Vijgen een mooie vrucht zoet van smaak.

prijs
€ 7,95
datum plaatsing
02-05-17
conditie
nieuw
adverteerder
Richard
type
aangeboden
adverteert sinds
26-02-2016
plaatsnaam
Venhuizen
telefoon
06-13795634
gezien
1 x
snelcode info
6881845

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

De vijg normaal Ficus carica. De vrucht is van oorsprong vrij droog en zoet van smaak, maar wordt in Nederland en België voornamelijk gekonfijt gegeten. Verse vijgen zijn tegenwoordig ook steeds meer in supermarkten, groentewinkels en op markten verkrijgbaar.

Tegenwoordig groeien zij ook veel in (Zuid) de Europese landen, zoals Frankrijk, Griekenland maar ook hier in Nederland en België. De vruchten zijn groen-geel of blauw-violet van kleur. Het vruchtvlees is wit-roze tot donkerrood van kleur. Vijgen zijn schijnvruchten: gevormd uit de bloembodem en de bloem. Zowel de pitten als het vruchtvlees zijn eetbaar.

De wilde vijg produceert niet eenmaal, maar driemaal per jaar bloemen en vruchten. Aan de buitenzijde lijkt de bloem nog het meest op een onrijpe groene vrucht. Zij is gevormd uit de tot een harde schil peervormig uitgegroeide bloembodem. Aan de binnenzijde bevinden zich in een holle ruimte de werkelijke bloemetjes; de vrouwelijke onderin, de mannelijke boven bij de zeer kleine opening. De bevruchting van de vijg vindt plaats door een kleine galwesp die door de opening naar binnen kan dringen. Na bevruchting ontwikkelen de vrouwelijke bloemen hun zaden. De vijg gaat rijpen, verandert van kleur en geur en wordt zacht, ook de schil. Het vruchtvlees is groen of rood, smaakt aangenaam zoet en bevat een heleboel kleine zaadjes.

De galwesp komt in Nederland niet veel voor. De onbevruchte bloem kan hierdoor niet afrijpen en valt af. Om toch ook in ons gematigde klimaat eetbare vruchten te krijgen zijn er cultivars ontwikkeld. Dit wil zeggen dat de planten vruchten ontwikkelen, zonder dat er een bevruchting aan te pas komt. Een voordeel van deze maagdelijke vruchtzetting is dat deze variëteiten vrij zijn van pitten. Bekende soorten zijn; Belle, Brown Turkey, Rouge de Bordeaux, Brunswick.

Vijgen zijn gezond, ze zijn erg zoet en het aantal calorieën valt reuze mee. Dit geldt met name wanneer je de keuze maakt voor verse vijgen. Als je kiest voor gedroogde vijgen dan is het wel belangrijk dat je deze met mate gaat eten. Deze bevatten per 100 gram ongeveer 270 calorieën. Je kunt vijgen dus nemen als gezond tussendoortje.
Vijgen bevatten veel vitamine A, dit is goed voor je huid. Maar in vijgen bevinden zich ook veel vitaminen B en deze zijn bijvoorbeeld goed voor je stofwisseling. Daarnaast vind je in vijgen ook mineralen waarbij je kunt denken aan calcium, koper, ijzer en selenium. Dit is allemaal goed voor je botten, bloedvaten en je hart. In vijgen zitten meer mineralen dan in andere vruchtsoorten. Er zijn ook veel vezels aanwezig in vijgen. Als je last hebt van een verstopping dan kunnen vijgen laxerend werken. Ook zorgen de vijgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en werken ze verzachtend tegen keelpijn. Ze zorgen ook voor goede botopmaak bij osteoporose.

Wij hebben Plantjes staan in een 2 L. potje.
Soorten; Belle, Brown Turkey, Rouge de Bordeaux, Brunswick, Caromb, Dauphine, Pita Lusse, Grisse St. Jean.
Planten in een 2 L. potje €.5,95 per stuk met foto etiket. 10 stuks voor €.55,00
Zoekt u grotere planten, dan graag even contact opnemen met ons.
Wij kunnen deze plantjes ook leveren met mooie foliehoes om zo als cadeau te geven (hoes = €.0,75 per stuk)

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn 6,95 en voor België 9,95 tot 30 kg.
Besteld u meer dan 75 plantjes betalen wij 50% verzendkosten.
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Plant nu nog één heerlijke vijgenplant in uw tuin dan heeft u er het komende jaar al een smaakvol plezier van!

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons.

Neem contact op met ons hierover.
Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit!

Deel deze advertentie met:
|