orde, hetgeen meer geschikt is om samen te bespreken. Het onderwerp wordt benaderd vanuit een orthod. prot.chr. visie. Vragen worden niet uit de weg gegaan.

Deel deze advertentie met:
|
de beste slechtweervoorziening