Blauwe bessen gezonde bessen zo uit de tuin

prijs
€ 3,95
datum plaatsing
03-03-17
conditie
nieuw
adverteerder
Richard
type
aangeboden
adverteert sinds
26-02-2016
plaatsnaam
Venhuizen
telefoon
06-13795634
gezien
9 x
snelcode info
6881843

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

De blauwe-bes (Vaccinium corymbosum) is een plant die zeer geschikt is voor elke tuin, groot of klein en zelfs op balkon. Een kind vriendelijke plant met hele gezonde mooie blauwe bessen die een zeer hoog gehalte vitaminen C hebben.

Er is een duidelijk verschil tussen blauwe bessen en bosbessen. De blauwe bes is een gecultiveerde soort. Zo zijn deze blauwe bessen groter en groeien ze in trossen terwijl de bosbessen klein zijn en zich individueel aan de struik bevinden. Nog een kenmerkend verschil is het vruchtvlees. De bosbes bevat rood en de blauwe bes wit vruchtvlees. De struik van een blauwe bes wordt ongeveer 2 meter hoog en een wilde bosbes (Vaccinium mirtyllus) groeit erg laag aan de grond en word niet groter dan 40 cm.. Beide bes soorten hebben een blauwe schil met een mat, dof oppervlak. De Blauwe bes bloeit wit-rose. Het is aan te raden meerdere soorten te gebruiken want dit geeft een betere productie en zelfs grotere bessen.

Blauwe (bos)bessen hebben een zeer hoog gehalte aan vitamine-C. Ook bevatten ze veel vitamine-A (nodig voor ons gezichtsvermogen), vitamine-B en verschillende mineralen en sporenelementen zoals ijzer en magnesium.
Door dit ongewone gehalte aan vitamines, mineralen en sporen-elementen zijn blauwe bessen bloedzuiverend en anti-diabetisch. Ook helpen ze tegen diarree en tegen nachtblindheid. Door het gebruik van blauwe (bos)bessen zou ook het geheugen verbeteren en werkt goed tegen nacht blindheid.
Diabetes-patiënten mogen de bessen bijna probleemloos gebruiken. Het hoge kaliumgehalte onttrekt vocht (H2O) aan het lichaam. Wetenschappelijke bekend dat blauwe (bos)bessen een hoog tot zeer hoog gehalte aan anti-oxydantia bevatten. Dit is zeer nuttig voor het menselijk immuniteitsysteem. (Voorkomen van kanker) Blauwe bessen hebben ook nog eens een positief effect op je gewicht. Het eten van een portie blauwe bessen per dag verlaagt de kans op hoge bloeddruk met 10%. Regelmatig eten van blauwe bessen verminderd de ziekte van Parkinson. Daarnaast is de blauwe bosbes goed voor de spijsvertering en voor de doorbloeding. De antioxidanten in deze bes zorgen dat aderverkalking minder kans krijgt en nog veel meer goede eigenschappen van deze bes.

Planten staan in een 11 cm. potje en zijn +/- 25 cm. lang, en iets vertakt. Deze komen in voorjaar zeker met 3-8 takken terug wanner ze wat terug geknipt worden.
Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u dan straks al van de heerlijke gezonde vruchten.
Momenteel hebben wij +/- 29 goede soorten staan namelijk; Bluecrop / Bluejay / Duke / Toro / Dixi / Chandler / Elizabeth / Brigitta / Darrow /Elliot / Aurora / Patriot / Jersey / Herbert / Bonus / Early Blue / Nui . Liberty / Blue Moon / Osark Blue / Nelson / Sierra enz. Prijs voor alle soorten is €.3,95 per stuk (11 cm. Potje) met foto etiket. 15 stuks voor €.55,00 Grotere planten in een 2 liter pot 70/80 cm.is €.6,95 per stuk met foto etiket. 15 stuks voor €.98,00
De rose variant Pink Lemonade® 2 liter pot 70/80 cm. €.9.95 per stuk met foto etiket en 11 stuks voor €.100.00
Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn 6,95 en voor België 9,95 tot 30 kg.
Besteld u meer dan 75 plantjes betalen wij 50% verzendkosten.
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.
Wij kunnen deze plantjes ook leveren met mooie foliehoes om zo als cadeau te geven (hoes = €.0,75 per stuk)

Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!


Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons.

Neem contact op met ons hierover.
Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit!

Deel deze advertentie met:
|