Ongedierte aanpakken met een expert: hoe werkt het?

Het is niet fijn wonen of werken met ongedierte. Sommige beestjes steken, andere verspreiden ziektes waar je niet elke dag van hoort. Heb jij last van wespen? Of kom je elke dag schade tegen door muizen of ratten? Hoe langer je wacht met een oplossing, hoe vervelender de plaag wordt. Het beste schakel je hiervoor een expert in en dit is waarom.

 

Zelf ongedierte aanpakken werkt vaak niet

Je grijpt naar een insectenspray of je koopt tientallen muizenvallen in. Jouw strijd tegen het ongedierte is vastberaden, maar er is een grote kans dat je niet slaagt met doe-het-zelf middelen. Bij een heftige plaag moet je namelijk veel middelen inslaan, zonder dat je echt garantie hebt of ze werken. Bovendien is het soms gevaarlijk om zelf ongedierte te bestrijden. Bekijk deze voorbeelden maar eens:  1. Je vernietigt een wespennest

Een wespennest stukslaan, verdrinken of verbranden is ronduit levensgevaarlijk. Wespen breken namelijk meteen uit het nest om aan te vallen. Je hebt minder dan een seconde de kans om te vluchten. Zo’n massale aanval kan dodelijk zijn, zeker als je ook nog eens allergisch bent voor wespengif.2.             Je werkt met een sterk gif

Voor ongedierte zoals houtworm of boktor heb je een zeer giftig middel nodig. Dat moet je in besmet hout injecteren. Het probleem is dat je jezelf kunt vergiftigen als je niet precies weet wat je doet. Daarnaast kan je woning in brand vliegen: veel mensen gebruiken namelijk benzine of petroleum om wormen in het hout te doden.

 

Schakel zo snel mogelijk met een bestrijder

Groeit een plaag je boven het hoofd of wil je juist voorkomen dat dit gebeurt? Bel dan met een ervaren bestrijder uit je eigen regio. Via Beestjes Kwijt vind je hem snel. De bestrijder komt dan zo snel mogelijk langs voor een inspectie en een oplossing van de plaag. 

 

Hoe effectief is een ervaren bestrijder?

Een ervaren bestrijder ziet tijdens een inspectie meestal meteen om wat voor ongedierte het gaat. Ook ziet hij snel waar de oorzaak van de plaag ligt. In veel gevallen schort het aan de hygiëne in of rond een woning of bedrijf. Je kunt ook echter ook pech hebben: zo bouwen wespen bijvoorbeeld nesten in spouwmuren of op een zolder, zonder dat je daar erg in hebt. 

 

Na een inspectie stelt de bestrijder een plan van aanpak voor. Je hoort dan meteen over de kosten. Geef je hier een akkoord op, dan start hij zo snel mogelijk. De expert gebruikt alleen professionele middelen, die specifiek bestemd zijn voor het soort ongedierte waar je mee te maken hebt. Klemmen of vallen plaatst hij op strategische plekken, zodat de vangst verzekerd. In veel gevallen brengt hij ook wering aan, zodat een nieuwe plaag uitblijft.

 

De voordelen van een lokale bestrijder op een rijtje

  • Je bespaart tijd op een doe-het-zelf bestrijding
  • Je bespaart geld op middelen die vaak niet doen wat ze beloven
  • De voorrijkosten blijven beperkt, want je krijgt hulp van een lokale expert.
  • De plaag wordt gegarandeerd opgelost. 
  • Je krijgt veel vrijblijvende adviezen om nieuwe plagen te voorkomen.
Meer tips & weetjes