uitvaart en crematie den helder

www.uitvaartdenhelder.nl

Uitvaartverzorging Pieter Dekker in Den Helder zorgt voor een mooie uitvaart

DEN HELDER – JULIANADORP - Maar wat is een mooie uitvaart? Wat voor de één een keurige uitvaart is, vindt de ander maar alledaags en doorsnee. Zoveel mensen zoveel wensen. Eén ding is zeker, het regelen van een uitvaart is ingrijpend en verdrietig.

Een dierbare verliezen of door ernstige ziekte een uitvaart moeten voorbereiden, daar komt veel bij kijken. Wat moet er allemaal geregeld worden? Wat kost een begrafenis of crematie? Wat zijn de mogelijkheden?

Samen
“Dagelijks help ik mensen bij het op een rij zetten van hun uitvaartwensen”, vertelt Lissette Wit van Uitvaartverzorging Pieter Dekker in Den Helder. “Vaak wordt mij gevraagd, of eigenlijk tegen me gezegd; ‘wat een beroep heb jij’. Maar ik denk daar heel anders over. Ik vind het fijn om mensen te helpen tijdens de hectische periode rondom een overlijden. Iedere keer krijg ik weer terug wat ik heb gegeven, omdat ‘mijn families’, zoals ik ze noem, keer op keer dankbaar zijn voor het mooie afscheid dat we samen tot stand hebben gebracht. Ik zeg nadrukkelijk ‘samen’ want een mooie uitvaart creëer ik niet in mijn eentje. Zoiets persoonlijks doe je met elkaar, door regelmatig te overleggen en bij te sturen. Een mooie uitvaart moet groeien in de dagen voorafgaand aan de plechtigheid.”

Uitvaartcentrum Dekker ‘De Binnenstad’ in Den Helder
Steeds vaker vinden uitvaarten plaats in informele, besloten kring. Het nieuwe uitvaartcentrum Dekker ‘De Binnenstad’ aan de Spoorgracht in Den Helder is hiervoor zeer geschikt. Het is, na een grondige verbouwing, een sfeervol, warm en licht uitvaartcentrum geworden. Er is een aula met een moderne muziekinstallatie, er kunnen foto’s bekeken worden en een toespraak worden gehouden. Natuurlijk is er ook een sfeervolle ruimte voor een persoonlijk gesprek met een kopje koffie, of een afscheid met een borrel en een hapje.

Intiem, sfeervol afscheid
“Ik hoor steeds vaker wanneer ik een uitvaart bespreek: Moeten we naar zo’n grote aula en daarna handen schudden met koffie en cake?”, vervolgt Lissette. “De families die ik begeleid geven aan dat zij liever een afscheid willen dat aansluit bij hun leven. Met mensen om zich heen die echt belangrijk voor ze zijn, het gezin, familie en beste vrienden. Geen massaal afscheid, maar eerder intiem, huiselijk bijna. Ons nieuwe, volledig gerenoveerde Uitvaartcentrum ‘De Binnenstad’ leent zich hier uitstekend voor.”

Nieuw in Den Helder, 24-uurskamers
De opbaring is een belangrijke periode. Het zijn verdrietige, maar ook waardevolle dagen. Afscheid nemen van iemand, waar men het leven mee heeft gedeeld, is moeilijk en uitputtend. Het kan dan fijn zijn om de overledene in één van de 24-uurskamers op te baren. Iets nieuws in de gemeente Den Helder en omgeving. Nabestaanden krijgen een eigen sleutel en kunnen in alle rust en op elk tijdstip afscheid nemen, zonder dat daar eerst een afspraak voor gemaakt hoeft te worden.

Nadenken over de uitvaart
“Ook ik denk wel eens na over mijn eigen uitvaart. Hoe zou ik het eigenlijk willen? Er zijn zoveel mogelijkheden. Laten we eerlijk zijn: eens overkomt het ons allemaal, jong of oud. Heeft ú wel eens nagedacht over uw uitvaart? Begraven of cremeren? Welke muziek moet er gespeeld worden? Thuis opbaren of in een uitvaartcentrum? En wie moet er zeker bij uw afscheid aanwezig zijn (en wie zeker niet…)? Zoveel vragen, zoveel keuzes. En dan heb ik het nog niet gehad over een budget. ‘Een goed verzorgde uitvaart hoeft niet duur te zijn’. Dat is onze insteek bij Uitvaartverzorging Pieter Dekker in Den Helder. Het gaat niet om veel en duur, maar om het gevoel en de sfeer van de uitvaart”, aldus Lissette.

Duidelijkheid over de kosten
Wie een grote uitgave moet doen, wil graag weten waar men aan toe is. Duidelijkheid over de kosten brengt rust. Daarom kan men bij Uitvaartverzorging Pieter Dekker kiezen uit verschillende uitvaartpakketten. Daarmee weet men vooraf wat een uitvaart kost. Ieder pakket kan naar wens worden uitgebreid. Een kerkdienst voorafgaand aan de begrafenis of crematie? Begraven in een andere gemeente dan Den Helder? Na het bespreken van de uitvaartwensen wordt een begroting gemaakt zodat men weet waar men financieel aan toe is.

Helpen
Kortom, de medewerkers van Uitvaartverzorging Pieter Dekker in Den Helder, zijn er om te helpen. “Het is geen alledaags beroep, dat is waar. Bij ons werken mensen die leven en werken vanuit hun gevoel, mensen die zich realiseren hoe pijnlijk het is om iemand te verliezen waar je van houdt. Accurate mensen die zich ervan bewust zijn, dat het wél heel belangrijk is dat iemands naam op de juiste manier gespeld staat op de rouwkaart. Oftewel, mensen met het hart op de juiste plaats!”, besluit Lissette.

Op de website: www.uitvaartdekkerdenhelder.nl staan alle tarieven duidelijk en overzichtelijk beschreven. Voor vragen is Uitvaartverzorging Pieter Dekker telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0223-69 48 97, ook voor het maken van een afspraak voor een gratis adviesgesprek met een van de uitvaartverzorger(sters).

Dag & Nacht bereikbaar

Uitvaartverzorging Pieter Dekker Den Helder
Spoorgracht 6a
1781 CC Den Helder
T0223 - 69 48 97
Epieter@uitvaartdekker.nl

"Een goed verzorgde uitvaart hoeft niet duur te zijn!"

  • Prijs zie omschrijving
  • Datum plaatsing 16-06-20
  • Adverteerder t. klomp
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 28-02-2008
  • Plaatsnaam Julianadorp
  • Telefoon n.v.t.
  • Bekeken 819 x
  • Snelcode info 8149014

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail