ZZ Texel beste restaurant

Drank- en Spijslokaal 't Schoutenhuys
Vismarkt 1
1791 CD  Den Burg

0222-321032

Lekker uit eten op Texel? Dan ga je natuurlijk naar drank- en spijslokaal 't Schoutenhuys. Gelegen op een prachtige locatie, met een uitstraling die aan de Gouden Eeuw doet denken.


Ook het concept 'de gerechies van de schout' is op historie gebaseerd. Een aantal mini-gerechtjes per gang, die je met elkaar deelt en met elkaar proeft. Steeds anders naar gelang het seizoen en altijd met een knipoog naar 't verleden door de kruidensmaak van 'de Oost'.

Zowel de voor- als de hoofd- en nagerechies zijn vaak verrassend, origineel, mooi om te zien en vooral: erg lekker! Je kunt zien, voelen en proeven dat deze gerechies met liefde en vakmanschap zijn bereid. De gerechies zijn een perfectie combinatie van Texelse streekgerechten, warme en koude gerechten, diverse smaken en daardoor ook bijzonder geschikt voor kinderen. Zo leren ze een eigen smaak te ontwikkelen en aan te geven wat lekker is, en misschien zelfs wel waarom!

Uiteraard kunt u van onze vakbekwame bediening uitleg over alle gerechies krijgen. Mocht u bepaalde ingrediënten niet willen of niet mogen eten, geeft u dit dan even aan. Onze koks zullen hier zeker rekening mee houden!

Wij gebruiken onder andere de volgende Texelse streekproducten: Texelse garnalen, Texels lamsvlees, Texelse witte asperges en Texelse kaas. Uiteraard zijn sommige streekprodcten alleen voorhanden in bepaalde seizoenen!

Onze unieke 'gerechies-formule' heeft intussen een grote schare fans. Deze fans zijn afkomstig van buiten het eiland Texel, maar ook en vooral van het eiland zelf. Met enige regelmatig komen deze culinaire genieters even kijken en vooral proeven van de steeds weer vernieuwde en aangepaste gerechies. 

Het Schoutenhuys op Texel is één van de belangrijkste redenen om dat mooie eiland nog een keer te bezoeken. En u zult merken dat wanneer u weer bij ons komt eten, de gerechies allemaal anders en soms zelfs nog lekkerder zijn. Wij proberen namelijk constant de kwaliteit van de gerechies te verbeteren.