Gelderland Hippe Designbank - Jan des Bouvrie (twv € 3.750…

Te koop: Gelderland hippe designbank van Jan des Bouvrie!

Certificaat aanwezig van Gelderland Groep (destijds geheten Meubelindustrie Gelderland BV).

Reden verkoop: vanwege verhuizing is deze prachtige nieuwe bank overbodig.

De gegevens van de bank zijn:
- 173 cm lang (153 cm lang zitgedeelte).
- 91 cm diep (ca. 62 cm diep zitgedeelte).
- 73 cm hoog (ca. 40 cm hoog zitgedeelte).

De bank heeft een massief beukenhouten romp met nosagvering, zitting en rug opgebouwd uit hoogwaardig Pantera-koudschuim.

Materiaal & kleur van de bank: Tonus Kvadrat 4 118 (zie voor meer info de website van stoffenwereld). Door het unieke Gelderland hoezensysteem kan de hoes gemakkelijk vervangen worden.

Kvadrat Tonus 4
Tonus is een wollen meubelbekledingsstof met een bijzonder verhaal, dat begint eind jaren 60 met de introductie van de Deense Jørgen Rasmussen kantoorstoel. Deze stoel had een gebeeldhouwde, organische vorm, wat hem erg moeilijk te bekleden maakte. Complex, en vooral ook duur. Daarop kwam de inmiddels overleden Nina Koppel in beeld, die een elastische stof van 90% wol en 10% Helanca ontwierp, waarmee sindsdien vele designmeubelen bekleed zijn.

De bank is herstoffeerd en daardoor weer geschikt om zeker de aankomende 25 jaar van te kunnen genieten! De kleur is afkomstig uit het kleurenpalet van Designers Guild.
Deze prachtige bank komt uit een dier- en rookvrij huis (de bank is net 1 dag binnen van de herstoffeerderij).

Nieuwprijs: € 3.750.

Vraagprijs: € 1.649,95. Of doe een bod naar waarde.

Mocht u vragen hebben of deze schitterende bank willen komen bezichtigen, dan is dat mogelijk.

* Bezorging is eventueel mogelijk.


Jan des Bouvrie (1942)

"Creativiteit bestaat niet zonder passie."

Een bekende uitspraak van Jan des Bouvrie is: Een meubel moet in de eerste plaats de mens dienen, het moet comfortabel zijn, je moet je er lekker in voelen. Maar ook: Creativiteit bestaat niet zonder passie. Beide uitspraken geven treffend weer wat Jan des Bouvrie onder het ontwerpen van design meubelen verstaat: optimaal zitcomfort koppelen aan creatief design waaruit een passie voor pure vormgeving spreekt. Zonder uitzondering passen al zijn ontwerpen, tot op de dag van vandaag, in die visie. Maar naast dat zijn de ontwerpen van Jan des Bouvrie vooral ook een lust voor het oog.

Na zijn opleiding aan de Rietveld-academie in Amsterdam completeerde Jan des Bouvrie zijn leerschool in de meubelzaak van zijn ouders. Sindsdien is Jan des Bouvrie uitgegroeid tot een icoon in de wereld van bekende Nederlandse design meubelontwerpers. Zijn ontwerpen zijn meermalen onderscheiden met prijzen, waaronder de Cultuurprijs (1974), de Stijlprijs voor zijn fauteuil 5470F (1990)en de Meubelprijs voor de zitmeubelserie 6430 (1999).

Als geen ander weet Des Bouvrie designmeubelen te ontwerpen die sfeer scheppen en ultiem zitcomfort bieden. Jan des Bouvrie en design meubelfabrikant Gelderland worden vaak in één adem genoemd. Dat is geen wonder, want ze werken al ruim 35 jaar nauw samen. Maar de aansprekende visie van Jan des Bouvrie op wonen en wooncomfort heeft ook duidelijk raakvlakken met de filosofie van Linteloo, de Nederlandse design meubelfabrikant waarmee Des Bouvrie ook al vele jaren samenwerkt.
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 18-08-20
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Filine
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 14-04-2020
  • Plaatsnaam Vught / Sint-Michielsgestel
  • Telefoon n.v.t.
  • Bekeken 2 x
  • Snelcode info 23050458

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice