snookercentrum poolcentrum biljarten den helder, schagen

www.biljartensnookercentrum.nl


Gezellig een potje pool, biljart of snooker met vrienden. Een avondje aan de bar met een speciaalbiertje en een lekker bordje met snacks.
Met z’n allen voetbalcompetitie kijken. Lekker vertoeven in onze verschillende ruimtes, gezelligheid staat voorop!

SNOOKER
Het spel is ontstaan in het Brits-koloniale India, toen officieren van het leger nieuwe variaties bedachten op het populaire biljartspel.

Verschillende verhalen over het precieze ontstaan van het snooker doen de ronde, maar meestal wordt aangenomen dat Sir Charles Neville Chamberlain, een kolonel van het leger, in 1875 in Jabalpur voorstelde om de gekleurde ballen van pyramids toe te voegen aan de zwarte bal en de rode ballen van het spel Black Pool, waardoor het moderne spel ontstond.

Het woord snooker was toen nog een bijnaam voor de soldaten in het leger. Deze naam werd vervolgens gegeven aan de beginners in het nieuwe spel en uiteindelijk werd het spel zelf snooker genoemd.

Veel mensen denken dat snooker een heel moeilijk spel is, eigenlijk valt dit behoorlijk mee. Kort gezegd is het de bedoeling dat alle ballen van de tafel worden gespeeld, eerst een rode potten, dan een kleur, dan weer een rode, tot alle rode ballen van de tafel zijn.

Als er nog rode ballen op de tafel liggen en je pot een kleur, dan dient die terug te worden gelegd op zijn plek, wanneer er geen rode ballen meer over zijn dienen de kleuren te worden gepot in de volgorde van waarde.

Geel 2, Groen 3, Bruin 4, Blauw 5, Rose 6, Zwart 7, elke rode bal is een punt waard.

De hoogste score kun je behalen door achtereenvolgens rood-zwart-rood-zwart etc te potten, en dan alle kleuren, wanneer je dit zonder iets te missen doet kun je 147 punten halen, de zogeheten en zeldzame "maximum".

B&S biedt met 3 tafels plaats voor maximaal 6 spelers tegelijk, uitgaande van twee spelers per tafel.


Elke tafel beschikt over een telefoon om drankjes en hapjes mee te bestellen.

Tarief
€ 7.50 per uur

POOL
Pool (ook bekend als poolbiljart) is een van oorsprong Amerikaans spel dat gespeeld wordt op een pooltafel. Pool wordt gespeeld op een pooltafel, waar in elke hoek en in het midden van de lange zijden een gat (pocket) zit. De ballen moeten in de pockets worden geschoten, zoals ook bij snooker het geval is.

Een standaard set poolballen is genummerd van 1 tot en met 15, waarbij de nummers 1 tot en met 7 de 'hele' ofwel solids (ballen in één kleur) worden genoemd, nummer 8 de zwarte bal is en de nummers 9 tot en met 15 de 'halve' ofwel stripes (witte zijkant met een gekleurde band) zijn.

B&S biedt met 6 kleine pooltafels en 5 grote wedstrijdpooltafels plaats voor maximaal 22 spelers tegelijk, uitgaande van twee spelers per tafel.

Elke tafel beschikt over een telefoon om drankjes en hapjes mee te bestellen.

In het weekend zijn er vaak veel mensen die een potje pool willen spelen, hierdoor kan het wel eens voorkomen dat alle tafels bezet zijn, wanneer dit het geval is kun je aan de balie je naam laten noteren en word je gewaarschuwd als er een tafel vrij is.

Tarief
€ 6.50 per uur

BILJART
De geschiedenis van het biljarten ligt ergens begin van de twaalfde eeuw.
Uit de vele getuigenissen uit de geschiedenis blijkt dat het biljartspel gedurende vele eeuwen voor de ontspanning van mannen en vrouwen gezorgd heeft.

Wat het land van herkomst betreft, blijven de meningen eveneens verdeeld. Het woord "biljart" zou immers kunnen afkomstig zijn van het franse "bille-art", het engelse "ball-yards", of zelfs van het spaanse "vilorta".
De Engelsen beweren dat het een Engelse uitvinding is, omdat de uitvinder Bill Kew voor het eerst de bal met zijn "yard" (ellestok) op de tafel zou hebben gespeeld.
De Fransen daarentegen menen, dat het woord "billard" een samenvoeging is van "bille" en "art" en dus betekent "de kunst van het balspel".
De verwarring wordt natuurlijk totaal als men bedenkt dat de gegoede standen in die dagen overal Frans spraken.
Biljarten was trouwens een spel van de betere standen, en wordt daarom ook wel "het spel der koningen"genoemd.

Biljarten is het spel wat je weer bij het snookeren en poolen goed kunt gebruiken. Hier train je de plaatsing van de bal, verschillende effecten en de rust in het spelen. Daarnaast heeft de tafel geen gaten en maar 3 ballen, rood, geel en wit.
Libre is het meest gespeelde spelsoort, met 1 bal de twee andere raken.

Bandstoten is weer iets lastiger, de bal kan op twee manieren gespeeld worden.
1 bal raken, een band (of meerdere) raken en de laatste bal raken of een band raken en daarna de twee ballen raken.

Driebanden is toch wel de moeilijkste. Net zoals bij bandstoten mag men op 2 manieren spelen, maar de bedoeling is wel dat er 3 banden geraakt worden! Dus 1 bal raken, drie banden raken en de laatste bal raken of drie banden raken en daarna de twee ballen raken.

B&S biedt met 8 tafels plaats voor maximaal 16 spelers tegelijk, uitgaande van twee spelers per tafel.

Tarief € 4,50

LASERGAME
Tactiek, reflexen, intelligentie en schotvaardigheid maken het verschil tussen winnen of verliezen. Dit bloedstollende spel neemt plaats in een grote arena waarin decors, lichteffecten en rookmachines voor een echte "Hi-Tech" sfeer zorgen.

De Energy Packs registreren de treffers, die worden bijgehouden door de centrale computer. Als het spel afgelopen is, krijgt iedereen score cards waarop staat hoeveel keer je iemand hebt uitgeschakeld. Ook staat erop de kaart hoeveel keer je bent geraakt en door wie...

1 potje duurt 12,5 minuut en 3 potjes passen in een uur.
Tussen de potjes door is er ruimte voor het bespreken van de scores, een drankje en het wijzigen van tactieken.

Op woensdagmiddag, zaterdagmiddag én zondagmiddag worden de feestjes gereserveerd op het hele uur.
Reserveren is noodzakelijk

Laseren
3x laseren € 13 per persoon
Minimaal 4 personen
We hebben aantrekkelijke arrangementen voor middelbare scholen en sportclubs. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

Kinderfeestjes (t/m groep 8)
3x laseren € 9 per persoon
2x laseren +patat, kroket of frikandel + limonade € 11 per persoon
3x laseren +patat, kroket of frikandel + limonade € 13 per persoon
Geldig op woensdag, zaterdagmiddag én zondagmiddag.
Minimaal 4 personen. Reserveren noodzakelijk.

NIEUW!

Vooraf aan het lasergame kan er sinds kort een wafel met slagroom, versiersels en limonade genuttigd worden.
Hiervoor dient men 30 min voor aanvang van het lasergame aanwezig te zijn, tijdens het nuttigen van de wafels is er ruimte voor kadootjes.

Dit alles kost €1,50 per kind.

CONTACT
Voor vragen, of andere opmerkingen kunt u ook het contactformulier hiernaast gebruiken. Uiteraard kunt u ook altijd even bij ons binnenlopen.

Contactgegevens
Biljart- en Snookercentrum Den Helder
Industieweg 26A
Marinapark, Boatex
1785 AG Den Helder
Noord Holland

0223 635 444
info@biljartensnookercentrum.nl

  • Prijs zie omschrijving
  • Datum plaatsing 30-03-24
  • Adverteerder t. klomp
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 28-02-2008
  • Plaatsnaam Julianadorp
  • Telefoon n.v.t.
  • Bekeken 2094 x
  • Snelcode info 11376909

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail