Het Stonehenge ritueel, Sam Christer, 348 blz.,thriller,201…

Het Stonehenge ritueel / thriller-mistery.
Auteurs: Sam Christer
Uitgegeven 2011
Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V.-Amsterdam
348 blz.
600 gram
paperback
In vrijwel nieuwstaat.
Afmetingen: hoog 23 cm x breed 15 cm x dik 3.1 cm
Vertaling: Gertjan Cobelens

Verhaal:
Een man wordt op barbaarse wijze ritueel geofferd, een befaamde, steenrijke wetenschapper pleegt onder verdachte omstandigheden zelfmoord, een mooie jonge vrouw wordt ontvoerd.
Inspecteur Megan Baker wordt belast met het oplossen van zowel de ontvoeringszaak als de dubieuze zelfmoord. Ze krijgt onverwacht hulp van de charismatische jonge archeoloog Gideon Chase, de vervreemde zoon van de overleden wetenschapper. Gideon heeft op het landgoed van zijn vader in geheimschrift geschreven dagboeken gevonden die spreken van een mysterieuze orde, de Volgers van de Heiligen, mensenoffers en Stonehenge. Om erachter te komen wat zijn vader daarmee te maken heeft, gaan Gideon en Megan op onderzoek uit. Megan en Gideon zullen samen de ontvoerde vrouw moeten vinden, voordat het volgende ritueel begint.
Christer, Sam – Het Stonehenge ritueel
Nathaniel Chase is een beroemde archeoloog, al is hij meer bekend om zijn schatgraven dan om zijn archeologische diepgang. Zijn plotselinge overlijden is een schok voor zijn zoon Gideon, die hem in jaren niet meer gesproken heeft. Nathaniel vermeed contact met zijn zoon na de dood van zijn vrouw. Radeloos en verward over het verlies van een vader die hij nauwelijks kende, weet Gideon de zelfmoord van zijn vader niet te plaatsen. Omdat hij niets heeft kunnen regelen, brengt hij de nacht noodgedwongen door in zijn vaders huis, waar hij wordt verrast door een inbreker. Lichtgewond vraagt hij zich af waarom iedereen zoveel belangstelling heeft voor het monumentale pand. Gideon blijkt net iets meer karakter te hebben dan de plaatselijke politie denkt. Nieuwsgierig geworden onderzoekt hij het huis secuur en vindt een verborgen kamer vol dagboeken van zijn vader, geschreven in een code die alleen hij begrijpt.
De dagboeken onthullen de geheimen van een genootschap gewijd aan de oude goden van Stonehenge. Onzeker over wat hij nu precies gevonden heeft, besluit Gideon te infiltreren in de cultus. Jammer genoeg voor hem zijn er al een aantal procedures in werking gezet, zijn timing blijkt ronduit beroerd…
Zoals in de meeste thrillers zijn geweld en tijdgebrek een spannende combinatie. Het oude, mysterieuze Stonehenge geeft het plot een geloofwaardige achtergrond. Daarbij worden de gewelddadige ontvoering van een beroemde Amerikaanse, de moord op een jonge Engelse lord en het verdwijnen van een aantal anderen in een klein Engels stadje heel geloofwaardig. “Het Stonehenge ritueel” blijft tot het einde spannend

Op verzoek worden verdere detailfoto's toegezonden.
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 12-04-24
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder overvol
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 10-10-2007
  • Plaatsnaam Oost-Achterhoek
  • Telefoon 0543-519344
  • Bekeken 6 x
  • Snelcode info 24561594

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice