Alchoholslot voor auto en verzekeren

prijs
n.v.t.
datum plaatsing
15-08-12
conditie
nieuw
adverteerder
LastPoint Verzekeringen
type
aangeboden
adverteert sinds
15-08-2012
plaatsnaam
Rijssen
telefoon
0548533588
gezien
76 x
snelcode info
1733508

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

DEN HAAG - Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur gaat automobilisten met een slok op hard aanpakken. Wie vanaf mei volgend jaar wordt gepakt met acht tot tien glazen bier op, wat neerkomt op een promillage van 1,3, krijgen voor straf een alcoholslot in de auto.

Blijkt de betrapte automobilist bovendien verslaafd te zijn, dan moet hij naar de verslavingszorg. Het alcoholslot blijft in de auto zitten tot de automobilist heeft aangetoond drinken en rijden te kunnen scheiden. Een alcoholslot is een soort blaaspijpje dat is gekoppeld aan de startonderbreker van de auto. Om de auto te kunnen starten moet de bestuurder in het pijpje blazen, waarna de auto start of niet. Manipulatie van het apparaat is moeilijk door technische trucjes die zijn ingebouwd.

Schultz van Haegen wil met de maatregel het aantal verkeersdoden door dronken verkeersdeelnemers verminderen. Het alcoholslotprogramma, met een startonderbreker in de auto en een verplicht gedragstraject, gaat naar verwachting jaarlijks vierduizend probleemgevallen herbergen.

Stiekem
"Alcoholverslaafden horen thuis in het alcoholslotprogramma", zegt de VVD-bewindsvrouw, waarbij ze zich baseert op diverse binnen- en buitenlandse studies. "Als we ervoor zouden kiezen verslaafden hun rijbewijs af te pakken, verbetert dat de verkeersveiligheid veel minder. Je loopt dan het risico dat zij stiekem alsnog zat achter het stuur gaan zitten." Dit recidivisme is door het alcoholslot met driekwart te verminderen, aldus internationaal onderzoek, dat Schultz van Haegen naar de Tweede Kamer stuurt.

Bij LastPoint kunt u terecht als u elders geweigerd bent.

Bel ons op tel: 0548 - 533 588
of kijk op LastPoint nl


Wij verzekeren .

Alle motorrijtuigen, zoals auto's, bromfietsen, brommobielen, motoren, quads, trikes enz.
Kartbanen, racebanen, slipcursus en sliptrainingen, auto- en motorevenementen enz.
Speciale voertuigen, bloemencorso's, praalwagens enz.
Opstal / woonhuisverzekering voor woonhuizen, chalets en woonwagens
Inboedelverzekeringen (brandverzekeringen) voor woonhuizen, chalets en woonwagens
Aansprakelijkheidsverzekeringen

LastPoint Verzekeringen en Hypotheken voor als u elders geweigerd bent, wij regelen het wel voor u.


[ geplaatst via AdvertentiePlanet.nl ]

Deel deze advertentie met:
|
Kopen en verkopen kan hier