Kokosolie

prijs
€ 84
datum plaatsing
19-03-17
conditie
nieuw
adverteerder
A. Wouda-van der Tuin
type
aangeboden
adverteert sinds
10-06-2014
plaatsnaam
Beringe
telefoon
31641979844
gezien
6 x
snelcode info
3684343

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Je hoort en leest er steeds meer over: (biologische) virgin kokosolie. Logisch, want deze veelzijdige olie heeft enorm veel voordelen voor je gezondheid en je uiterlijk. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Is kokosolie gezond?

Sommige mensen denken dat kokosolie niet gezond is omdat het verzadigde vetten bevat. Dit is een groot misverstand. Kokosolie bevat namelijk laurinezuur (lauric acid). Laurinezuur verandert in je lichaam in monolaurin. Een stof die ook gevonden wordt in moedermelk. Het versterkt het immuunsysteem. Uit onderzoek blijkt dat laurinezuur ervoor zorgt dat er meer goed HDL cholesterol in je bloed komt. Hierdoor komt je cholesterol in balans.
Als je schildklier niet goed functioneert, kan de hoeveelheid slecht cholesterol in je bloed stijgen. Kokosolie draagt bij aan een verbetering van de werking van je schildklier en hierdoor heb je minder kans op een verhoogd cholesterol.

De voordelen voor je gezondheid

Kokosolie doodt bacteriën en virussen. Het doodt virussen die zorgen voor bijvoorbeeld griep, herpes en hepatitis. Daarnaast doodt de kokosolie ook schimmels. Het is daarom zeer geschikt om te gebruiken als je een candida-dieet volgt. Je kunt tijdens je candida-dieet kokosolie puur eten. Vind je dat niet zo lekker, doe dan een eetlepel kokosolie in je thee.
Kokosolie beschermt je tegen nierstenen.
Kokoslie helpt je bloedsuiker op peil te houden. Daarnaast verbetert het de productie van insuline. Hierdoor helpt het bij het voorkomen en behandelen van diabetes.
Kokosolie is goed voor je botten en tanden. Het zorgt ervoor dat je lichaam calcium en magnesium beter opneemt. Het stopt het verval van je tanden en het zorgt ervoor dat je botten sterk blijven.
Kokosolie verbetert de werking van je schildklier.
Je lever wordt heel blij van kokosolie. Door de triglyceriden en vetzuren in kokosolie hoeft je lever minder hard te werken. Kokosolie wordt door deze stoffen namelijk zonder veel moeite omgezet in energie.
De toepassingen van kokosolie

Voor je haar
Kokosolie is enorm goed voor je haar! De olie dringt diep door in je haar en het gaat verlies van proteïnen tegen. Hierdoor wordt je haar dikker en sterker. De toepassing is simpel.

Was je haar met shampoo en laat het opdrogen tot het nog een beetje vochtig is
Breng de olie op je handen aan (de hoeveelheid is afhankelijk van de lengte van je haar) en wrijf het tussen je handen warm.
Haal je vingers door je haar. Net zo lang totdat je haar glad en glanzend is van de olie.
Doe nu een badmuts over je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar blijft waar het zit, maar ook dat je haar warm blijft. Zo wordt de olie extra goed opgenomen.
Laat het een uur intrekken. Na een uur spoel je de kokosolie goed uit je haar.


Voor je huid
Net zoals kokosolie je haar kan voeden, zo voedt het ook je huid. Gebruik het voor je droge handen. Gebruik het als je je benen scheert, zodat je ze ook direct hydrateert. Je kunt de olie ook gebruiken als make-up remover. Of als bodylotion!

Sommige mensen gebruiken kokosolie om acne tegen te gaan. Olie gebruiken als je last hebt van acne lijkt misschien niet zo verstandig. Over het algemeen verstoppen producten met olie namelijk je poriën. Maar kokosolie heeft twee grote voordelen die het een goed middel voor je huid maken. Kokosolie werkt antibacterieel. Daarnaast bevat kokosolie laurine- en caprinezuur. Zodra je het op de huid aanbrengt veranderen deze stoffen in monocaprine and monolaurin. Deze stoffen vervangen de beschermende laag van je huid in plaats van hem te verwijderen of beschadigen zoals veel zeepproducten doen. Zo bescherm je je huid dus optimaal! Als je kokosolie wilt gebruiken tegen je acne, probeer het dan voorzichtig om te zien hoe je erop reageert.

kokosolie1 kokosolie2

Om te bakken
Koksolie is de beste olie om in te bakken of frituren omdat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld olijfolie, bij zeer hoge temperaturen niet oxideert of beschadigt. Of je nu vlees bakt of muffins: kokosolie is geschikt voor beide toepassingen! Hou je niet zo van de smaak van kokosolie, dan kun je geurloze olie kopen. Houd er dan wel rekening mee dat geurloze (bewerkte) kokosolie minder voordelen voor je gezondheid heeft dan onbewerkte (virgin) kokosolie. Je kunt kokosolie vloeibaar gebruiken of in vaste vorm. Wil je vloeibare kokosolie, verhit de olie dan in een pan op laag vuur. Laat het even afkoelen. Bijkomend voordeel: kokosolie is lactosevrij. Voor mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie is het dan ook een perfecte vervanger voor boter.

Om te frituren
Je kunt de olie ook gebruiken om te frituren. Het is natuurlijk een stuk prijziger dan andere plantaardige frituurolie, maar het maakt frituren wel minder ongezond. Koop als je gaat frituren extra virgin kokosolie.

Deel deze advertentie met:
|
Goed voor lichaam en geest