Tuincentrum Texel

Texelaars, opgelet!

Wij richten ons op de Texelaars en de mensen die hier een vakantiehuis hebben. Het weer en het klimaat op Texel, door de altijd waaiende zeewind, zorgen ervoor dat niet alle planten, heesters of bomen geschikt zijn voor de Texelse tuinen. Alles wat wij in het assortiment hebben is dat wel, tuincentrum Halsema Texel is Texel-bestendig. 

Door het gehele jaar heen staat ons tuincentrum – zo veel mogelijk - vol boordevol vaste planten, bloeiende planten, heesters en bomen, geschikt voor elke Texelse tuin. Voor mensen mèt en zonder groene vingers bieden wij voor elke tuin fleurige en soms onverwachte oplossingen.

Geen standaard-tuincentrum

Bij ons staan persoonlijke begeleiding en echt vakmanschap centraal. Wij zijn gespecialiseerd in planten, bomen en tuinen. Wij hebben er plezier in wanneer u met een goed gevoel naar huis gaat. Elk seizoen zijn er weer nieuwe planten beschikbaar. Tuincentrum Halsema Texel kun je geen standaard tuincentrum noemen.

Grote keuze in een ruim assortiment

Zelf telen wij in het voorjaar een groot assortiment eenjarige zomerbloeiers. Ieder jaar proberen we een aantal  nieuwe gewassen en rassen te kweken, om een steeds wisselende of ruimere topcollectie bloeiende planten te kunnen bieden. Aangevuld met de beste vaste en bloeiende planten, struiken en bomen van hoogwaardige leveranciers, zorgt dit voor ons uitgebreide assortiment. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor aanverwante artikelen, zoals potgrond en graszoden. Mocht er iets niet op voorraad zijn, dan bestellen wij het graag voor u!

Service en advies

Onze medewerkers hebben diverse opleidingen en trainingen gevolgd, waardoor ze allemaal een allemaal een meer dan goede plantenkennis hebben. U kunt alle vragen aan hen stellen, wij helpen u graag! U vraagt zich af welke mogelijkheden uw tuin heeft? Wij geven graag advies voor het aanleggen en onderhouden van een “altijd” bloeiende tuin.

En verder?

Van huis uit zijn wij èchte kwekers, tuinbouwers. Een familiebedrijf met al meer dan 40 jaar ervaring. Wij telen gipskruid, zonnehoed, vuurpijl en stokrozen. Onze belangrijkste teelt is de hermerocallis. Hiervan telen wij ongeveer 500 soorten, op ongeveer 15 hectare. Hemerocallis wordt ook wel daglelie genoemd. Uiteraard is het leeuwendeel hiervan bestemd voor ‘de overkant’, maar ook wordt er een substantieel van onze oogst in grote zeecontainers geëxporteerd naar verre buitenlanden.

<< Website Kwekerij Halsema

<< Website Koopplein Texel

/files/23274/23273920