ZZ Texel fiets

Hier kan uw bedrijf staan,

met naam,

adres,

telefoonnummer,

e-mailadres en

website.

Bel 06-13921237 of mail voor meer info

 

Texel en fietsen, het zijn bijna synoniemen van elkaar. Tientallen kilometers fietspad voor de recreatieve fietser, een outdoor-wielerbaan, een ATB-fietspad door het Texelse bos en een jaarlijks fietsspektakelstuk dat de deelnemers over allerlei boerenland en geheime paden voert, welke plaats in Nederland heeft zoveel mogelijkheden voor tweewielers?

Dan is er nog een actieve wielervereniging die wedstrijden organiseert, zowel voor de eigen leden als grotere regionale of zelfs landelijke wedstrijden. Dergelijke wedstrijden vinden vaak plaats op de openbare weg en zijn alleen mogelijk dankzij de welwillende hulp van allerlei instanties en vele vrijwilligers.

Ook diverse toerclubs organiseren regelmatig (rond)ritten of zelfs monsterritten, zoals Vaals – Texel.

Omdat de populariteit van de fiets op Texel zo groot is, is ons bedrijf in verhouding vrij groot. U kunt bij ons terecht voor vakkundige reparatie van uw eigen fiets, maar ook voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte (huur-)fiets. Wij zijn onder andere dealer van de volgende merken: Gazelle, Batavus, Locomotief, Sparta. Van deze merken hebben wij steeds een aantal topmodellen in voorraad.

Ook voor uw ATB, elektrische fiets of racefiets kunt u voor aankoop of reparatie bij ons terecht. Met onze eigen techneuten, stuk voor stuk fietsfans, en een groot magazijn vol onderdelen worden de meeste reparaties razendsnel (en dus voordelig!) uitgevoerd. Mocht uw fiets langere tijd bij ons moeten blijven dan hebben wij de beschikking over een tijdelijke leenfiets; deze mag u dan gebruiken zolang uw fiets bij ons in reparatie is.

Tenslotte is er bij ons de mogelijkheid om fietsen te huren. Op vakantie op Texel moet je natuurlijk die fietspaden ‘even’ uitproberen. Twee aanraders:

  • Het fietspad van De Koog naar De Cocksdorp. Dit fietspad voert u grotendeels door en langs het Texelse duingebied. De route is vooral erg luw; de meest voorkomende windrichting op Texel is west.
  • het fietspad langs de Waddenzeedijk. Hierlangs volgt u de oostelijke kustlijn van Texel, bijna vanaf de zuidpunt (veerhaven) tot de noordpunt (vuurtoren). Een groot deel van dit fietspad ligt buitendijks, dus u heeft fantastisch uitzicht over de Waddenzee. Als het helder weer is, kunt u kijken tot Den Helder, Wieringen, de Afsluitdijk, Vlieland en Terschelling. En dan al die vogels…

Bent u een enthousiaste fietser dan kunt u beide bovengenoemde routes combineren; nabij De Cocksdorp sluiten ze min of meer op elkaar aan. Fietst u beide routes aaneengesloten dan raden we u wel aan om onderweg op een of meerdere plaatsen even ‘op te steken’. Denk aan de dorpen Oudeschild met zijn haven, Oosterend met zijn oude centrum, De Cocksdorp met zijn mooie entree, of aan De Slufter, dat prachtige gebied met invloeden van hoogwater in een duindoorbraak. Op de genoemde plaatsen zijn horecagelegenheden, de meeste met terras, voor een heerlijke rustpauze tijdens de tocht.