Goij bessen (Boksdoorn) Lycium barbarum

prijs
€ 2,95
datum plaatsing
02-05-17
conditie
nieuw
adverteerder
Richard
type
aangeboden
adverteert sinds
26-02-2016
plaatsnaam
Venhuizen
telefoon
06-13795634
gezien
1 x
snelcode info
6881836

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Lycium barbarum komt van origine voor in China en geeft mooie oranje vruchten in het najaar die ook nog eens super gezond zijn. Deze plant is niet geheel kind vriendelijk want heeft hier en daar scherpe doorns en teveel eten van vruchten kan buikpijn geven.

In China worden Goji bessen door veel mensen dagelijks gegeten. De hoeveelheden liggen tussen de 5 en 30 gram per dag. Goji wordt gemakkelijk verteerd als gedroogde bes. Met water kunnen ze worden toegevoegd aan smoothies, gebruikt als dorstlessende drank, in soepen, salades en ontbijtproducten. Bovendien is Goji erg lekker!
Goji bessen bevatten ongeveer 12% proteïnen en 325 calorieën per 100 gram.
De bessen worden onder meer in vruchtensappen verwerkt. De bessen kunnen in de diepvries bewaard worden.
Goji voegt gezondheid toe aan uw leven! Het consumeren van de gojibes moet wel altijd met mate gebeuren.

Vreemd genoeg leefden alle monniken die regelmatig Goijbessen sap hadden gedronken zeer lang in goede gezondheid. Vanaf dat moment wisten mensen uit dat gebied dat ze veel langer konden leven wanneer ze goji bessen aten. De reden waarom mensen uit deze periode langer leefden door het eten van goji bessen, was omdat de bes veel voedingsstoffen in een zeer hoge concentratie bevat, onder andere negentien aminozuren, vitamine C en E en essentiële vetzuren. De meest belangrijke stoffen zijn echter de unieke polysachariden (koolhydraatcomplex) in de bes, een stof die helpt tegen kanker, diabetes, seksuele stoornissen, cholesterol en vele andere kwalen. Hierdoor wordt de gojibes door velen gezien als wonderfruit.

De gojibes-struiken kunnen 1,5 - 3 m hoog en 1,5 - 2,5 m breed worden. De violette, paarse en soms witte trompetvormige bloemen zijn vijftallig en verschijnen van mei tot oktober (vorst). Er zijn smalbladige en breedbladige typen. De breedbladige typen zouden het snelste bloemen en bessen geven.
De sappige vitaminerijke bessen zijn bij het rijpen in de herfst oranjerood of rood van kleur en hebben-een grootte van 1½ tot 2 cm. Per plant haalt u gemakkelijk 1 kg. bessen af het tweede levensjaar per plant.

Planten staan in een 11 cm. potje en komen in voorjaar zeker met 3-8 tak terug.
Bij een aantal van ongeveer 10 Gojiplanten in uw tuin heeft u het hele jaar door verse Gojibessen over een periode van 12-15 jaar. Een kleine investering voor een gezond leven.
Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u komend jaar van de heerlijke vruchten.

Prijs is €.2,95 per stuk (potje 11 cm.)30 cm lang 1-2 tak met foto etiket. 15 stuks voor €.39,95 en 50 stuks €.130,00
Grotere planten prijs is €.5,95 per stuk (potje 17 cm)60/70 cm. lang 3/5 tak met foto etiket. 10 stuks €.55,00.
Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn 6,95 en voor België 9,95 tot 30 kg.
Besteld u meer dan 100 plantjes betalen wij de verzendkosten.
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.
Wij kunnen deze plantjes ook leveren met mooie foliehoes om zo als cadeau te geven (hoes = €.0,75 per stuk)

Plant deze Goijbes nu nog in uw tuin dan heeft u er het komende najaar jaar al een smaakvol plezier van!
Gojibes-planten zijn ook zeer bruikbaar als kuipplant, hangplant en voor beplanting in grote (goed gedraineerde) bakken. Op een te natte grond kan bladvergeling, bladval en plantsterfte optreden.
Boksdoorntwijgen kunnen ook goed geleid worden langs horizontaal gespannen draden, zoals braambessen of druiven.

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons.

Neem contact op met ons hierover.
Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit!

Deel deze advertentie met:
|