The girl with the dragon tattoo / S. Larsson,Nw,Daniel Crai…

Actie thriller naar een boek uit de millenniumtrilogie van Stieg Larsson
Gebaseerd op de bestseller "mannen die v rouwen haten"
Nieuw in de verpakking

Titel:The girl with the dragon tattoo
Acteurs:
Mikael Blomkvist · Daniel Craig
Rooney Mara . Lisbeth Salander
Christopher Plummer.Henrik Vanger
Stellan Skarsgard.Martin Vanger
Steven Berkoff.Frode
Robin Wright.Erika Berger
Yorick Van Wageningen.Bjurman
Joely Richardson.Anita Vanger
overige informatie:
Beeldformaat: 16:9, 2.40:1
Geluidsformaat: Dolby Digital 5.1
Extra Audiocommentaar met regisseur David Fincher
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands
Talen: Engels, Frans, Spaans
Speelduur :151 minuten
Releasedatum :dinsdag, 15 mei, 2012
Sony Pictures Home Entertainment
DVDregisseur: David Fincher
Producent: Scott Rudin, Cean Chaffin, Ole Sondberg, Søren Stærmose

Verhaal:
Twee verhaallijnen kronkelen doorheen The Girl With The Dragon Tattoo. De eerste gaat over onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) die schrijft voor het tijdschrift Millennium waarvan hij mede-eigenaar is, en waarin hij beweert dat zakenmagnaat Wennerström frauduleuze praktijken bedrijft. Wennerström sleept hem voor de rechter en Blomkvist moet bijna honderdduizend dollar schadevergoeding betalen. Hij besluit zich tijdelijk terug te trekken uit Millennium en wordt daarop benaderd door de advocaat van Henrik Vanger (Christopher Plummer), de gepensioneerde CEO van Vanger Industries, zowat het grootste familiegerunde conglomeraat in Zweden. Henrik vertelt hem hoe zijn zestienjarig nichtje Harriet veertig jaar geleden spoorloos verdween, en dat hij er zeker van is dat iemand van zijn familie haar heeft vermoord. Onder het mom van het schrijven van Henriks memoires, aanvaardt Blomkvist de opdracht om uit te vissen wat er destijds met het meisje gebeurde. Hij krijgt onderdak in een leegstaand huis op het eiland Hedeby in Hedestad, vlak bij de riante huizen van de leden van de Vangerfamilie. Blomkvist ontdekt dat de familie (waarvan de helft niets meer met elkaar wil te maken hebben) een serieuze vijs los heeft en trekt op onderzoek uit. En ja, al snel loopt ook zijn eigen leven gevaar.

Tegelijkertijd vertelt The Girl With The Dragon Tattoo het verhaal van Lisbeth Salander (Rooney Mara, die van Fincher de rol kreeg op basis van haar ene scène in The Social Network). Zij probeerde op twaalfjarige leeftijd haar vader te vermoorden, en staat sindsdien onder toezicht van de Zweedse staat. Wat betekent dat ze voortdurend van opvanggezin verandert en steeds moet kunnen aantonen dat ze sociaal geëngageerd is en geen wrok meer koestert tegen de maatschappij. Makkelijker gezegd dan gedaan, daar de haar toegewezen advocaat Bjurman (vertolkt door Nederlander Yorick van Wageningen) haar dwingt tot seksuele handelingen in ruil voor haar maandgeld. Totdat bij Lisbeth de stoppen doorslaan en ze haar beul een koekje van eigen deeg heeft.
Lisbeth verdient haar geld met computerhacken en voerde in die hoedanigheid een onderzoek uit naar Blomkvist, vooraleer Henrik Vanger hem engageerde voor de speurtocht naar Harriet. Blomkvist ontdekt dat het onderzoek van Salander naar hem heel grondig was, en vraagt haar of ze hem wil helpen in zijn speurtocht naar de duistere familiegeheimen van de Vangers. Salander accepteert, en al gauw groeit er een stevige, zij het gevaarlijke band tussen de journalist en de computerhackster.
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 11-09-19
  • Adverteerder overvol
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 10-10-2007
  • Plaatsnaam Oost-Achterhoek
  • Telefoon 0543-519344
  • Gezien 14 x
  • Snelcode info 15414289

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice