Au pair - Willem Frederik Hermans

prijs
€ 5
datum plaatsing
30-05-17
adverteerder
Mirjam
type
aangeboden
adverteert sinds
23-05-2014
plaatsnaam
Zeeuws-Vlaanderen
telefoon
n.v.t.
gezien
1 x
snelcode info
6255971

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Flaptekst: 'Kunstgeschiedenis en Frans, dat wil de negentienjarige, 1 meter 92 lange Paulina uit Vlissingen studeren. En niet in Amsterdam, zoals haar nichtje Klara die in een angstaanjagend kraakpand samenwoont met de veertigjarige, drummende taalwetenschapper Bart-Bram, maar in Parijs. Omdat Paulina's ouders haar avontuurlijke studieplannen niet kunnen bekostigen, besluit ze au pair te gaan. Dit besluit levert de titel van deze nieuwe roman van Willem Frederik Hermans.
De ervaringen die Paulina in Parijs opdoet, zijn behalve vermakelijk, vooral erg intrigerend Eerst komt ze terecht in het nogal bizarre advocatengezin Pauchard, war ze absurd en slecht wordt behandeld. Daarna neemt de kunstminnende familie van de gepensioneerde, steenrijke generaal de Lune haar liefdevol op. Ze krijgt een luxueus appartement tot haar beschikking en wordt overladen met peperdure cadeaus. Het is haar alleen niet duidelijk waarom deze familie een au pair nodig heeft; een au pair bovendien van uitzonderlijke lengte. Tot ze in het familiegeheim wordt ingeweijd en zich laat overhalen een missie te vervullen die niet geheel zonder risico is. Dat deze missie heel anders loopt dan het zich aanvankelijk laat aanzien, zal lezers die Hermans' overige werk kennen niet verbazen.'

Deel deze advertentie met:
|
de beste slechtweervoorziening