fiets ombouwen naar driewieler schagen

www.alankliffen.nl
info@alankliffen.nl
0226-752550

ALAN KLIFFEN

Alan Kliffen Rijwiel techniek is een reparatiebedrijf, gespecialiseerd in het onderhoud en repareren van fietsen, ebikes, bakfietsen, duofietsen, driewielfietsen, atb en race.

Ik ben sinds 1980 in de rijwielbranche werkzaam, waardoor door de vele jaren ervaring alle reparaties kunnen worden uitgevoerd.

Doordat er ook jaren ervaring in de revalidatiebranche is opgedaan is er ook een specialisatie ontstaan in dit vakgebied. Daardoor ook het dealerschap van Van Raam fietsen en Tanta Paula steps.

Omdat in de revalidatiebranche de electronica ruim aanwezig is, was de stap naar de ebike ook klein, mede omdat in deze branche dit type fiets al jaren algemeen goed is. Ook de ervaring op het gebied van accu’s hier begonnen. Eerst met lood, later ook met nikkel-metaalhydride en Lithium accu’s. Hiervoor is ook de benodigde testapparatuur aangeschaft. Een grote noodzaak.

Ik bouw al sinds jaar en dag fietsen om naar electrisch. Dit is eigenlijk een soort hobby en de sport is de fiets zo netjes mogelijk te maken, zodat het meestal lijkt alsof het af fabriek is gemonteerd. Natuurlijk werk ik met A kwaliteit materiaal, zodat het resultaat altijd goed en betrouwbaar is.

Iedere fiets krijgt bij mij de aandacht die hij verdient. Of hij nu komt voor een band, een remkabel of een ombouw. Er wordt met aandacht aan de fiets gewerkt en ouderwets sleutelwerk is bij mij niet vreemd.

Wij zijn dealer van RAP elektrische fietsen. Dit merk heeft een historie vanuit de jaren 50, waarbij bromfietsen werden geproduceerd. Nu is het een merk die een betaalbare kwaliteitsfiets in de markt zet. Dit merk valt mede op doordat er een hele mooie vorm van ondersteuning is gemonteerd. Dit vind je eigenlijk alleen maar terug op fietsen uit de hogere prijsklasse. De fietsen zijn meerdere malen bekroond om hun rijprestaties en afwerking.Er zijn meerdere modellen leverbaar, voor iedereen wat wils eigenlijk. U kunt bij ons komen passen en proefrijden om de kwaliteit te ervaren.De Rap Tour 8 is de woon-werk fiets, waarbij is uitgegaan van minimaal onderhoud bij intensief gebruik. Een voorwielmotor, dichte kettingkast, rollerbrakes en een Nexus 8 versnellingsnaaf zorgen voor een betrouwbare partner in het gebruik.

Deze fiets is leverbaar in dames en heren uitvoering. Kleur dames mintgroen, heren marineblauw/grijs.

Als fietsspecialist met een revalidatie achtergrond wilden we ook graag een dealerschap hebben van een merk die zijn sporen verdiend heeft in deze branche.

Met Van Raam hebben wij een merk in huis die dat zeker heeft waargemaakt. De kwaliteit van dit merk is echt uitstekend te noemen. En met hun aanbod van modellen is voor bijna iedereen wel een fiets te vinden die past.De Tavara Balance verenigt een lage instap met een lage zit, waardoor je comfortabel kan fietsen en toch makkelijk en stabiel kan stoppen.

Voor mensen die wat meer zekerheid willen met opstappen en stoppen.

Leverbaar met en zonder trapondersteuning.

De Easy Rider is een driewieler met een lage zit, waardoor je comfortabel afstanden kan afleggen. Voor mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen rijden, door een evenwicht probleem of rugklachten.

Doordat je laag zit en een afstelbare rugleuning hebt die veel steun geeft, is het besturen van deze driewieler eenvoudiger dan een conventioneel model. Hierdoor vaak onze eerste keuze om proberen.

Leverbaar met en zonder trapondersteuning.Ombouwen


Home/Ombouwen


Een ombouw is persoonlijk. Wat gaat u met de fiets doen? Woon-werkverkeer, recreatie of is het gewoon voor om het dorp?Een accu die eruit ziet als bidon

Ik werk met name met spullen van V-fiets. Deze leverancier levert goed materiaal en heeft een ruim aanbod in mogelijkheden van motoren en accu’s.

Voor elke fiets is de ombouw eigenlijk anders. Het heeft te maken met de framebouw, verlichting en de persoonlijke wens van de klant. Dit maakt dat elke fiets een op zichzelf staand project is. Het is dus raadzaam om bij interesse de fiets mee te nemen.

Ik werk veel met voorwiel motoren. Dit omdat je dan de aandrijflijn ongemoeid kan laten, wat vaak in verhouding voordeliger is. Maar natuurlijk is ook een achterwiel en een middenmotor mogelijk.

De middenmotor heeft als nadeel dat de kettingkast niet meer past en de ketting lastig netjes is af te schermen.

De achterwielmotor heeft altijd een derailleur nodig voor de versnelling. Deze motor is dus eigenlijk beter geschikt voor sportievere fietsen. Sinds kort zijn er nu wel motoren gebouwd waar een naafversnelling in zit met meer dan 3 versnellingen. Deze zijn nog niet algemeen verkrijgbaar.
DSC_6104
Display E-bike

Ook uw atb of racefiets zijn redelijk eenvoudig netjes om te bouwen. Dit kan ik vrij onzichtbaar doen door een hele kleine motor en een vermomde accu. Dit kan interessant zijn als u een recente fiets heeft en een origineel elektrische atb vele malen duurder is dan een ombouw. Een test atb is aanwezig, zo kunt u zelf ervaren of het is wat u er van verwacht.

Al deze ombouw mogelijkheden zijn toepasbaar op uw gewone fiets, ligfiets, bakfiets, tandem, driewieler of duofiets.Handbike

Ook uw handbike elektrisch maken is geen probleem. Er is keuze uit diverse mogelijkheden wat betreft accu’s en motoren. Vaak is het een wat complexere ombouw , omdat het versnellingssysteem en het remsysteem moet worden aangepast. Op zich geen probleem, maar omdat deze ombouw heel persoonlijk is is het raadzaam om de complete fiets mee te nemen. Dit om een goede prijsindicatie te kunnen maken.

Alan Kliffen Rijwieltechniek
Zandwikke 11
1731 LN Winkel
0226 – 75 25 50 / 06 - 15 909 589
info@alankliffen.nl
Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag: 09:00-16:00

Omdat wij ook een mobiele werkplaats hebben is het raadzaam om vooraf even contact op te nemVeel plezier op de site. Mocht u nog vragen hebben, stuur een mail of neem even contact op.
  • Prijs zie omschrijving
  • Datum plaatsing 14-06-20
  • Adverteerder t. klomp
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 28-02-2008
  • Plaatsnaam Julianadorp
  • Telefoon n.v.t.
  • Bekeken 42 x
  • Snelcode info 8212288

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice