De R van rebel, Peter R de Vries

prijs
€ 3
datum plaatsing
12-04-17
conditie
gebruikt
adverteerder
Ek
type
aangeboden
adverteert sinds
01-12-2007
plaatsnaam
Prinsenland
telefoon
n.v.t.
gezien
34 x
snelcode info
2535041

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

De R van Rebel
Je zou het misschien niet verwachten van een misdaadverslaggever, maar toch was Peter R. de Vries vroeger bepaald geen lieverdje. In het boek De R van rebel vertelt hij over zijn eigen turbulente jeugd en maakt hij een eerlijke reconstructie van de misdaden die hij als jonge tiener heeft gepleegd.
Kruimeldief en vechtersbaas
Peter rebelleerde in zijn jongensjaren heftig tegen zijn ouders, zijn school en de kerk. Hij was als tiener een kruimeldief en een vechtersbaas, maakte zich schuldig aan vandalisme, bracht zijn ouders tot wanhoop en kwam zelfs in aanraking met de politie. Hoe het zover kwam, maakt hij in het boek duidelijk. Hij beschrijft onder andere de relatie met zijn moeder en de invloed van zijn streng gelovige opvoeding.
Harde opvoeding
Vooral zijn relatie met zijn moeder is nooit goed geweest, maar dat heeft hem wel gevormd tot wie hij nu is. Hij geeft in het boek aan dat zij de reden is dat hij geen blije en zorgeloze jeugd had. Peter over deze tijd: “Ik heb een vrij harde opvoeding gehad. Er was weinig genegenheid. Je werd in ons gezin niet gepamperd, maar dat heeft mij wel een zekere vorm van zelfredzaamheid opgeleverd. Je moest voor jezelf opkomen, je eigen problemen oplossen. Ik ben ervan overtuigd dat mij dat in mijn latere leven zeker geholpen heeft. Het heeft me mede gemaakt tot wie ik ben.”
Terugblik
Peter vertelt ook in het boek dat hij zich goed realiseert dat ieder gedrag een achtergrond heeft, iets dat belangrijk is om te onthouden bij het werk dat hij doet. Peter: “Ik weet en zie dat jeugd allesbepalend kan zijn voor hoe het later in je leven kan lopen. Daar probeer ik altijd wel rekening mee te houden. Ik besef me ook dat het in mijn leven anders had kunnen lopen. Nu ben ik goed terecht gekomen en is het leuk om op deze manier terug te blikken. Maar het had ook anders kunnen gaan.”

Ophalen in Rotterdam Prinsenland of verzendkosten koper.

Deel deze advertentie met:
|
de beste slechtweervoorziening