Leuk wonen in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek

Huizen en Woningen > Huur woningen Nederland > Appartementen

KENMERKEN:
 ● Soort woning: Herenhuis
 ● Soort bouw: Bestaande bouw
 ● Aantal kamers: 5
 ● Woonoppervlakte (in m²): 140
 ● Perceeloppervlakte (in m²): 140
 ● Bouwjaar: 1950
 ● Type woning: Beneden woning, Boven woning, Eind woning, Hoek woning, Tussen woning, Geschakelde woning, Twee onder één kap, Vrijstaande woning, Half vrijstaande woning, Woning met bedrijfsruimte en Overige soorten
 ● Provincie: Zuid-Holland
 ● Postcode: 3031AA
 ● Straatnaam: Admiraal de Ruyterweg
 ● Plaatsnaam: ROTTERDAM

OMSCHRIJVING:

Hilligersberg-Schiebroek is een stadsdeel van Rotterdam gelegen aan de Noordzijde van Rotterdam. Dit stadsdeel is ingedeeld in meerdere wijken;

Hillegersberg-noord;

Hillegersberg-noord is de oudste wijk van Hillegersberg met een dorpskarakter. Dat is terug te zien aan de fraaie historische panden en monumentale herenhuizen langs de Straatweg. In deze wijk bevinden zich ook lage flats, eengezinswoningen en nieuwbouw. Er is veel ruimte voor water en groen. Zo grenst het gezellige winkelcentrum ‘Bergse-Dorpsstraat’ aan de Bergse Voorplas.

 

Hillegersberg-zuid;

Hillegersberg-Zuid heeft over het algemeen een stedelijk karakter met enkele grote verbindingswegen en overwegend gesloten bouwblokken. Veel woningen in dit deel van Hillegersberg dateren uit de jaren 20/30. Er bevinden zich kleine plekken waar ruimte is voor groen. De woningen aan de noordzijde zijn over het algemeen luxueuzer dan de woningen aan de zuidzijde. 

 

Molenlaankwartier;

De wijk, Molenkwartier, is ruim opgezet en te typeren als tuinstad. De bebouwing bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen. De zweer van de wijk wordt voor een groot deel bepaald door  de architectuur en zorgvuldig ontworpen groenstructuur van singels, lanen en parkjes. De Molenlaan is een belangrijke verbinding tussen Terbregge en de rest van Hillegersberg-Schiebroek.

 

In de wijk is een klein winkelcentrum, de ‘Van Beethovensingel’, met een aanbod voor de dagelijkse boodschappen. Het Molenlaankwartier beschikt over het Molenpark, dat grenst aan de Rotte. In het noordwesten van het Molenlaankwartier ligt sportpark Duyvenstein.

 

Schiebroek;

De groene gebieden karakteriseren Schiebroek. Schiebroek is omringd door groen- en recreatiegebieden zoals het Schiebroekse Park, Melanchtonpark, Wilgenplaspark, park Plaswijck, de kinderboerderij De Wilgenhof en de Bergse Achterplas. De wijk beschikt over een winkelcentrum, ‘Winkelcentrum Peppelweg’, deze biedt een ruim aanbod met op vrijdag een markt. Met de RandstadRail bevindt u zich binnen een kwartier in het centrum van Rotterdam en binnen een half uur in het centrum van Den Haag. 

 

Terbregge;

Terbregge heeft een gevarieerd woonmilieu, omringd door water. In deze wijk is er rekening gehouden met diverse speelplekken voor de kinderen.  Terbregge beschikt niet over een eigen winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. Er zijn twee horecagelegenheden en er is een locatie met diverse bedrijven.

 

 

 

Kortom, Hillegersberg-Schiebroek is een zeer prettig stadsdeel dat erg in trek is om te wonen. Er is veel afwisseling wat wijken, woningen en omgeving betreft, voor ieder wat wils!

 

Bent u opzoek naar woonruimte in dit stadsdeel van Rotterdam? Of heeft u een woning die u graag wilt verhuren? Neem dan contact op met Domica Rotterdam! Onze professionele medewerkers staan klaar om u verder te informeren over de mogelijkheden.


EXTRA KENMERKEN:
 ● Ligging: Bosrand, Park, Beschutte ligging, Centrum, Woonwijk, Drukke weg, Rustige weg, Vrij uitzicht en Water
 ● Extras: Balkon, CV ketel, Garage, Gemeubileerd, Tuin, Sauna, Stoomcabine, Schuur of Berging, Open haard, Dakterras, Monument, Lig- of zitbad en Jacuzzi

ADVERTEERDER:
Naam: Domica Rotterdam
Tel: 0102680024
Website: http://redirect.advertentieplanet.nl/4519286/ko


Het grootste aantal huurwoningen in Nederland vindt je bij Domica. Wij rekenen géén bemiddelingskosten. 

Bekijk alle beschikbare huurwoningen bij jou in de buurt op onze website via onderstaande link.

  • Prijs n.o.t.k.
  • Datum plaatsing 09-04-17
  • Adverteerder Domica Rotterdam
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 02-07-2013
  • Plaatsnaam Rotterdam
  • Telefoon 0107999098
  • Gezien 22 x
  • Snelcode info 5898044

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.

Verzekeren