acupunctuur den helder julianadorp

www.acupunctuur-yixiaotang.nl

Wij heten u van harte welkom bij Yi Xiao Tang (praktijk met een glimlach)


‘Lichaam is geest’, zeggen de Traditioneel Chinese Geneeskundigen. Alle processen in het lichaam staan met elkaar in verbinding en hebben invloed op elkaar. Het is daarom van belang om zowel de lichamelijke, emotionele als geestelijke ontwikkelingen in balans te houden. Onze behandelingen dragen daaraan bij en helpen daar waar de reguliere wegen geen duidelijke diagnose kunnen stellen. Tevens complementeren ze de Westerse geneeswijze ter bevordering van herstel en revalidatie.

Onze visie

Onze praktijknaam geeft onze visie weer:
Yī: een
Xiào: Glimlach
Tàng: Praktijk

Ten tijde van de Qing-dynastie gebruikte een man, Shen Yi Xi Lai Le 神医喜来乐, de Chinese Geneeswijze om Chinezen te helpen en genezen. Niet alleen gewone burgers werden door hem gehopen, maar hij mocht ook de keizersfamilie behandelen. Zijn praktijk heette Yi Xiao Tang.
Wij hebben dezelfde naam gekozen voor onze praktijk in Den Helder, omdat wij volgens hetzelfde principe en met hetzelfde doel werken; dat is helpen mensen gezond te maken. En te zorgen dat iedere klant met een glimlach de praktijk verlaat.
Aanmelden

Waarom een behandeling bij Yi Xiao Tang?
•Burn-out te verhelpen
•Stressniveau verlagen
•Immuunsysteem versterken
•Beter in je vel komen te zitten
•Energie herstellen
•Op gewicht komen
•Spijsvertering bevorderen
•Nachtrust bevorderen
•Vermoeidheid opheffen
•Zwangerschap-, menstruatie -en overgangsongemakken verhelpen

Onze behandelingen helpen daar waar de reguliere wegen geen duidelijke diagnose kunnen stellen en complementeren de Westerse geneeswijze ter bevordering van herstel en revalidatie.

Onze mensen

Meneer Sun heeft volgens familietraditie een universitaire opleiding gevolgd aan de Shandong Universiteit in China in zowel de Traditionele Chinese Geneeswijze als de Westerse Geneeskunde. Hierna is hij zeven jaar werkzaam geweest in een ziekenhuis in China. Sinds 2000 is hij woonachtig in Nederland, waar hij met veel succes een eigen praktijk in Den Bosch runt. En sinds kort ook de praktijk runt van Yi Xiao Tang in Den Helder.

Mevrouw Zhang heeft een opleiding tot Acupuncturist gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Daarnaast heeft zij zich verdiept in de Chinese kruidenleer van Yi Bing Sun en ook in de Chinese Geneeswijze van dr. Dong He. Samen met meneer Sun heeft ze in de praktijk in Den Bosch gewerkt en werkt ze sinds kort ook in Den Helder.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode in de traditionele Chinese Geneeswijze.

De werking van de acupunctuur berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen (vergelijkbaar met lucht of het Internet, u kunt het niet zien met uw ogen) waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde Yin en Yangkrachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan.
Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, zoals het Internet, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact, direct of indirect, met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’, dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

Bij Acupunctuur Yi Xiao Tang in Den Helder kunt u terecht voor acupunctuurbehandelingen, waardoor klachten verhopen worden en uw lichaam weer in balans komt. U hoeft geen verwijsbriefje van uw huisarts mee te nemen. Mogelijk wordt uw acupunctuurbehandeling gedeeltelijk vergoed door uw aanvullende zorgverzekering.

Chinese Tuina Massage

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n 5000 jaar wordt beoefend. Het betekent letterlijk duwen (tui) 推 en vastpakken (na) 拿. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

De tuina-therapeut oefent druk uit op de meridianen (energiebanen) en op specifieke punten, waardoor de qi (levensenergie) en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kunnen stromen. Op die manier stimuleert tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

Tuina helpt ontspannen, maar werkt bijvoorbeeld ook bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.
Let op: tuina mag je niet ondergaan als er sprake is van botbreuken, open wonden en laesies (zoals dwarslaesie).

Cupping therapie

Samen met Tuina massage, acupunctuur en kruiden, maakt cupping therapie deel uit van de traditionele lichaamswerken en fysiotherapie van de Chinese Geneeskunde. Geschriften uit 28 na. Christus en een traditioneel gezegde beweren dat acupunctuur en cupping, meer dan de helft van de kwalen genezen.

Cupping wordt toegepast op de acupunctuur punten. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft het blokkades van Qi en bloed op. Ook verhindert cupping dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid. Een verzwakte lichamelijke gesteldheid is vaak het resultaat van een verzwakt “energieniveau”, wat staat voor essentiële vitale levensenergie. Dit kan vervolgens leiden tot een verzwakt immuunsysteem.

De behandeling heft de stagnatie (blokkades van Qi en in het bloed) op, waardoor afvalstoffen naar de oppervlakte worden getrokken en het lichaam zich hier gemakkelijker kan van ontdoen. Na de cupping behandeling zijn op de plekken waar de bollen vast zaten rode en/of diep paarse plekken te zien. Dit is normaal. De plekken verdwijnen na een paar dagen. De behandeling doet geen pijn, maar het kan wel ongemakkelijk voelen door de samengetrokken huid. Hoe meer donker paarse plekken, hoe meer stagnaties er zijn losgemaakt.

Kom naar Yi Xiao Tang 一笑堂 voor een professionele cupping behandeling.

Chinese geneeskrachtige kruiden

Vanuit Chinees oogpunt staan Chinese kruiden centraal in veel van de geneeswijzen. Chinese kruiden kunnen u medische verlichting en genezing bieden, maar kunnen bijvoorbeeld ook ondersteunen met het in balans en evenwicht brengen van uw lichaam en geest.

Chinese kruiden komen uit de natuur. Ze genezen het beste van alle medicijnen. Door het gebruik van kruiden krijgt het lichaam energie. Ze werken direct tegen de oorzaak van de klacht en brengen het lichaam in balans en maken het gezonder. Hierdoor verdwijnen alle ziektes natuurlijkerwijs uit het lichaam. Vooral de chronische problemen zullen sterk afnemen. Uiteindelijk zullen chemische medicijnen met al hun bijwerkingen steeds minder gebruikt worden.

Steeds meer mensen komen in aanraking met Chinese kruiden en de Chinese Geneeswijzen en wij zijn daarover zeer verheugd. Daarom willen wij ook u graag introduceren in de wereld van Chinese kruiden. Voor het beste advies en toepassing hiervan, bent u bij Yi Xiao Tang aan het juiste adres!

Tarieven

Acupunctuur

Behandeling
€ 58,- per keer
Mogelijk wordt uw acupunctuurbehandeling (gedeeltelijk) vergoed door uw aanvullende zorgverzekering.

Consult (eerste keer)
€ 18,-

chinese Tuina Massage

30 minuten € 30,-
60 minuten € 58,-

Cupping Therapie

30 minuten € 25,-

Chinese geneeskrachtige kruiden

Kruidenpoeder behandeling
€ 48,- per week

Kruidenthee behandeling
€ 48,- per week

Kruidentabletten behandeling
€ 15,- per pot


Contact

Wilt u zich aanmelden voor een therapie of behandeling? U kunt ons een e-mail sturen of telefonisch benaderen om een afspraak in te plannen. Ook zonder afspraak bent u welkom! Mocht u vragen hebben dan beantwoord ik deze graag. U wordt altijd persoonlijk te woord gestaan. Indien wij aan het behandelen zijn, bellen wij u echter op een later tijdstip terug.

Contactgegevens

Yi Xiao Tang
Ling Eveleens
Keizerstraat 1
1781 GC Den Helder

Telefoon: +31 623 579 321
E-mail: info@acupunctuur-yixiaotang.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 8:30-12:00 uur
Woensdag: 8:30-17:00 uur
Donderdag: 8:30-17:00 uur
Vrijdag: 8:30-12:00 uur
Zaterdag: 10:00-17:00 uur
Zondag: gesloten

Ook buiten openingstijden kunt u ons altijd bellen of een WhatsApp bericht sturen (+31 623 579 321).


  • Prijs zie omschrijving
  • Datum plaatsing 18-03-24
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder t. klomp
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 28-02-2008
  • Plaatsnaam Julianadorp
  • Telefoon n.v.t.
  • Bekeken 145 x
  • Snelcode info 10123590

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice