ZZ Texel fietsen

De Texelse Fietsenhandelaar

Uw bedrijf?

texel@koopplein.nl of 06-13921237

 

 

Op deze pagina kunnen alle Texelse fietsenhandelaren een plaats krijgen.

Het is de bedoeling dat men hier in een oogopslag alles kan vinden wat te maken heeft met fietsen op Texel.

Niet voor niets heeft Texel de mooiste fietspaden en routes. Zeker voor moutainbikes zijn er diverse prachtige routes in de duinen en het Texelse bos “De Dennen” uitgezet. .

Ook voor de recreatieve fietser is Texel een echte uitdaging. Met honderden kilometers fietspad, soms parallel aan een autoweg, maar ook heel vaak niet, is Texel helemaal ingericht op fietsers. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: het waait hier vrijwel altijd!

Het eiland Texel heeft een oppervlakte van zo’n 250 km2, dus is verdwalen uitgesloten. Je komt altijd bij de zee uit. Maar deze grootte nodigt wel uit tot dwalen, en dat is natuurlijk geweldig! Op Texel ligt bijna 150 km. fietspad, vaak dus gescheiden van de weg. Aanraders zijn het fietspad door de duinen van De Koog naar De Cocksdorp en het buitendijks fietspad aan de Waddenzee-kant. Langs bijna de gehele Waddenzeedijk kunt u fietsen. Laat de windrichting maar bepalen of u binnendijks of buitendijks fietst. En, met een beetje geluk spot u een zeehond of zelfs een bruinvis (kleine dolfijn) als u aan de zeezijde fietst.

Ook voor vogelspotters is een fiets een uitkomst: je komt op plaatsen waar geen auto ook maar in de buurt komen kan en de vogelrijkdom op het eiland is spreekwoordelijk: enkele uurtjes fietsen kan zomaar 100 verschillende vogel-waarnemingen opleveren; uiteraard is een en ander wel sterk afhankelijk van seizoen en weer.

Tenslotte heeft Texel een actieve Wielrenvereniging. Hun wedstrijden houden zij op de baan, maar ook vaak op de openbare weg. Met enige regelmaat worden er regionale of landelijke kampioenswedstrijden op Texel georganiseerd en de bekende Noord-Hollandse wielerronde Tour de Lasalle doet ook vaak het eiland aan.

Kortom voor iedereen die van fietsen houdt biedt het eiland goede mogelijkheden.