Hang-on aquarium filter ECO-CB 500 l/u + 5 watt uvc

 ● Filtervermogen 500 l/u
 ● Afmetingen ZIE FOTO
 ● Verbruik pomp 5 watt
 ● UVC lamp 5 watt
 ● Maximum glasdikte 23 mm
 ● Aanzuig verstelbaar van 70 tot 150 mm
 ● Voedingskabel 160 cm
 ● Keramische as
 ● Inclusief filtermedia : bioballen,aktieve kool,filsterspons en filtervlies
 ● Met regelbare uitstroom
 ● Met regelbare oppervlakte skimmer
 ● Voor aquaria van 30 liter tot 100 liter
 ● Toestel word geleverd met alle filtermedia en UVC lamp.


Alle filtermaterialen zijn los verkrijgbaar hier in de webwinkel.

Reserve onderdelen zijn verkrijgbaar op aanvraag.

De Hang On-filter is ideaal voor kleine aquaria waar een onderwaterfilter te veel ruimte in beslag zou nemen.

Dit aquariumhangfilter kan worden gebruikt voor aquaria met een watervolume van 30 tot 100 liter. De pompcapaciteit is 500 liter per uur. De waterstroom van het ophangfilter kan traploos worden geregeld en kan daarom naar wens worden aangepast. Als gevolg van een oppervlakteschuimer worden alle zwevende deeltjes van tevoren uit het water verwijderd.

De hang-on-filter met geïntegreerde UV-C-eenheid zorgt niet alleen voor een mechanische maar ook voor een biologische reiniging.

Installatie:
De montage van het aquariumhangfilter is zeer eenvoudig en binnen een paar minuten klaar.

De filterbehuizing van het filter van de aquariumtank wordt eenvoudig aan de kant van het aquarium geïnstalleerd of aan de achterkant van het aquarium gehangen. Een instelbaar afstandsstuk zorgt voor een correcte positionering. Het is alleen de pomp die in de aquarium is geïnstalleerd.

De aquariumfiltertechnologie van deze hang-on filter is zeer geschikt voor zoetwateraquaria.

Filter materiaal:
Het ophangfilter is al volledig uitgerust met filtervlies, filterspons, actieve kool en bio-ballen.

Filter floss - filtervlies
Filter media zoals het fleece, floss of de sponzen zijn essentiële onderdelen in de moderne watersport.
Door middel van filter floss worden grove vuildeeltjes geabsorbeerd. De sponzen verminderen niet alleen het nitraat en zuiveren het water van chemische vervuiling, maar bieden ook de ideale conditie voor filterbacteriën om zich op te hopen.

Geactiveerde koolstof
De actieve kool wordt in de aquatica gebruikt voor het binden van urine en humus, pesticiden en metabolische producten en residuen en dergelijke. Bovendien wordt door het gebruik van actieve kool het gehalte aan ozon en chloride in het water verminderd. De actieve kool is bijzonder geschikt voor de voorbehandeling van kraanwater, troebelheid veroorzaakt door zwevende deeltjes en voor het filteren van deeltjesresten na een medicamenteuze behandeling.
Tijdens een medicijn- of algenbehandeling moet u afzien van het gebruik van actieve kool in het filter. Na de behandeling is het echter onmisbaar om resterende resten te verwijderen. De actieve kool mag echter niet gedurende een langere periode in het filter blijven. Nadat het mogelijke absorptievermogen is bereikt, bestaat het risico dat de gebonden verontreinigende stoffen worden uitgewassen en op deze manier weer in het water terechtkomen.

Natuurlijk kan het aquariumafhangfilter individueel worden uitgerust, bijvoorbeeld met biologische filtermaterialen zoals zeoliet of biofilterringen.
De juiste plaatsing van de filtermaterialen moet echter worden overwogen.
Als het filtermateriaal de waterstroom beïnvloedt, kan dit leiden tot overlopen van het filter.

Wanneer een nieuw aquariumfilter wordt verkregen of na volledige reiniging, is het belangrijk om de heilzame bacteriën weer te laten bezinken. Er zijn speciale bacteriestammen die in het filter worden geplaatst om dit proces te vergemakkelijken.


Bio ballen
Bio-ballen worden in de aquatica niet alleen als een mechanisch, maar ook als een biologisch filtratiemedium gebruikt. Ze bieden een grote ruimte voor bacteriën om zich te vestigen en geldt vooral voor hoogwaardig vulmateriaal met betrekking tot grote filtersystemen. In tegenstelling tot veel andere filtermedia, bieden biokogels een praktisch onbeperkte levensduur, waardoor ze een populair en gunstig filtermedium zijn, vooral met betrekking tot vijverfiltersystemen, kamerfilters en druppelfilters.

De geïntegreerde UVC-unit is absoluut een hoogtepunt van deze filter.
De waterstroom in het filter zorgt ervoor dat het water eerst door het UVC-voorzuiveringsapparaat wordt gevoerd. Door deze UV-lamp (vermogen: 5 W) worden schadelijke algen, bacteriën en ziektekiemen vernietigd en blijft de algengroei onder controle.
Normaalgesproken zorgt het UVC-aquariumzuiveraar voor helder water binnen een paar dagen. Het buitenfilter van het aquarium combineert UV-straling met een biologisch aquariumfilter. Door middel van een stromingsreactor wordt het water bestraald door het UVC-voorzuiveringsapparaat. UVC-voorzuiveringsapparaat verandert de tertiaire en quaternaire structuren van de algen-eiwitten. Dit betekent de vernietiging van de algen. De algen klonteren in grotere deeltjes en kunnen dus gemakkelijk uit de watercirculatie worden verwijderd door de mechanische filtratie in de filtermedia.

De UVC-unit kan naar behoefte worden in- en uitgeschakeld.


Aquarium - Vijver - Zwembad - Waterwerken

 ● Meer dan 1.600 producten scherp geprijsd!
 ● Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
 ● Gratis verzending vanaf €25 (Verzendkosten NL €6,95 - BE €5,95)
 ● Diverse betaalmethoden (Ideal, PayPal, Bancontact, Sofort en creditcards)

Bezoek snel onze website!

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● EAN (artikel code): 7446022258266
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: 3
 ● SKU (eigen artikel code): 51649
 ● Type: Filter of Co2
 ● MPN (fabrikantonderdeelnummer): 42155467


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 29,37
  • Datum plaatsing 27-07-21
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Aquariatics
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 14-12-2018
  • Plaatsnaam Breukelen
  • Telefoon +3215689489
  • Bekeken 5 x
  • Snelcode info 22251425